Ahir horabaixa el Col·legi Públic Joan Capó va acollir la primera xerrada per a famílies, titulada “Premis, càstigs i altres històries”. Es tracta d’un projecte que duu a terme l’Àrea de Serveis Socials i Joventut amb la col·laboració de totes les Amipas del municipi.

Jaume Brunet psicòleg del centre Eskilet, va tractar el tema enfocant-lo en la necessitat de prendre consciencia que en moltes ocasions les rabietes, mals comportaments i cridades d’atenció, expressen simplement algun malestar dels infants, i que cal ser conscient per a actuar en conseqüència. Va donar pautes i tècniques per ajudar als pares a gestionar tots aquests comportaments. Finalment, va reflexionar sobre la importància de ser naturals davant determinats comportaments, emprar la lògica  i aprendre a pactar, remarcant que la comunicació i els pactes són la base per a una bona relació entre famílies i infants.

El projecte sorgeix arran de la necessitat dels pares d’ampliar coneixements sobre els temes que els preocupen durant les diferents etapes dels nins i joves. En aquesta línia, s’han programat dues xerrades més: una el 19 de març a l’edifici de secundària del Lledoner, enfocada a pares de joves de secundària i amb el títol de “No sense el meu mòbil”, i una altra al C.P. Reina Sofia de S’Horta durant el mes de maig, destinada a pares amb infants de totes les edats, amb el títol “Educar avui, demà i passat demà”.

L’Àrea de Serveis socials i Joventut vol donar les gràcies a totes les Amipas per la seva implicació en el projecte i volem animar a totes les famílies a que hi participin ja que són una font de recursos per poder prevenir diferents problemàtiques.