Fira marinera

Volem expressar el nostre agraïment a tots els ciutadans que feren possible l’èxit de la fira marinera de la Mare de Déu del Carme i del Vi d’Estiu. També volem agrair a la Confraria de Pescadors la seva participació en l’organització de la festa, al Club Nàutic, a les Mundilleres, a l’Associació Amics dels Vehicles Clàssics i Antics, a DO Vins Pla i Llevant. Així mateix, també demanam disculpes a tots els veïns per les possibles molèsties ocasionades.

Sol.licitud per utilitzar les instal.lacions esportives municipals durant la temporada 2018-2019

Tots aquells col·lectius (entitats esportives i no esportives, escoles, institucions, empreses, grups d’amics..) o persones individuals que estiguin interessats en la utilització de les instal·lacions esportives municipals del Pavelló Poliesportiu Guillem Timoner, Piscines Cobertes, Pistes de tennis i pàdel, Camp de futbol “Es Torrento”, Camp d’Esports de “Sa Lleona”, Camp d’Esports “Es Cavaller”, Poliesportiu Toni Peña durant la temporada 2018-2019. han de presentar al registre de l’Ajuntament de Felanitx la pertinent sol·licitud. El termini de presentació de les sol·licituds acaba divendres dia 27 de juliol.

Les sol·licituds es troben a la pàgina web: www.felanitx.org i a la recepció del pavelló Guillem Timoner.

Subvenció foment de l’ús de la llengua catalana

Al BOIB número 86 de 12/07/2018 es va publicar una convocatòria de subvencions del Consell de Mallorca per a impulsar la presència de la llengua catalana en els empreses, entitats associatives i organitzacions sense ànim de lucre.

Dins el marc d’aquesta convocatòria es poden subvencionar despeses de retolació, etiquetatge, material imprès, cartes de restaurant, pàgines web i portals d’internet, editats en llengua catalana. Les accions s’han de dur a terme entre l’1 de setembre de 2017 i el 31 d’agost de 2018.

Les sol·licituds es poden presentar fins dia 2 d’agost de 2018.

Per a més informació es podeu consultar les bases de la convocatòria a través del següent enllaç https://goo.gl/8dgrms i/o contactar amb el Consell de Mallorca telèfon 971 219 595.

Subvenció sector industrial

El proper dia 30 de juliol de 2018 acaba el termini per a sol·licitar ajudes dins el marc de la convocatòria d’ajuts per a promoure actuacions d’inversió per a la modernització de l’estructura productiva i digital de l’activitat industrial, convocades per la Conselleria d’Indústria dins els programes de millora prevists al Pla d’Indústria de les Illes Balears 2018-2025.

Aquestes ajudes estan destinades a micro, petites i mitjanes empreses del sector industrial balear que vulguin modernitzar la seva estructura productiva, els seus sistemes de gestió i el posicionament estratègic en el mercat; així com modernitzar la seva estructura digital.

Per a més informació es podeu consultar les bases de la convocatòria a través del següent enllaç https://goo.gl/NVkVzw i/o contactar amb la Direcció General de Política Industrial al telèfon 971 178900.

L’Ajuntament recorda que està en marxa el Servei Felanitx Emprèn que dona suport a emprenedors i empreses, entre altres coses en la tramitació de línies d’ajudes. Podeu sol·licitar cita al servei a través dels següents telèfons i mail: 871 987819 – 638 059133 – felanitxempren@felanitx.org.

Avís als propietaris de locals buits

Es sol·licita als propietaris de locals buits de Portocolom (ubicats als carrer Assumpció, Orada i carrer Vell Marí) i de Felanitx (ubicats als carrers de sa Plaça, Major, Pare Catany, Alou, Jordi Sabet, Sitjar, d’en Bastera, Sol, de s’Aigo, Quatre Cantons, d’es Baladuc, d’es Castellet, Reus, d’en Pizà, Nuno Sanç, plaça del rei Jaume II i plaça Constitució) que si encara no ho han fet, que contactin amb l’àrea de Desenvolupament Local per informar-se de la línia de subvencions per la creació d’oportunitats de negoci i la borsa de locals buits.

Àrea de Desenvolupament Local

C/ Pizà, 13 -2n pis – Felanitx

Telf. 871 987819 / 651 890695 / 638 05 91 33

Horts urbans

Vols cultivar les teves pròpies hortalisses, gaudir de l’entorn dels jardins del Calvari i descobrir una nova manera de fer amistats, fer salut i ocupar el temps lliure? Informa’t doncs de la iniciativa dels horts urbans ecològics que l’ajuntament posarà en marxa a partir del mes de setembre.

Per poder optar a l’ús gratuït d’una parcel·la de 30m2 i una caseta per guardar les eines, és imprescindible estar empadronats al municipi de Felanitx, ser major d’edat i trobar-se en bones condicions de salut per cultivar l’hort.

Per a més informació, contacta amb l’àrea de Desenvolupament Local als telèfons 871 987819 / 651 890695.


Milla atlètica Portocolom

L’organització de la Milla Atlètica de Portocolom, que es celebrarà dia 25 de juliol, a partir de les 18:00h al carrer Pescadors, vol fomentar les inscripcions per internet per tal d’evitar esperes i retards el dia de la cursa. Per això es sortejarà un val de 50 € en material esportiu a la botiga “De cap a peus” entre totes les inscripcions que s’hagin fet per internet i hagin recollit el dorsal. Per inscriure-vos d’aquesta manera heu d’entrar al web https://goo.gl/xzYGoW , heu d’emplenar el formulari en línia i el dia de la cursa només heu d’anar a la taula de l’organització a recollir el dorsal. Per als atletes que s’inscriguin presencialment el mateix dia, vos informam que les inscripcions de cada categoria es tancaran 15 minuts abans de la cursa corresponent. Per tant, sobretot per a les categories pre-iniciació i iniciació, les quals solen ser molt nombroses, es prega puntualitat i no apurar fins al darrer moment.

Sopar a penyes

El proper 27 de juliol es celebra el tradicional Sopar a Penyes, enguany actuaran a partir de les 20:30 h Xeremiers, Batucada dels Espiadimonis, La Vereda, El Niño de la Cala & Los Auténticos Boquerones i DJ Stivenson.

A les 00.00 h Castell de focs artificials.


Demanam, per favor, als que tenen previst assistir-hi en barca, que s’abstinguin d’amarrar davant la zona de la
“bateria” que és el lloc on es llancen els focs artificials, atès que en cas que hi estacionin embarcacions a les proximitats, per seguretat, els focs artificials es suspenen inclús un cop iniciats.

Donacions de sang

La Germandat de Donants de Sang de Mallorca comunica que serà present al Centre Cívic de s’Horta, dimecres 25 de juliol, de 17.30 a 21.00 hores, per tal d’atendre les donacions de sang d’aquest municipi.

Recordau que els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, tenir bona salut, no anar en dejú i haver fet la digestió.

Agenda Cultural

Divendres 20, Festa de Santa Margalida. A les 20.00 h, a la parròquia de Sant Miquel de Felantix. Eucaristia solemne. Cantarà la Coral de Felanitx.

Predicarà Mn. Baltasar Amengual Martorell, hi participen els Cavallets.

A la sortida i damunt el replà de l’església, actuació dels Cavallets i ball del Gegant d’es Maculí i na Maria Enganxa.

A les 22.00 h a la plaça de sa Font de Santa Margalida. Ballada popular de Santa Margalida

Amb els grups Abeniara i S’Estol des Gerricó.

Dissabte 21, a partir de les 22.00h, a la plaça de sa Font de Santa Margalida. Gloses a sa Font

Glosada motivada a partir de l’escenografia, les proves i situacions proposades.

Dilluns 23, Inici de la 23a campanya d’excavació dels Closos 2018.

Fins dia 12 d’agost. Al jaciment arqueològic dels Closos de Can Gaià de Portocolom. L’equip dels Closos estarà excavant tots els dies de dimarts a diumenge (excepte dimecres 1 d’agost), de 7 a 12h i de 16:30 a 19h.

Hi estau tots/es convidats/des a visitar-los o fins i tot a excavar amb ells. Activitat gratuïta

Dimecres 25, Festa de Sant Jaume, apòstol i patró del Port. A les 11.00h, Eucaristia solemne, a la parròquia del Carme de Portocolom.

A les 17.00h. Pal ensabonat, al moll Comercial de Portocolom

A les 18.00h. XIII Milla Urbana de Portocolom, al moll comercial de Portocolom

A les 18.00h. III Trobada de Pintors Novells i Mercadet d’Art i Artesania, al moll comercial de Portocolom

A les 22.00h. Cicle de Música al Port. Concert de Piano «David Gómez i 200 velas». Als Closos de Can Gaià. Entrada donatiu 10€

Dijous 26, a les 21.00h. Cicle de cinema infantil. COCO. Al Centre Cívic de Portocolom.

A les 22.00h. Nit de Ball en Línia. Amb l’actuació de Joan i Cati, a la plaça del Corso.

Divendres 27, a les 20.30. Sopar a Penyes a la platja de s’Arenal de Portocolom. Actuacions dels xeremiers i batucada dels Espiadimonis. A continuació actuacions musicals a càrrec de La Vereda + El Niño de la Cala & Los Auténticos

A les 00:00 castell de focs d’artifici

Dissabte 28, a partir de les 10.00h, XX Torneig de bàsquet 3×3, al pavelló Poliesportiu Toni Peña de Portocolom.

A les 22.00, a l’avarador de Portocolom. Cicle Música al Port. Ballada Popular d’estiu a càrrec de l’Agrupació Abeniara

Diumenge 29, a les 12.00h. Travessia al port nedant, al moll de la Duana de Portocolom

A partir de les 17.00 h, VIII Torneig d’escacs José Tarrancón, enfront de l’estanc del C/ Cristòfol Colom. Portocolom

A les 22.00h. A l’avarador de Portocolom. Una banda de pel·lícula. Concert extraordinari de la Banda de Música de Felanitx.