L’ajuntament de Felanitx, juntament amb els ajuntaments d’Artà, Capdepera, Manacor, Porreres, Son Servera i la Mancomunitat del Pla de Mallorca, va signar el passat divendres el conveni per al finançament dels serveis socials comunitaris.

L’acte de signatura de divendres, es va celebrar a la seu comarcal de l’IMAS de Manacor, amb la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver, juntament amb la directora insular d’Inclusió Social, Teresa Vallespir. Per part de l’Ajuntament de Felanitx, s’hi van desplaçar el batle Joan Xamena amb la regidora d’afers socials Isabel Montero.

El conveni té com a principal objectiu mantenir i desenvolupar la xarxa de serveis socials comunitaris bàsics gestionada per cada ajuntament, i garantir un nivell mínim de prestacions homogènies a totes les persones dins del territori de l’illa, independentment del municipi on visquin.

L’IMAS es compromet amb l’Ajuntament de Felanitx a aportar un finançament per a l’any 2018 de 272.817,05 euros en concepte de finançament de les prestacions dels serveis socials comunitaris bàsics.

Això suposa l’obligació per part de l’Ajuntament de donar suport i assistència tècnica als professionals de l’equip municipal per contribuir a un òptim desplegament de les actuacions previstes al conveni. Es convocaran reunions de seguiment i coordinació, i s’organitzaran accions formatives per part de l’IMAS.

Els programes o projectes comunitaris d’atenció col·lectiva cerquen influir en les dinàmiques socials d’un territori determinat per aprofitar-les, facilitar la producció de canvis i potenciar-les. Aquestes accions, van adreçades a grups o col·lectius de persones que tenen una necessitat comuna, i es poden dur a terme de manera conjunta o no amb altres serveis i amb el mateix col·lectiu implicat. En aquest sentit, hi ha diferents tipologies de projectes d’accions comunitàries, tals com: accions formatives i de sensibilització, accions de suport a grups socials i col·lectius i accions de suport a iniciatives veïnals i col·lectives d’un territori.

Aquest any la Conselleria de Serveis Socials del Govern i l’IMAS destinen un total d’11.346.345,25 euros a finançar els serveis socials comunitaris bàsics per a l’any 2018 a tots els municipis de Mallorca. D’aquesta quantitat la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació n’aporta 8,9 milions i l’IMAS 2,4 milions.