Propera Plenària

S’ha convocat sessió ordinària de l’Ajuntament Ple per al dia 09 de juliol, a les 20 h, a la sala de plens de la Casa Consistorial.

Punts de l’ordre del dia més rellevants:

  • Delegació de la presidència de la Comissió.

  • Modificació dels elements corresponents a les instal·lacions temporals del contracte de gestió integral i explotació d’instal·lacions temporals a la platja de Cala Sa Nau, temporada 2018.

  • Cancel·lació de la garantia definitiva del servei de bar-cafeteria al poliesportiu Guillem Timoner.

  • Proposta de resolució del recurs de reposició interposat contra l’acord de Ple de 9 d’abril de 2018 de designació de Jutgessa de Pau titular de Felanitx.

  • Aprovació Compte General 2017 Organisme Autònom Centre Cultural de Felanitx

  • Aprovació del Compte General 2017 de l’Ajuntament de Felanitx

  • Retribucions dels càrrecs amb dedicació exclusiva i parcial i de les indemnitzacions per assistència als òrgans col·legiats.

  • Determinació de càrrecs de la Corporació amb dedicació especial.

En aquesta plenària en el torn de precs i preguntes la participació ciutadana estarà representada pels representants de l’Agrupació Abeniara.

Nitxdelart ‘18

Es convoca a totes les entitats o persones interessades en participar-hi, a una reunió en el hall de la Casa de Cultura el dilluns dia 9 de Juliol de 2018, a les 18.00h.

Festes de Sant Agustí 2018

Es convoca a tots els propietaris dels bars que el dia 28 d’agost, dia de Sant Agustí, vulguin treure la barra a la via pública o posar música, a una reunió el proper dimarts, dia 10 de juliol, a les 18:00 h, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Felanitx.

Servei de Biblioteques

Biblioteca Joan Estelrich. Biblioteca de Portocolom.

Horari d’estiu: juliol i agost, de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00.

https://portal.conselldemallorca.net/web/15529/inici

Punt d’informació jurídica per a dones Felanitx

Servei gratuït de l’Institut Balear de la Dona que ofereix informació, orientació i
assessorament jurídic.

Dirigit a dones de qualsevol nacionalitat que necessitin assessorament, orientació i informació jurídica en matèria de dret civil, penal, administratiu, laboral, internacional i estrangeria, justícia gratuïta i especialment en les àrees d’igualtat, família i violències masclistes.

Horari d’atenció: Dimecres de 16:00h a 19:30h, Edifici de l’antiga Estació Enològica. Pg. Ramon Llull, 19. Felanitx.

Accés al Servei: cita prèvia al telèfon 673.78.76.01 (en horari de 8:30h a 10:30h).

Correu electrònic: infjuridicadones@ibdona.caib.es

Felanitx Tech Weekend

Aquesta setmana comença la 5a edició de la Felanitx Tech Weekend, un espai destinat als amants de les noves tecnologies i l’oci digital. Aquesta edició començarà amb un projecte innovador a les Illes Balears adreçat a despertar la curiositat i l’esperit innovador/creador dels més joves, amb una temàtica tan atractiva com és la construcció de robots aquàtics, estam parlant de les Colònies Tecnològiques titulades Arq-Rov. 30 joves de 11 a 16 anys arribats de tots els indrets de Mallorca (Palma, Llucmajor, Alcudia, Port de Polleça, Sineu, etc.) tendran tres dies per construir 6 robots imprescindibles per a localitzar i abalisar unes restes arqueològiques submarines que s’han trobat al fons marí de Portocolom. Partint d’aquest fil conductor es faran tres equips de feina que treballaran en equip per superar la missió ( informàtics, constructors i …. ) El dijous dia 5 a les 17h tendrà lloc la cloenda de les colònies, i els participants faran l’exhibició de la tasca feta aquests dies, però no ho faran totsols, ho faran apadrinats per l’equip de Sistemes, Visió i Robòtica de la UIB, que s’encarrega de la investigació en aquest camp, i també pels GEAS de la Guàrdia Civil que faran una missió de rescat dins les piscines del Poliesportiu Guillem Timoner.

El divendres 6 el Poliesportiu acollirà els millors gamers de les Illes Balears, que desplegaran els seus equips informàtics per compartir tres dies d’amistat i jocs. Molts d’ells competiran per alçar-se com a millors jugadors dels tornejos oficials d’aquesta edició el COD4 i el Quake. La part retro no falla mai a les edicions de la FTW i enguany serà el torn de les pistoles amb el torneig Lightgun (obert a tothom durant el dissabte ). La novetat d’aquesta edició serà el torneig de Clash Royale que es disputarà durant els tres dies de la FTW on també hi participarà gent de tota Mallorca i estarà dinamitzat per Reykob 7.0 famós youtuber amb milers de seguidors.

La inauguració de la Felanitx Tech Weekend, serà divendres a les 18h i acte seguit tendrà lloc una xerrada-coloqui amb BossGaming Club, el primer club d’e-sports que vol competir a nivell professional, i que ens parlaran de com passar d’un grup d’amics a un club d’e-sports.

El dissabte tendrà lloc la segona edició de la World Robot Olympiad, un torneig de robòtica internacional, que comptarà amb la presència de dos equips que l’any passat competiren a la fase nacional i posteriorment a la internacional. Per aquesta edició més de 50 nins i nines de 7 a 13 anys arribats de tots els indrets de Mallorca i Eivissa, intentaran aconseguir plaça a la final nacional que tendrà lloc a Platja d’Aro entre el 15 i 16 de setembre. Competiran en dues categories, Elementary i Junior. Serà a partir de les 8h del matí al Poliesportiu Guillem Timoner, tot i que la part més espectacular serà a les 12h, vos convidam a veure l’exhibició de talent que hi haurà.

Escoles d’estiu de Felanitx, s’Horta i Cas Concos

Aquesta setmana han començat gairebé 250 nins i nines a les diferents escoletes d’estiu que a partir d’enguany gestiona l’Àrea de Joventut. Volem recalcar la qualitat del projecte educatiu que va presentar el Centre d’Estudis de l’Esplai, entitat que a partir d’enguany i per dos anys (prorrogables a 2 més ) s’encarregarà de l’educació dels nostres infants i joves en les diferents activitats que es duran a terme. Del projecte recalcar tota la part d’educació en valors; autonomia personal, treball en equip, respecte a la diversitat, cura del medi ambient i també la gran proposta d’activitats i sortides que faran. Per aquesta quinzena els participants coneixeran un circ molt especial; el circ bover, visitaran Pollentia i descobriran el que es feia allà i a més els més grans gaudiran de la platja. Un altre aspecte molt important serà la inclusió d’un auxiliar de conversa en llengua anglesa que un pic a la setmana visitarà cada escoleta per fer jocs en anglès. Desitjam que ho passeu molt bé!!

Des d’aquí volem donar les gràcies a l’IES Felanitx per compartir amb nosaltres les magnífiques instal·lacions que tenen, i posar-nos totes les facilitats i més, perquè els nins i nines estiguin còmodes i perquè els professionals que estaran amb ells es sentin com a casa. Per nosaltres és molt important comptar amb diferents espais per poder realitzar activitats variades, allà tenim aules per poder fer tallers, dos espais per donar la benvinguda als participants amb racons, espai per fer jocs esportius, gimnasos per jugar a l’ombra, i espai per fer jocs d’aigua. Així com vestuaris per canviar-mos còmodament i per als pares/mares facilitat d’aparcament. Gràcies per tantes facilitats.

Donacions de sang

La Germandat de Donants de Sang de Mallorca comunica que serà present al Centre Sanitari de Felanitx, dilluns 16 de juliol, de 18.00 a 21.30 hores, per tal d’atendre les donacions de sang d’aquest municipi.

Agenda Cultural

Juliol

Divendres 6, a les 21.30 h, al mollet d’en Pereió de Portocolom, Cicle de Música al Port, Festival a Jazz de Mar.

Dissabte 7, a les 21.30 h, al mollet d’en Pereió de Portocolom, Cicle de Música al Port, Festival a Jazz de Mar.

Diumenge 8, Mulla’t per l’esclerosi múltiple, a la platja de s’Arenal de Portocolom, de les 11h a 14h. A partir de les 16h, a la plaça de Sant Jaume de Portocolom VIII Torneig de Truc.

A les 21.30 h, al mollet d’en Pereió de Portocolom, Cicle de Música al Port, Festival A Jazz de Mar.

Dimecres 11, a les 22.00 h, al Centre Cívic de Portocolom, Cicle de xerrades d’estiu al Port, El lloguer turístic gentrifica? Reflexions entorn del nou model turístic, a càrrec de Marc Morell, antropòleg de la UIB.

Dijous 12, a les 21.00 h, al Centre Cívic de Portocolom, Cicle de cinema infantil, Vaiana (cinema fantàstic).

Divendres 13, a partir de les 19 h al carrer Alou de Portocolom, Mercadet solidari a Portocolom.

A les 21.00h, a la plaça de Sant Jaume de Portocolom. Sopar solidari a benefici de les obres de la parròquia de Portocolom, més informació: 620158702

Dissabte 14, a les 21.00 h, a la parròquia de Portocolom. Concert de la Coral de Felanitx

A partir de les 22.30 h, a l’aparcament del pavelló del Poliesportiu Municipal Toni Peña a Portocolom. Verbena a Portocolom. Amb les actuacions de S’Estol des Gerrico, Val 9, Onion rabbits i Dj Titi

Diumenge 15, a les 18.00 h, a la plaça Sant Jaume Portocolom. Fira Marinera.

A partir de les 20.00h al passeig Miquel Massutí de Portocolom. VI D’ESTIU III. Tast de vins dels diferents cellers.A les 22.00h, al mollet d’en Pereió a Portocolom. Cicle de Música al Port. Concert de Saxoleà. Talent IB Govern de les Illes Balears