La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca a transferit a l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) pressupost per als propers 4 anys per atendre el control de fondeig d’embarcacions i assegurar l’estat de conservació de les praderies de posidònia durant els mesos d’estiu, quan hi ha més pressió d’embarcacions.

La barca de Portocolom, igual que les 14 restants, farà tasques de vigilància i informació sobre la prohibició de fondejar damunt la posidònia oceànica a zones catalogades com a lloc d’interès comunitari (LIC) i a zones d’especial conservació (ZEC) de les quatre illes.

Si escau, també s’oferirà assessorament a embarcacions de grans eslores (entre 15 i 110 metres), per tal d’evitar impactes sobre aquesta fanerògama marina en les maniobres de fondeig.

Per a l’Ajuntament de Felanitx, aquesta nova embarcació vigilant la zona de Portocolom, suposa una ajuda considerable per al manteniment de les praderies de posidònia del port, que els darrers anys han patit el fondeig de grans embarcacions que no respectaven les àrees protegides.