Dimarts horabaixa es va celebrar per primera vegada el Ple del Consell Escolar de Mallorca al nostre municipi, al Centre Cívic de Portocolom, gràcies a la cessió de l’espai per part de la regidoria d’Educació i Serveis Socials de l’Ajuntament de Felanitx. D’aquesta forma, el CEM segueix la línia marcada de descentralitzar les sessions plenàries sempre que sigui possible.

 

En la sessió hi van participar per part de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, el director general de Planificació i Serveis Socials Andreu Horrach, i per part de la Conselleria d’Educació i Universitat,  el director general d’Innovació i Comunitat Educativa Jaume Ribas. També hi van participar els Consellers que formen part del Consell Escolar de Mallorca, d’entre ells, la regidora d’Educació Isabel Montero.

 

Cal destacar que d’entre els diferents punts a tractar es va parlar de l’esborrany de regulació de les guarderies infantils, amb intervencions dels dos Directors Generals, i es va aprovar l’Informe sobre la resolució dels processos d’adscripció, admissió i matriculació d’alumnes pel proper curs 2018/2019.

 

També es va donar informació sobre les properes Jornades de Municipis i Educació, que tindran lloc els dies 8 i 9 de març a l’edifici Guillem Cifre de Colonya de la UIB. En aquestes jornades, es tractaran temes com el de les Ciutats amigues de la infància o com els ajuntaments poden compensar les desigualtats.