Aquests dies se celebra a Madrid la Fira Internacional de Turisme FITUR 2018. Es tracta d’un dels esdeveniments més importants dels sector turístic a nivell internacional, i Felanitx hi participa amb la representació del regidor de Turisme Jaume Monserrat.

L’any passat s’hi va presentar una nova imatge, per potenciar la marca Felanitx dins el sector turístic, i posar en valor els trets més característics que representen el municipi, més enllà de l’oferta de Sol i platja. Enguany, seguint amb la idea de potenciar el turisme d’hivern i la desestacionalització, es presenten dos nous fulletons per atreure un turisme més enfocat a l’esport i la cultura. Per una banda, s’han editat unes rutes cicloturístiques pel Terme de Felanitx i voltants, que facilitaran als ciclistes conèixer l’entorn del municipi i els seus diversos paissatges. Per altra banda, també en format fulletó, s’ha fet un recull dels edificis i elements patrimonials del centre de Felanitx que més destaquen pel seu interès cultural. En el cas d’aquests fulletons, es tracta d’una petició també dels establiments turístics, que cerquen alternatives atractives per als seus clients dins del municipi.

Pel regidor Jaume Monserrat ”Mallorca en conjunt és un destí turístic immillorable, però tot i així cada municipi ha d’aportar el seu granet d’arena per donar valor als seus elements culturals. La nostra tasca a nivell municipal passa per saber donar visibilitat als nostres trets diferencials, potenciar-los i apropar-nos al visitant”. Alhora també destaca la feina que s’ha fet per donar més amplitud a l’oferta turística i descentralitzar-la de Portocolom. “Al Municipi es poden fer rutes senderistes, amb bicicleta, practicar esports nàutics, visites culturals, tasts de vins, i tot un ventall d’activitats que cada any desperten més interès als turistes”.

Aprofitant la participació de Felanitx a FITUR, també s’establiran contactes per a participar en fires especialitzades en cicloturisme, i en crear canals de promoció del projecte del jaciment dels Closos de Can Gaià.