Ahir horabaixa es va presentar una nova convocatòria de subvencions per la creació d’oportunitats de negoci al centre de Felanitx i a Portocolom.

El Batle Jaume Monserrat, juntament amb el regidor de l’àrea de Comerç Xisco Duarte, i la regidora de Contractació Elena Carrillo, van explicar el contingut d’aquesta nova línia de subvencions.

Com sabem, el centre de Felanitx ha estat tradicionalment la zona comercial més important del municipi, on hi havia els petits comerços d’alimentació, tendes de roba, bars, restaurants i forns. No sols això, sinó que també s’aplega a la zona gran part de l’oferta cultural, amb la plaça de Sa Font de Santa Margalida, la Casa de Cultura, l’església de Sant Miquel, el Mercat i l’Ajuntament.

Però malauradament, el centre ha patit declivi per la seva configuració econòmica i l’actual crisi, que s’han sumat a la falta d’aparcaments, la degradació de l’entorn i les cases buides. Per aquest motiu els negocis i comerços han desaparegut en la seva major part, i els restants han perdut visibilitat.

Per altra banda, Portocolom ha vist incrementada la seva població en detriment de Felanitx, però aquest creixement no ha anat acompanyat del creixement econòmic de la zona, sobretot pel que fa al petit comerç.

És per aquesta situació, en paraules del regidor Duarte que “s’han pres mesures que aposten directament per posar remei a aquesta problemàtica”. L’Ajuntament ha treballat els darrers anys en la creació d’ajudes per a dinamitzar el petit comerç. Un bon exemple n’és el servei Felanitx Emprèn, que ajuda a nous emprenedors a iniciar els seus negocis, amb assessorament legal, informació i orientació. Diu que han pres mesures que directament aposten per posar remei a aquesta situació

L’any passat es va iniciar una primera línia de subvencions per al lloguer de locals buits i enguany s’hi ha apostat fort per permetre el creixement de nous comerços a les dues zones esmentades.

Els pressuposts del 2018 contemplen una partida de 40.000 euros, per subvencionar la creació de noves oportunitats, 25.000 euros a Felanitx, i 15.000 euros a Portocolom. Es podran beneficiar de les subvencions les persones físiques o jurídiques privades, o les comunitats de béns, que lloguin qualsevol local que reuneixi els requisits per catalogar-se com a local subvencionable. El nou negoci haurà de ser considerat microempresa (menys de 5 treballadors) i haurà de mantenir-se almenys 1 any. La subvenció cobrirà un 100% del preu del lloguer fins a un màxim de 5.000 euros per any i sol·licitant, i per accedir-hi es farà una valoració tècnica de totes les sol·licituds rebudes on s’estudiarà el projecte empresarial, es puntuarà el fet de ser usuari del servei Felanitx Emprèn i es valorarà la capacitat tècnica i empresarial del nou negoci.

Recordam que les sol·licituds per a totes aquelles persones interessades es podran presentar fins el 31 d’octubre del 2018.