Ahir es va celebrar una diada històrica per als amants de l’Skate, amb la inauguració del nou Skatepark de Felanitx, ubicat a l’antiga pista d’hoquei del Poliesportiu Guillem Timoner.

 

El col·lectiu Extrem Mallorca va organitzar un esdeveniment carregat d’activitats per a petits i grans.  Durant el dematí tots aquells interessats en provar les noves instal·lacions van tenir l’oportunitat de fer-ho en  sessió oberta. A partir de les 12 es van iniciar les diferents competicions: Slalom, Skate per menors, Skate per adults i entrega de premis al final de l’horabaixa.

 

A la diada hi van participar el Batle Joan Xamena, el Regidor d’Infraestructures Joan Aznar, la Regidora de Formació i ocuapció Elena Carrillo i el Regidor Pere Cler, de joventut i esport. Tots ells van poder conèixer de primera mà les impressions dels usuaris de l’Skatepark.

 

Cal recordar que el col·lectiu de patinadors feia molts d’anys que sol·licitava a l’Ajuntament un espai propi per a practicar l’esport sobre rodes. Fins ara, tenien un espai habilitat al polígon de Son Colom, però els mòduls de què disposaven, havien quedat obsolets i molt deteriorats per l´ús intensiu de la instal·lació. El creixent nombre de patinadors, no sols del municipi sinó també dels nuclis del voltant de Felanitx, feia necessari l’adequació d’un nou espai. En aquest sentit, es va pensar en habilitar l’antiga pista d’hoquei, que restava en desús, per tal d’integrar l’esport rodat a la zona poliesportiva del Guillem Timoner.

 

 

D’aquesta forma, es recupera una infraestructura que havia quedat obsoleta, i alhora s’incorporen noves possibilitats d’oci i esport per als joves. A més, l’ús d’aquest espai soluciona algunes mancances de seguretat de l’antiga pista, ja que l’Skatepark recupera també les graderies existents, diferenciant l’espai dels patinadors de l’espai dels qui volen anar a veure les acrobàcies.

 

La nova pista ha comptat amb l’assessorament dels propis usuaris, per tal d’adaptar l’espai i crear els mòduls segons les seves necessitats. Val a dir que la pista disposa de rampes i mòduls per a tots els nivell, i que s’està estudiant la possibilitat de crear cursos i tallers per a aquelles persones interessades en iniciar-se en l’esport.

 

Aquesta pista s’ha complert en la seva primera fase. Ara seran els usuaris els que en faran ús i aniran comunicant les millores que s’hi poden realitzar per a una segona fase, de tal forma que l’Skatepark de Felanitx es pugui convertir en un referent pels patinadors de la comarca.

 

Aquesta primera fase es va realitzar durant el quart trimestre del 2017, i va tenir un cost total de 48.000 euros.