Ahir vespre la Casa de Cultura va inaugurar una exposició que s’ha fet esperar. Més de dos anys d’investigació i recerca, per resoldre moltes preguntes entorn d’aquesta creació tan singular.

 

A la inauguració hi van assistir, la presidenta del Govern Francina Armengol, el president del Parlament Baltasar Picornell, El Batle de Felanitx Joan Xamena, el regidor de Cultura i Patrimoni Xisco Duarte, el Conseller Cosme Bonet, la Consellera Mercedes Garrido, regidors i representants polítics de l’Ajuntament de Felanitx i representants del món de cultura.

 

També es va comptar amb la presència de molts dels artistes que han participat de l’exposició de gerretes contemporànies, així com de les comissaries i investigadores del projecte, la historiadora de l’art Amàlia Salas i la dissenyadora Gràfica Maggie Adrover.

 

Totes les autoritats presents, van voler destacar la tasca realitzada, per a la recuperació de la gerreta felanitxera. També remarcar-la com a símbol inequívoc i element vertebrador de la nostra cultura i patrimoni, ja no sols felanitxer, sinó de tot Mallorca.

 

Especialment, el batle Joan Xamena va agrair la tasca duta a terme per les dues comissaries de l’exposició, i el regidor Xisco Duarte va agrair als representants de les institucions presents, la col·laboració i participació en el projecte, i també va verbalitzar el desig de poder convertir l’exposició, en un projecte de recorregut i itinerant arreu de les nostres illes.

 

L’exposició “Terra de Gerrers. Sa gerreta felanitxera”, és una mostra de gerretes felanitxeres antigues, acompanyada d’un disseny creat per a tal ocasió, que ens mostra amb text i fotografies, tot el procés de creació d’aquestes peces tan singulars. També és una mostra de gerretes contemporànies, creades per 13 artistes, tant locals com internacionals, que han volgut plasmar a l’argila la seva pròpia interpretació de la gerreta.

 

Ahir es va donar inici a l’exposició, que romandrà a la Casa de Cultura fins al 10 de juny. Després es desplaçarà fins a Eivissa i possiblement a Palma. Tant de bo aquest sigui l’inici de la recuperació d’una creació artística que mai no hauria d’haver desaparegut.