Avui dematí s’ha presentat a la Sala de Plens de l’Ajuntament un nou servei de comunicació entre els ciutadans i l’administració, que pretén convertir-se en un canal directe per a comunicar incidències i desperfectes que es detectin a l’equipament urbà.

 

Hi han participat el batle Joan Xamena, el regidor de la brigada Joan Aznar i el batle pedani de Portocolom Llorenç Tortella,  a més dels responsables de les àrees de brigada i policia.

 

A través d’aquest canal de comunicació directe, els veïns poden posar en coneixement del consistori aquells desperfectes que detectin a la seva localitat. Gràcies a aquesta eina de participació ciutadana, l’Ajuntament pretén conèixer millor les necessitats del municipi i poder donar solució de forma més ràpida i eficient a les incidències comunicades.

 

Per poder utilitzar aquest nou servei gratuït es necessària la descàrrega de l’APP Línia verda. L’usuari ha d’accedir a Google Play o APP Store en funció de la tecnologia que usi el seu Smartphone (android/IOS). Una vegada localitzada, s’inicia la descarrega gratuïta. A partir d’aquell moment, l’usuari pot seleccionar el municipi on vol comunicar la incidència. El procediment és ràpid i molt senzill.

 

Per a comunicar una incidència, sols s’ha de pitjar sobre el botó “Notifica la teva incidència”. Un desplegable amb les diferents tipologies d’incidència apareix a la pantalla. L’usuari selecciona aquella opció sobre la que vol comunicar la incidència. De forma automàtica, l’App detecta les coordenades exactes on s’ubica el desperfecte. La següent passa és adjuntar una foto de la incidència i observació sobre la mateixa. Sols restarà pitjar al botó enviar. Una vegada fet l’enviament, el personal de l’Ajuntament rebrà la notificació del desperfecte comunicat. A partir d’aquell moment, s’iniciaran els tràmits per a donar solució a aquella incidència. Alhora, el ciutadà rebrà una notificació al seu mòbil sempre que es produeixi un canvi en l’estat de la mateixa.

 

Al servei de línia verda també s’hi pot accedir a través del domini www.lineaverdefelanitx.org. A més de comunicar una incidència o plantejar consultes, l’usuari disposa d’un ampli contingut de consulta mediambiental (guia de bones pràctiques, consells, informació del municipi…).

 

Una altra de les possibilitats que té l’eina és la capacitat de fer arribar als ciutadans que així ho vulguin les comunicacions informatives que genera l’Ajuntament de Felanitx. D’aquesta forma, a més d’implantar un canal per a resoldre incidències de manteniment, també podem fer arribar la informació de servei públic que es consideri oportuna, com per exemple: tall d’un carrer, horaris de determinats espectacles municipals, el tall d’aigua o llum que es puguin produir. També es poden consultar els diferents punts d’interès que es localitzen al municipi.

 

La implantació  d’aquesta aplicació és una aposta de l’equip de govern per a millorar la comunicació entre la ciutadania i  el consistori, i facilitar el comunicat d’incidències , alhora que pretén agilitzar la seva resolució.  Gràcies al patrocini per part de l’empresa FCC i  Eurona, aquest nou servei no suposarà un cost afegit a l’Ajuntament.

 

Tal com ha assenyalat  Joan Xamena durant la presentació “Aquesta aplicació ens ajudarà a resoldre de forma més eficient les incidències que fins ara ens feien arribar els ciutadans i ciutadanes a través del whatsapp de l’Ajuntament. També suposarà una millora en quant a registre i divisió per àrees d’aquestes incidències, amb la qual cosa podrem quantificar millor quins departaments necessiten més reforços. Alhora, es convertirà també en una eina per a fer arribar als ciutadans avisos i comunicacions referent a talls de carrers, obres i fins i tot  activitats culturals o festes”.