Festa Cap d’Any

L’Ajuntament agraeix l’alta participació a la festa de Cap d’Any, ubicada a l’aparcament de la plaça de Cas Corso de Portocolom, atès que així es va assolir el doble objectiu d’evitar desplaçaments a celebracions dins altres municipis i de generar activitat econòmica dins Felanitx.

 

Reis 2018 a Portocolom

 

A Portocolom la recollida de juguetes es farà el dia 5 de gener de les 12 a les 16 hores al Saló Parroquial. Màxim 2 regals per persona.

 

Concessió de solars per a la construcció de capelles al Cementiri

Vos comunicam que l’Ajuntament vol posar en marxa una nova fase de concessió de solars per a la construcció de capelles dins la nova ampliació del Cementiri.

 

La gent que estigui interessada en adquirir la concessió d’un solar per construir les capelles que es posi en contacte amb el núm. 871 9877 86, o en les oficines municipals en el Departament de Cementiri.

 

Campanya donació de sang

Des de la Fundació de Sang i Teixits de les Illes Balears ens informen de la propera campanya de donació de sang, tindrà lloc a:

S’HORTA al Centre Cívic: Dimecres 10 de gener de 2018 de 18:00 a 21:30 hores

PORTO COLOM  al Centre Cívic: Divendres 12 de gener de 2018 de 17:30 a 21:00 hores

FELANITX al Centre Sanitari: Divendres 19 de gener de 2018 de 18:00 a 21:30 hores

CA’S CONCOS al Centre Sanitari: Dimecres 24 de gener de 2018 de 18:00 a 21:30 hores

 

Renovació Cartilla Ramadera

Des de els serveis verterinaris de la delegació Comarcal de Felanitx del FOGAIBA es recorda a tots els ramaders que el termini per a poder renovar la Cartilla Ramadera acaba el 28 de febrer. Per poder renovar-la és necessari presentar els llibres de registre d’explotació i, en el cas que hi hagi cavalls, també s’haurà de presentar el passaport.

Per més informació i tramitació vos podeu dirigir a la Delegació Comarcal del FOGAIBA de Felanitx, Passeig Ramón Llull, nº 19 (Edifici Estació Enològica) Tel. 971787339.

 

Ampliació edat Targeta Ciutadana

Des de l’ajuntament de Palma ens informen que el perfil MENOR GRATUÏT que es té reconegut en el conveni de Targeta Ciutadana ampliarà l’edat de la gratuïtat fins els 14 anys.

Només els titulars de Targeta Ciutadana que es trobin entre els  13 i 14 anys hauran d’actualitzar les seves targetes a partir de dia 2 de gener de 2018, a qualsevol de les nostres oficines d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament de Palma o en l’EMT per poder gaudir de la gratuïtat.

Recordar-vos que a partir d’aquesta data totes les altres noves de targeta que estiguin dins aquesta franja d’edat sortiran amb el perfil Menor gratuït.

 

Foguerons Sant Antoni 2018

A tots els ciutadans o entitats interessades en organitzar foguerons de Sant Antoni vos informam que els dies que s’han triat són els següents: dia 12 de gener a Portocolom i dia 20 de gener a Felanitx.

 

Calendari de Foguerons 2018

12.01.17 Fogueró Cala Ferrera i Portocolom

13.01.17 Cas Concos i s’Horta

19.01.17 Es Carritxó

20.01.17 Felanitx

27.01.17 Son Negre

03.02.17 Son Proenç

03.02.17 Clot des Pou  s’Horta

 

 

Festes de Sant Antoni d’es Carritxó gener 2018

 

Divendres, dia 12 de gener:

A les 20:00 pregó de festes, dins l’església, a càrrec de Gabriel Barceló Oliver, president de la Fundació Barceló.

Després, concert de la CAPELLA MALLORQUINA Obra cultural patrocinada per sa Fundació Barceló. Director: Mestre José María Moreno

 

Després, mostra de dibuixos “Es Carritxó amb els ulls dels nostres nins”. Exposició de cuadros de Axel Kentsch.

Després hi haurà xocolata amb ensaïmada per als assistents

 

Dissabte, dia 13 de gener:

A les 20:00: Missa en sufragi dels difunts del 2017. Després presentació dels llibre:- “RECORDANÇA”. nº 184 de la col·leció Coses Nostres.

 

I acte d’homenatge pòstum al glosador carritxoner Rafel Roig Maimó. Farà la presentació l’il·lustríssim Sr. Batle de Felanitx Joan Xamena.

Després hi haurà xocolata amb ensaïmada per als assistents.

 

Diumenge, dia 14 de gener: ruta per etapes i pujada al Castell

A les 9, passejada amb bicicleta o a peu pel patrimoni cultural d’es Carritxó fins al Castell de Santueri.

Hi haurà dinar de torrada i beguda per a tots.

Pregam confirmació d’assistència als telèfons 686152918 i 676503037

 

Dimarts, dia 16 de gener:

A les 19:00, missa solemne en honor de Sant Antoni.

Presidirà i predicarà: Mn. Bartomeu Tauler.

Presentació del llibre “Pregó de festes”.

Després de la missa hi haurá concert del grup “Tenim Cantera”

 

Dimecres, dia 17 de gener:

A les 15:30:  Beneïdes Hi haurà els següents premis per a les carrosses que, a criteri del jurat, ho maresquin:

1r 130 euros, 2n 110 euros,

3r 90 euros, 4t 70 euros,

5è 55 euros, 6è 45 euros,

7è 35 euros, 8-11è 30 euros.

El tema de les carrosses és lliure.

 

Divendres, dia 19 de gener:

A les 20:00 Gran Fogueró Hi haurà torrada de pa, llonganissa, panxeta, botifarró, salsitxes i sangria de franc fins que s’acabarà. Es rifarà: 2 sopars per a dues persones, 3 porcelles, 2 pollastres, 4 ensaïmades i 4 botelles de cava.

Durant el fogueró, hi haurà BALL DE BOT per a tothom amb l’actuació de ABENÏARA.

A continuació hi haurà CORREFOCS a càrrec de Espiadimonis.

Tot seguit gran actuació del grup REPLE-GATS.

 

Diumenge, dia 21 de gener: JORNADA INFANTIL.  A les 10:00 a càrrec de Púrpura, animació infantil. Taller de pintar ventalls per als pares. A càrrec de M. Faustina Barceló

 

Dissabte, dia 27 de gener: COMBAT DE GLOSAT, A les 20:00. Glosaran en Mateu Matas “Xurí”, na Maribel Servera “Servereta” i en Blai Salom.

 

Diumenge, dia 28 de gener:  GRAN PAELLA (a les 13:30h.), preu per als socis 8 euros, preu per als infants (4 – 12 anys) 4 euros. Recolliu els tiquets al local, dimarts dia 23 de 18:30 a 19:30 o al telèfon 686152918. Hi haurà mostra i degustació de plats i coques dolces.

Després de dinar entrega del reconeixament al “Carritxoner/a de l’any”. BALL DE SALÓ I DE BOT

 

Els “Vidres” de l’enllumenat públic

El procés de reforma de l’enllumenat públic de tot el municipi de Felanitx ha generat diversos comentaris sobre els “vidres” de determinats fanals. Sembla oportú fer algunes puntualitzacions.

Primera, els objectius de la renovació de l’enllumenat públic són la seguretat, el compliment de la normativa, l’estalvi econòmic i l’eficiència energètica. En els propers mesos, aquests objectius s’hauran assolit i les deficiències detectades durant els mesos de reparacions i canvis de lluminàries quedaran resolts. En general, no es qüestionen aquestes necessitats i les incidències que arriben a l’Ajuntament sobre l’enllumenat es redueixen setmana a setmana.

Segona, els comentaris més habituals es refereixen a qüestions estètiques, especialment relacionats amb els “vidres”. Cal dir que els fanals no tenien vidre, sinó un cub compacte de metacrilat que formava part de la lluminària substituïda en una sola peça. La supressió de tota la peça (inclosos els falsos vidres) és inevitable per posar lluminàries eficients LED. De fet, la presència d’un metacrilat al voltant del fanal redueix claror, sobretot a mesura que s’embruta.

 

Tercera, la presència d’un element semblant a un vidre al voltant de la lluminària LED suscita opinions en dos sentits. Hi ha partidaris de mantenir l’aspecte més tradicional dels fanals i partidaris de la supressió per evitar elements que s’embruten i s’espenyen. Aquesta qüestió estètica queda fora del contracte del servei de renovació de l’enllumenat públic i a curt termini i en les actuals condicions contractuals, és impossible posar falsos vidres. En tot cas, una vegada completada la inversió inicial i assegurats els objectius, vendrà el moment de fer balanç de la renovació de l’enllumenat públic i es podrà plantejar aquest aspecte estètic (entre d’altres) i prendre les decisions oportunes.

 

Agenda Cultural

 

Divendres, dia 5 de gener, ARRIBADA DELS REIS D’ORIENT,

A les 18.00 hores, al Moll Comercial de Portocolom

A les 18.30 hores, a la plaça de l’esglesia de s’Horta

A les 19.00 hores, adavant de l ‘esglèsia de Cas Concos

A les 20.00 hores, arribada a la plaça de sa Font de Santa Margalida a Felanitx