El passat mes de setembre, l’Ajuntament de Felanitx es va acollir a una subvenció per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per autoconsum a l’escola de s’Algar de Portocolom, per un import de 47.536,67 euros.

La direcció general d’Energia i Canvi Climàtic va aprovar la concessió de la subvenció per un import de 27.216 euros, i l’Ajuntament n’ha aportat 20.320,67.

La instal·lació, consta de 84 panells solars de 270w cada un, muntats sobre la teulada de l’escola, amb una potència total de 22Kw.

També s’ha construït al costat del quadre d’Endesa, la caseta per a ubicar-hi el comptador i l’injector, així com el quadre de protecció de la instal·lació. D’aquesta manera, no és necessari l’accés a l’interior de l’escola per fer les lectures i comprovacions escaients per part de la companyia elèctrica.

Amb aquesta instal·lació es generarà el 100% d’energia necessària per abastir l’escola i el sobrant s’injectarà a la xarxa d’Endesa.

L’empresa encarregada de dur a terme la instal·lació ha estat Instal·lacions Puig Verd SL, ja que ha estat l’oferta mes avantatjosa de les tres sol·licitades.

D’aquesta forma, l’Ajuntament de Felanitx fa una passa més per adaptar les instal·lacions municipals cap al consum d’energies verdes més sostenibles.