El Tribunal Suprem ha dictat sentència respecte el complex “jardins del Rei”. Les zones verdes i els vials situats a l’avinguda entre Portocolom i Cala Maçal són de titularitat pública. Per tant, l’Ajuntament de Felanitx no haurà de pagar la indemnització milionària que reclamava un empresari del municipi des de fa prop de vint anys.

 

Al 1988 es va concedir la llicència d’obres a aquesta urbanització a vorera de mar. A canvi l’Ajuntament es quedava uns locals, i a més es construirien uns vials i una zona verda del costat de Cala Marçal. Acabada la urbanització, la promotora es va declarar en concurs de creditors, i el 1996 un empresari de Felanitx va comprar per 3 milions de pessetes el complex.

 

Poc després va reclamar a l’Ajuntament l’expropiació dels vials i la zona verda per una quantitat d’1,4 milions d’euros (234 milions de les antigues pessetes). L’Ajuntament va rebutjar la petició al considerar que els terrenys ja eren de propietat municipal, i es va iniciar el litigi que s’ha resolt 20 anys després.