Programa estiu 2018

Si estau interessats en consultar l’oferta cultural, lúdica i esportiva per aquest estiu podeu recollir el programa Estiu 2018 a les oficines d’aquest Ajuntament, per la Casa de Cultura i pel Centre Cívic de Portocolom. Així mateix, si ho voleu consultar en format digital, també ho teniu a la vostra disposició a la nostra pàgina web www.felanitx.org

NITXDELART ’18

Es convoca a totes les entitats o persones interessades en participar-hi, a una reunió en el hall dea la Casa de Cultura el dilluns dia 9 de Juliol de 2018, a les 18.00h.

Anunci

La Junta de Govern Local del passat dia 5 de juny de 2018 va aprovar el plec de clàusules administratives particulars que regirà la contractació de les obres de reforma dels carrers Castellet, Badaluc, d’en Pizà, Carreró d’en Reus i Pare Catany de Felanitx. Els interessats en presentar oferta al procediment hauran de presentar la documentació al Registre General de l’Ajuntament de conformitat amb l’anunci de licitació publicat a la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini finalitza el proper dia 4 de juliol de 2018 a les 14 hores.

L’enllaç per accedir a la documentació de la licitació és el següent: https://contrataciondelestado.es/wps/poc?uri=deeplink:detalle_licitacion&idEvl=mPUCbyAhLq2iEJrVRqloyA%3D%3D

Anunci

La Junta de Govern Local del passat dia 19 de juny de 2018 va aprovar el plec de clàusules administratives particulars i el de condicions tècniques que regirà la contractació del servei de so i llum en el recinte del Parc Municipal durant les festes de Sant Agustí 2018. Els interessats en presentar oferta al procediment hauran de presentar la documentació al Registre General de l’Ajuntament de conformitat amb l’anunci de licitació publicat a la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini finalitza el proper dia 4 de juliol de 2018 a les 14 hores.

L’enllaç per accedir a la documentació de la licitació és el següent:

https://contrataciondelestado.es/wps/poc?uri=deeplink:detalle_licitacion&idEvl=6%2F834JKQbkDnSoTX3z%2F7wA%3D%3D

Avís als propietaris de locals buits

Es sol·licita als propietaris de locals buits de PORTOCOLOM (ubicats als carrer Assumpció, Orada i carrer Vell Marí) i de FELANITX (ubicats als carrers de sa Plaça, Major, Pare Catany, Alou, Jordi Sabet, Sitjar, d’en Bastera, Sol, de s’Aigo, Quatre Cantons, d’es Baladuc, d’es Castellet, Reus, d’en Pizà, Nuno Sanç, plaça del rei Jaume II i plaça Constitució) que si encara no ho han fet, que contactin amb l’àrea de Desenvolupament Local per informar-se de la línia de subvencions per la creació d’oportunitats de negoci i la borsa de locals buits.

Àrea de Desenvolupament Local

C/ Pizà, 13 -2n pis – Felanitx

Telf. 871 987819 / 651 890695 / 638 05 91 33

Horts urbans

Vols cultivar les teves pròpies hortalisses, gaudir de l’entorn dels jardins del Calvari i descobrir una nova manera de fer amistats, fer salut i ocupar el temps lliure? Informa’t doncs de la iniciativa dels horts urbans ecològics que l’ajuntament posarà en marxa a partir del mes de setembre.

Per poder optar a l’ús gratuït d’una parcel·la de 30m2 i una caseta per guardar les eines, és imprescindible estar empadronats al municipi de Felanitx, ser major d’edat i trobar-se en bones condicions de salut per cultivar l’hort.

Per a més informació, contacta amb l’àrea de Desenvolupament Local als telèfons 871 987819 / 651 890695.

Mulla’t per l’esclerosi múltiple

L’Associació Balear d’Esclerosi Múltiple durà a terme la campanya de sensibilització “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” el proper diumenge dia 8 de juliol. Aquesta diada té ressò a més de 850 piscines i platges a tota Espanya. Aquí a Mallorca comptam, des de fa un bon grapat d’anys, amb més de 40 piscines i platges que donen suport en aquest dia tan important, per a les persones amb esclerosi múltiple i els seus familiars.

L’objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar a la població sobre l’esclerosi múltiple, una malaltia degenerativa, encara avui, sense cura, i que afecta a més de 800 persones a tota l’illa.

Horari: 11 a 14 h. A la platja de s’Arenal de Portocolom

Felanitx Tech Weekend

La setmana que ve el Poliesportiu Guillem Timoner acollirà les primeres colònies tecnològiques baix el títol ARQ-ROV, un projecte pioner a les Illes Balears ja que la temàtica serà “robòtica aquàtica”. El fil conductor d’aquestes colònies serà la troballa d’unes restes arqueològiques dins el fons marí de Portocolom i arrel d’això es fa necessària la intervenció d’uns equips de robòtica aquàtica operats remotament per fer les tasques de senyalització i localització de totes les restes.

Hi participaran 30 joves d’edats compreses entre els 11 i els 16 anys, els quals durant tres dies tendran la missió de crear des de zero aquests equips i aconseguir els objectius marcats.

El dijous dia 5 de juliol animam a tothom a acostar-se al Poliesportiu Guillem Timoner a les 17h per veure com els participants aconsegueixen superar la missió encomanada. Però no ho faran sols…vendrà l’equip d’investigació de Sistemes, Visió i Robòtica de la UIB que ens explicaran les tasques que duen a terme en temes d’investigació i acabarà l’horabaixa amb una exhibició dels GEAS, que mostraran la part pràctica de tot el que s’investiga als laboratoris.

Per altre banda el dissabte dia 7 de juliol tendrà lloc la segona edició de la World Robot Olympiad, una competició de robòtica educativa internacional per a nins i nines de 8 a 16 anys. A les 8h del matí començaran a muntar els seus robots i damunt les 11h començarà la competició.

I finalment del 6 al 8 de juliol més de 70 participants a la lanparty compartiran curolles i disputaran tornejos d’e-sports.

Hi haurà un torneig de Lightgun obert a tothom que desitgi participar-hi.

Per a més informació podeu cridar al 971584031 Àrea de Joventut.

IV certamen d’arts plàstiques Ciutat de Felanitx 2018

Dia 8 de juny es va obrir el termini per la recepció de dossiers del certamen.

Dotat amb un primer premi de 3.000 euros patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx i amb una exposició individual a la Casa de Cultura, i un segon premi de 2.000 euros patrocinat pel Setmanari de Felanitx.

Podreu trobar les bases penjades a partir del dia 9 de juny a la plana web www.felanitx.org , al Facebook de l’Ajuntament, o al següent link, http://felanitx.org/web/ca/2018/06/04/bases-iv-certamen-darts-plastiques/

Agenda Cultural

Divendres 29, a les 18.00 hores, sortida del carrer de sa Gerreria. LA CAPTA DE SANT MARÇAL. Recorregut tradicional.

A les 20.00 hores, a la Casa de Cultura de Felanitx, Inauguració d’exposicions, a la Sala d’exposicions Pep Guerrero, Recreativos Pep i a la Sala Miquel Barceló, Tamara Arroyo, guanyadora del III Certamen d’arts plàstiques – Ciutat de Felanitx.

A les 21.00 hores, al Santuari de Sant Salvador de Felanitx, CONCERT de l’Orquestra de l’Aula de Música Contemporània del Conservatori Professional de Música de Felanitx, dirigida per Josep Prohens Julià. Ho organitza: Conservatori de Felanitx. Hi col·labora: Centre Cultural de Felanitx, Ajuntament de Felanitx i Parròquia de Felanitx.

A les 22.00 hores, Centre Cívic de Portocolom, Posidònia en concert, Música popular de les Illes Balears. Entre el folk i la música mediterrània fins arribar a cançons de creació pròpia i poesia musicada. Ho organitza: Centre Cultural de Felanitx. Ho patrocina: CACIM – Consell de Mallorca. Entrada gratuïta.

Dissabte 30, a les 20.00 hores, al Centre Cívic de Portocolom, Concert Familiar, El meu petit univers. Concert pedagògic de la història de l’Univers a través d’una narració dinamitzada i combinada amb acompanyament musical en directe i projeccions. Infantil (fins a 14 anys). Ho organitza: Centre Cultural de Felanitx. Ho patrocina: CACIM – Consell de Mallorca. Entrada gratuïta.

A partir de les 17.00 hores, a sa Bassa Nova de Portocolom, ROCKIN MATXIN FESTIVAL.

Diumenge 1, a partir de les 17.00 hores, a sa Bassa Nova de Portocolom, ROCKIN MATXIN FESTIVAL.

Divendres 6, a les 21.30 hores, al mollet d’en Pereió de Portocolom, Cicle de Música al Port, FESTIVAL A JAZZ DE MAR.

Dissabte 7, a les 21.30 hores, al mollet d’en Pereió de Portocolom, Cicle de Música al Port, FESTIVAL A JAZZ DE MAR.

Diumenge 8, A partir de les 16h, a la plaça de Sant Jaume de Portocolom VIII Torneig de Truc, ho organitza: Associació de Veïns i Propietaris de Portocolom.

A les 21.30 hores, al mollet d’en Pereió de Portocolom, Cicle de Música al Port, Festival A Jazz de Mar.

Dimecres 11, a les 22.00 hores, al Centre Cívic de Portocolom, Cicle de xerrades d’estiu al Port, El lloguer turístic gentrifica? Reflexions entorn del nou model turístic, a càrrec de Marc Morell, antropòleg de la UIB.

Dijous 12, a les 21.00 hores, al Centre Cívic de Portocolom, Cicle de cinema infantil, Vaiana (2016, cinema fantàstic, 1h53m).