Propera Plenària

S’ha convocat sessió ordinària de l’Ajuntament Ple per al dia 11 de juny, a les 20 hores, a la sala de plens de la Casa Consistorial.

Punts de l’ordre del dia més rellevants:

  • Expedient 2695/2017. Expropiació forçosa de finca destinada a sistema general d’equipament esportiu (instal·lacions esportives sa Mola de Felanitx).

  • Expedient 3617/2017. Requeriment de documentació acreditativa del compliment dels requisits previs a l’adjudicació del contracte de serveis en el poliesportiu municipal Guillem Timoner, piscines cobertes municipals, pistes de tennis i pàdel i pistes poliesportives exteriors.

  • Expedient 1202/2018. Revisió d’ofici del decret de batlia núm. 555-2007 de concessió de llicència urbanística.

  • Expedient 1302/2018. Aprovació de conveni de col·laboració amb el Consell de Mallorca per a la instal·lació i/o adequació d’hidrants per a emergències al municipi de Felanitx.

  • Expedient 1429/2018. Aprovació de l’expedient 01.2018 de depuració de saldos comptables creditors de l’Ajuntament i de l’organisme autònom Centre Cultural de Felanitx

  • Expedient 1528/2018. Modificació de Crèdit 18.2018 crèdit extraordinari a finançar amb càrrec al Romanent líquid de tresoreria.

  • Proposta per iniciar els tràmits per a la construcció d’una nova escola d’infantil i primaria del nucli de Felanitx.

En aquesta plenària en el torn de precs i preguntes la participació ciutadana estarà representada pels representants de la Comunitat Islàmica.

Plenària extraordinària

S’ha convocat sessió extraordinària de l’Ajuntament per al dia 12 de juny, a les 20 hores, a la sala de plens de la Casa Consistorial, amb el següent ordre del dia:

  • Donar compte de l’escrit de renúncia del batle, Sr. Joan Xamena i Galmés.

Diada Moute amb Cap

El passat dissabte va tenir lloc la diada Mou-te amb cap a la Plaça Pax, i malgrat la inestabilitat meteorològica comptà amb una àmplia participació ciutadana i de col·lectius que feren possible l’èxit de la diada.

Al llarg del dematí petits i grans participaren a un grapat d’activitats: des de circuits viaris amb bicicleta, espai de patins, taller de maquillatge infantil, tallers d’educació ambiental, activitats de conscienciació de l’ús de cadiretes de seguretat i cinturó, presència de vehicles oficials, exposició de drets dels infants, racó infantil, un espai de la biblioteca a la plaça, etc.

També es comptà amb un circuit d’skate dinamitzat per l’associació Extrem Mallorca en el qual els principiants reberen pautes i consells, i una zona per aprendre tècniques i habilitats en bicicleta dinamitzada dels alumnes FPGM d’Activitats Físico-esportives en medi natural des Lledoner. Els voluntaris de la tercera edat ensenyaren als nins i nines a fer teies i a jugar-hi, tot recuperant jocs tradicionals. A l’hora del berenar el departament de joventut i el Centre de Salut realitzaren un taller de berenar saludable on els participants pogueren rebre consells, i preparar-se un berenar a base de fruita del temps; tot seguit la pediatra Jerònia Pont donà pautes per com realitzar primeres cures davant situacions de petites ferides.

La Batucada d’Es Lledoner animà la sortida i l’arribada de la bicicletada felanitxera, encapçalada i dirigida de nou per l’Escola de Triatló de Portocolom.

La festa acabà amb la realització d’un flashmob dinamitzat per l’acadèmia de ball Move and Dance, i refrescada amb polos felanitxers.

Volem agrair l’amplia participació de la ciutadania i a tots els que feren possible l’èxit de la diada, entre altres destacar la participació de: la Guardia Civil; la Policia Local; els voluntaris de Protecció Civil i de la llar de la tercera edat; el Centre de Salut de Felanitx; els alumnes i professorat de FPGM d’Activitats Físico-esportives d’Es Lledoner; la Batucada d’Es Lledoner; l’Escola de Triatló de Portocolom; l’associació Extrem Mallorca; l’acadèmica Move and Dance; els departaments municipals de Joventut, Biblioteca, Comunicació i Medi Ambient; a la Fruiteria de Felanitx, als monitors i a tots els nins i nines i les seves famílies que vengueren a passar el dissabte a la plaça.

ACTIVITATS D’ESTIU:

Sortides d’estiu per a nins i nines de 10 a 12 anys:

10 juliol de 9 a 17h: Reserva Aventur al Galatzó.

17 de juliol de 9 a 14h: Granja educativa Artestruz.

24 de juliol de 9 a 14h: Arqueòlegs als Closos

31 de juliol de 9 a 17h: Caiac a la Colònia de Sant Jordi.

7 d’agost de 9 a 18,30h: Aqualand.

Inscripcions: a partir de l’11 de juliol. PLACES LIMITADES.

Preu del pack: 75€ pack, podeu consultar preus per activitats puntuals.

Sortides d’estiu per a nins i nines de 13 a 15 anys:

12 juliol de 9 a 17h: Reserva Aventur al Galatzó.

19 de juliol de 9 a 14h: Granja educativa Artestruz.

26 de juliol de 9 a 14h: Arqueòlegs als Closos

2 d’agost de 9 a 17h: Caiac a la Colònia de Sant Jordi.

9 d’agost de 9 a 18,30h: Aqualand.

Inscripcions: a partir de l’11 de juliol. PLACES LIMITADES.

Preu del pack: 75€ pack, podeu consultar preus per activitats puntuals.

FELANITX TECH WEEKEND:

Colònies tecnològiques:

La Felanitx Tech Weekend és un espai de trobada per als amants de les noves tecnologies i l’oci digital. Des de fa cinc anys aquest esdeveniment acull diferents iniciatives relacionades amb aquesta temàtica i cada any presentam novetats. La d’aquest any és l’organització d’unes colònies tecnològiques que tenen com a objectiu realitzar una introducció pràctica a la construcció de vehicles, realitat virtual, circuits electrònics, impressió 3D, desenvolupament d’aplicacions i sistemes audiovisuals 360º. L’objectiu final és construir un vehicle subaquàtic ROV per realitzar una missió de localització i senyalització de restes arqueològiques submarines.

Aquestes colònies van adreçades a joves de 12 a 16 anys i les places són limitades. Tendran lloc al Poliesportiu Guillem Timoner del dimarts 3 de juliol al dijous dia 5. Durant aquests dies gaudiran de 6 hores diàries de tecnologia, tutors les 24h, pensió completa, allotjament, piscina, etc…

El preu tot inclòs és de 195€. Inscripcions del 4 al 15 de juny.

Lanparty:

Ja estan obertes les inscripcions a la Lanparty de la Felanitx Tech Weekend, serà del 6 al 8 de juliol a les instal·lacions del Poliesportiu Guillem Timoner. Aquest espai va destinat a tots aquells joves o al·lotes a qui els agrada el món dels videojocs. Durant aquests dies es romprà la barrera de la impersonalitat que crea internet i joves de totes les illes gaudiran d’uns dies de companyonia i dels diferents tornejos que es duran a terme. Les inscripcions estan obertes.

Per a més informació: Àrea de Joventut. Passeig Ramon Llull 19. 971584031. Horari: de dilluns a divendres de 8,30 a 13,30h.

IV certamen d’arts plàstiques Ciutat de Felanitx 2018

Dia 8 de juny s’obrirà el termini per la recepció de dossiers del certamen.

Dotat amb un primer premi de 3.000 euros patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx i amb una exposició individual a la Casa de Cultura, i un segon premi de 2.000 euros patrocinat pel Setmanari de Felanitx.

Podreu trobar les bases penjades a partir del dia 9 de juny a la plana web www.felanitx.org , al Facebook de l’Ajuntament, o al següent link, http://felanitx.org/web/ca/2018/06/04/bases-iv-certamen-darts-plastiques/

Donacions de sang

La Germandat de Donants de Sang de Mallorca comunica que serà present al Centre Sanitari de Felanitx, divendres 8 i dilluns 11 de juny, de 18.00 a 21.30 hores, per tal d’atendre les donacions de sang d’aquest municipi.

Recordau que els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, tenir bona salut, no anar en dejú i haver fet la digestió.

Cursos d’estiu de llengua catalana

L’Institut d’Estudis Baleàrics organitzarà cursos i tallers de conversa de llengua catalana durant els mesos de juliol i agost de 2018. L’oferta inclourà cursos intensius de nivell A1, A2 i B1 i tallers de conversa de nivell A2, B1, B2, C1 i C2 a diversos municipis. Podeu consultar l’oferta de cursos en el següent enllaç: http://iebllengua.caib.es

El termini d’inscripció serà de l’1 al 20 de juny de 2018.

Programa de les Festes de Sant Isidre i Cinquagesma de s’Horta

Dissabte 30 de juny, a partir de les 17:00h VIII Cursa Popular Benèfica Festes de s’Horta.

Programes a part. Inscripcions a la web www.elitechip.net o el mateix dia

de la cursa. Hi haurà jocs infantils.

Agenda Centre Cultural Felanitx

Ja està a la venda el llibre Terra de gerrers- la gerreta felanitxera. Es pot adquirir a la Casa de Cultura de Felanitx per 15 €.

Us recordam que l’exposició Terra de gerrers- la gerreta felantixera, podrà ser visitada fins dia 24 de juny.

Divendres 15, Presentació del llibre del Congrés Com ho veus?

Ho organitza: Federacio d’associacions de veins de Felanitx

Editat i patrocinat: Ajuntament de Felanitx.

Hora: 20.00h

Lloc: Casa de Cultura de Felanitx

Dissabte 16, Concert dels alumnes de Cant i de l’Orquestra Inturotel del Conservatori de Felanitx.
Ho organitza: Conservatori Professional de Felanitx
Ho patrocina: Inturotel Hotels & Resorts
Hi col.labora: Centre Cultural de Felanitx, Ajuntament de Felanitx i Parròquia de s’Horta

Lloc: Esglesia de s’Horta

Hora: 20.30h