Ajudes per replantació d’arbres

Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i pesquera de les illes Balears (FOGAIBA) per la qual es convoquen, per a l’exercici 2018, ajudes de minimis per a replantar arbres. BOIB 61 de 17 de maig.

El sector fruiter de secà, per la superfície que ocupa, té una gran importància en l’agricultura de les Illes Balears. Les espècies més importants del sector són: l’albercoquer, l’ametller, la figuera, el garrover, la prunera i l’olivera; arbres que formen una part inseparable del paisatge típic i dels recursos naturals de la comunitat autònoma de les Illes Balears i, per tant, la seva desaparició influiria de manera notable en aquest paisatge.

Beneficiaris:

Poden ser beneficiaris de les ajudes previstes en aquesta Resolució les persones, físiques o jurídiques, que en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds siguin titulars d’explotacions agràries, que replantin: albercoquers, ametllers, figueres, garrovers, oliveres i/o pruneres.

Tipus o límit de les ajudes:

Són ajudes modulades:

– Albercoquers, ametlers, figueres, oliveres i/o pruneres: 20,00 €/u

– Garrovers empeltats: 25,00 €/u

S’ha llevat el límit màxim per beneficiari, ara només hi ha el límit de minimis. El límit mínim de subvenció és manté en 300,00 €.

Sol·licituds:

El termini per a presentar sol·licituds serà des del dia següent de la publicació de l’extracte de la present Resolució en el BOIB fins al 31 de juliol de 2018.

Per més informació i tramitació de les esmentades ajudes, es poden dirigir a la Delegació Comarcal del FOGAIBA de Felanitx. Passeig Ramon Llull, 19 (Edifici antiga Estació Enològica) Tel. 971787339

Activitats d’estiu:

Volem informar-vos de les diferents activitats per a infants i joves que es duran a terme durant l’estiu:

Activitats per a nins i nines de 3 a 11 anys:

Escoles d’estiu:

Destinataris: Infantil ( 3 a 5 anys ) i Primària ( 6 a 11 anys ).

Llocs: Felanitx ( IES Felanitx ), S’Horta ( Ceip Reina Sofia ) i Cas Concos ( Ceip Migjorn ).

Horari: de 9 a 14h. Possibilitat de servei de matinet i menjador sempre i quant hi hagi el mínim de participants.

Activitats: Mitjançant la temàtica del circ farem tallers de manualitats, expressió corporal, descobrirem jocs nous, farem esport, una sortida quinzenal, tendrem visites especials, etc.

Preu: 158€ mes empadronats al municipi. Consultau preus per no empadronats, per quinzenes i descompte per germans.

Inscripcions: del 4 al 8 de juny.

Reunió informativa: Participants de S’Horta: 1 de juny a les 17h al Ceip Reina Sofia. Per als participants de Cas Concos i Felanitx dia 1 de juny a les 19h a la Casa de cultura.

Colònies d’estiu:

Destinataris: Nins i nines de 6 a 10 anys.

Dates: del 26 al 29 de juny.

Lloc: Granja-escola s’Olivaret, Alaró.

Què faran: Activitats a l’entorn natural, gaudir dels animals, cuidar l’hort, tallers, dances, es refrescaran a la piscina i un llarg etc..

Inscripcions: del 28 de maig al 8 de juny. Les places són limitades.

Quota: 130€ tot inclòs.

Sortides d’estiu:

Destinataris: nins i nines de 10 a 12 anys.

Excursions previstes: Reserva Aventur al Galatzó, Artestruz ( granja educativa d’estruços ), farem d’arqueòlegs als Clossos, anirem en Kaiac i finalment a Aqualand.

Preu: 75€ pack, podeu consultar preus per activitats puntuals.

Inscripcions: de l’11 al 22 de juny.

Activitats per a nins i nines de 12 a 15 anys:

Escola d’estiu juvenil:

Destinataris: joves de 12 a 15 anys ( torn dels dimarts )

Llocs: Felanitx ( Poliesportiu Guillem Timoner i diferents espais del municipi )

Horari: de 9 a 14h.

Activitats: Mitjançant la temàtica del circ farem tallers de manualitats, expressió corporal, descobrirem esports alternatius, gaudirem de la piscina, anirem a la platja, etc…

Preu: 158€ mes empadronats al municpi. Consultau preus per no empadronats, per quinzenes i descompte per germans.

Inscripcions: del 4 al 8 de juny.

Sortides d’estiu:

Destinataris: joves de 13 a 15 anys ( torn dels dijous )

Excursions previstes: Reserva Aventur al Galatzó, Artestruz ( granja educativa d’estruços ), farem d’arqueòlegs als Clossos, anirem en Kaiac i finalment a Aqualand.

Preu: 75€ pack, podeu consultar preus per activitats puntuals.

Inscripcions: de l’11 al 22 de juny.

Per a més informació: Àrea de Joventut. Passeig Ramon Llull 19. 971584031. Horari: de dilluns a divendres de 8,30 a 13,30h.

Donacions de sang

La Germandat de Donants de Sang de Mallorca comunica que serà present al Centre Cívic de Portocolom, dimarts 5 de juny, de 17:30 a 21:00 hores, al Centre Sanitari de Cas Concos, dimecres 6 de juny, de 18.00 a 21.30 hores, i al Centre Sanitari de Felanitx, dijous 7, divendres 8 i dilluns 11 de juny, de 18.00 a 21.30 hores, per tal d’atendre les donacions de sang d’aquest municipi.

Recordau que els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, tenir bona salut, no anar en dejú i haver fet la digestió.

Gràcies per la vostra col·laboració.

Bases de subvencions 2018 per a la restauració i rehabilitació de façanes d’immobles del nucli urbà de Felanitx, s’Horta i Cas Concos.

Es poden acollir a aquesta convocatòria de subvencions les sol·licituds i comunicacions prèvies per realitzar obres de conservació, restauració i rehabilitació de façanes d’immobles ubicats dins el nucli urbans de Felanitx, s’Horta i Cas Concos presentades al registre general d’aquest Ajuntament en el entre el 25/07/2016 i el dia 9 de juliol de 2018.

Termini sol·licituds: El darrer dia per la presentació de sol·licituds serà dia 9 de juliol de 2018.

Bases de subvencions 2018 per a la realització d’obres de conservació restauració, consolidació i rehabilitació d’immobles ubicats en el centre històric de Felanitx

Es poden acollir a aquesta convocatòria de subvencions les sol·licituds i comunicacions prèvies per realitzar obres de conservació, restauració, consolidació i rehabilitació d’immobles situats en el centre històric de Felanitx, àrea BIC del Convent i edificis catalogats, presentades al registre general d’aquest Ajuntament en el període comprès entre el 23/06/2017 i el dia 9 de juliol de 2018.

Termini sol·licituds: El darrer dia per la presentació de sol·licituds serà dia 9 de juliol de 2018.

Servei renda àgil

L’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) posa a disposició dels residents fiscals de les Balears un servei específic que permet emplenar i presentar la declaració de la renda i/o confirmar l’esborrany de l’exercici 2017 d’una manera ràpida, senzilla i gratuïta.

Servei telefònic de cita prèvia: Per telefon: 971 76 76 76

El servei de cita prèvia s’inicià el passat dimarts, dia 8 de maig, de dilluns a divendres de 9 h. a 19 h. i finalitzarà el dia 29 de juny.

Inici i finalització del servei:

El servei de Renda Àgil s’iniciarà el dia 14 de maig i finalitzarà el dia 02 de juliol.

A Felanitx es donarà aquest servei a l’oficina de l’Agència Tributària, ubicada al carrer dels Passeig Ernest Mestre, 26, els dimarts i els dijous de 9.00 a 14.00 h. i de 15.00 a 19.30 h.

Destinataris del servei: Aquest servei només pot ser utilitzat per aquells contribuents que compleixin determinats requisits en relació a les rendes obtingudes. En aquest sentit no són susceptibles d’utilitzar aquest servei els qui obtinguin entre d’altres:

  1. Rendes d’activitats econòmiques

  2. Rendes derivades de més de dos immobles arrendats

  3. Guany o prèvies patrimonials que derivin de més d’una operació.

Programa de les Festes de Sant Isidre i Cinquagesma de s’Horta

Diumenge 27, a partir de les 7:00 h, diada de pesca. Consultau programes a part.

A partir de les 20:30h, concert de Biel Majoral, cantautor de música popular mallorquina, al saló parroquial.

Dissabte 30 de juny, a partir de les 17:00h VIII Cursa Popular Benèfica Festes de s’Horta.

Programes a part. Inscripcions a la web www.elitechip.net o el mateix dia

de la cursa. Hi haurà jocs infantils.

Agenda Centre Cultural Felanitx

Divendres 25, a les 20.00 hores, a la sala d’actes de la Casa de cultura de Felanitx, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE Terra de gerrers- la gerreta felanitxera. CONFERÈNCIA a càrrec de Maggie Adrover, Amàlia Salas i Xisco Duarte.

Diumenge 27, a les 12.00 hores, a la porxada de l’edifici del Mercat Municipal de Felanitx, VERMUT I POESIA, Croqueta Bauçà: Convé anar a carregar l’ànima. Veus: Antoni Artigues, Bartomeu Crespí i Miquel Àngel Adrover. Guitarra: Víctor Leiva. Ho organitza: Fundació Mallorca Literària amb la col·laboració de l’Ajuntament de Felanitx.