Queda poc més d’un mes per a una nova edició, la vigèsima primera, del tradicional Triatló Internacional de Portocolom que es celebra el diumenge 8 d’abril. Reconegut per quart any com el “Millor Triatló de les Illes Balears” pels mateixos esportistes i la federació balear, s’afegeix l’enorme interès que suscita entre un nombrós grup de professionals que arribaran de distints països europeus per arrencar la seva temporada triatleta aprofitant les condicions immillorables per a aquest esport a Mallorca.

Amb total seguretat s’esgotaran en les setmanes vinents els 900 dorsals disponibles per a les dues distàncies (55.5 i 111), i el dissabte 7 d’abril Portocolom (Felanitx) serà de nou escenari del TriKids, el Duatló per a menors amb més participants de les Illes Balears.

 

Un any més, el Club Nàutic de Portocolom (Felanitx) tornarà a ser el punt de trobada a nivell europeu per arrencar la temporada de Triatló. Aquesta cita internacional, que reuneix a esportistes de més de 45 països, és l’arrencada de l’any per a un potent grup de triatletes professionals i aficionats disposats a gaudir de les dues distàncies sobre les quals es competeix. La prova forta de la jornada serà el Triatló de Portocolom 111 que començarà el diumenge 8 d’abril a les 8h45 i consisteix en 1 km de natació, 100 km de ciclisme i 10 km de carrera a peu. Paral·lelament es celebrarà també una prova 55.5, amb unes distàncies més assequibles (500 m de natació, 50 de ciclisme i 5 de carrera a peu) i que són perfectes per debutar al món del Triatló. El dissabte abans arribarà de nou la gran festa del Duatló per a nens: el TriKids, en el qual participaran més de 200 nens, i que completa una oferta esportiva de primer nivell junt amb “la fira de l’esportista” que s’inicia des del divendres 6 d’abril.

 

 

 

Entre els professionals, que es repartiran 4.000€ en premis, destaquen els potents triatletes locals (Joan Nadal i s’espera l’anhelada tornada de Carlos López després de ser atropellat) que es veuran les cares amb el triple guanyador d’aquesta prova, el belga Michael Van Cleven, i altres coneguts com Fabian Rhan, Matthias Knossalla o el finlandès Jarmo Rissanen. En el grup femení ja ha confirmat la seva participació la guanyadora de 2017, l’austríaca Lisi Gruber, que ho tindrà difícil davant Emma Bilham, guanyadora a l’edició del 2016; Natascha Schmitt, primera a la del 2013, o la jove promesa del potent equip Pewag Racing Team, Beatrice Weiss. En els propers dies s’anunciaran més participants d’elit que lluitaran pel triomf a la badia de Portocolom.

Les dues proves sobre 111 i 55.5 km portaran als triatletas el proper 11 d’abril als mateixos recorreguts que en les passades edicions. Els inscrits al 111 hauran de donar dues voltes al circuit ciclista mentre que els del 55.5 només en donarà una, pujant tan sols una vegada els 494 metres de Sant Salvador. La natació tornarà a ser a les cristal·lines aigües del Club Nàutic de Portocolom, mentre que la carrera a peu final de 5 o 10 km tindrà la meta en ple cor urbà d’aquest preciós poble mediterrani.