Programa de Festes

Tenim a la vostra disposició el programa de les festes de Sant Agustí 2018. Els podeu recollir a les oficines de l’Ajuntament, a la Casa de Cultura, al Poliesportiu Guillem Timoner, a l’oficina d’informació Turística de Portocolom, a l’Estanc de Portocolom i a la llibreria Ca Na Massot.

Cavallets i mambelletes

Com a mestres dels cavallets, volem fer una reflexió a aquella gent que, tant a l’Ofici de Santa Margalida com de Sant Agustí entren a l’església o al convent a veure el ball de les esses. Entenem l’apreci i l’estimació que tots els felanitxers i felanitxeres senten cap aquests balls. No obstant això, darrerament, la solemnitat de l’acte religiós s’ha vist d’alguna manera malmesa per les mamballetes de moltes persones, que si bé són una resposta d’admiració gens malintencionada, són pròpies de la part cívica de la festa, que és al carrer, quan els cavallets ballen després de l’ofici o als passacarrers. Per mantenir l’essència de la part religiosa de la festa, ens agradaria veure com la gent assistent a aquestes celebracions manté aquest silenci que fins fa poc s’havia conservat.

Andreu Adrover, Sebastià Roig i Cosme Vicens.

Cursa atlètica de Sant Agustí

L’organització de la Cursa atlètica de Sant Agustí, que es celebrarà dia 24 d’agost, a partir de les 17:00h a la plaça Espanya, vol fomentar les inscripcions per Internet per tal d’evitar esperes i retards el dia de la cursa. Per això es sortejarà un val de 50 € en material esportiu a la botiga “De cap a peus” entre totes les inscripcions que s’hagin fet per internet i hagin recollit el dorsal. Per inscriure-vos d’aquesta manera heu d’entrar al web eicste.wordpress.com, heu d’emplenar el formulari en línia i el dia de la cursa només heu d’anar a la taula de l’organització a recollir el dorsal. Per als atletes que s’inscriguin presencialment el mateix dia, vos informam que les inscripcions de cada categoria es tancaran 15 minuts abans de la cursa corresponent. Per tant, sobretot per a les categories pre-iniciació i iniciació, les quals solen ser molt nombroses, es prega puntualitat i no apurar fins al darrer moment.

Agenda Cultural

Ja està a la venda el llibre «Caparrots de Felanitx», editat i patrocinat pel Centre Cultural de Felanitx. Es pot adquirir a la Casa de Cultura de Felanitx, a l’horari habitual per 10€.

Divendres 24, XL Cursa Popular de Sant Agustí. A les 17.00h a la plaça d’Espanya de Felanitx.

A les 20.30 h. Pregó de les Festes de Sant Agusti 2018, des del balcó de la Casa de Cultura de Felanitx a plaça de sa Font de Sta. Margalida

A les 20.30h. Pregó de les festes de Sant Agustí 2018 a càrrec de Toni Obrador, des del balcó de la Casa de Cultura de Felanitx a la plaça de sa Font de Santa Margalida

A continuació NITXDEL’ART18, inauguració d’exposicions, a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura, IV Certamen d’Arts Plàstiques Ciutat de Felanitx. A la sala Miquel Barceló, The appearance of a dubious evidence de Marta Pujades. Al replà ceràmiques de Maria Ramis. A la Sala d’actes projecció, 022, d’Emea i Antonina Obrador 00:04:35, Video Found footage + música electrònica.

Exposicions obertes fins dia 6 d’octubre.

Al carrer, animació musical, «Programa a part»

ÀGORA, que és avui Felanitx?

A la Font de Santa Margalida

a càrrec d’Emea i Antonina Obrador

Video-instal·lació

NTRVL

C/ del sol

Instal.lació lumínica combinada amb sons subversius a càrrec d’ INTERVAL

A les 22.30 Verbena al Parc Municipal amb l’actuació de: ANEGATS, PELILLOS A LA MAR, ISLANDERS, DJ TITI, entrada gratuïta

Dissabte 25, XV Pujada automobilística Sant Salvador. Entrenaments el mateix dematí a partir de les 9.30h. Cursa a partir de les 16.30h, al puig de Sant Salvador.

A partir de les 16.00. VII Torneig de Truc Can Moix al Cafè Can Moix.

A les 18.30 h. Trofeu Ciutat de Felanitx de futbol, al camp de futbol es Torrentó. CE Felanitx – CE Mercadal.

A les 22:30h, Verbena al Parc Municipal, amb l’actuació de TXARANGO, ANIMAL, XANGUITO, DJ ROMI.

Diumenge 26, a les 17.30h, XVI Gran Diada Interpenyes Sant Agustí, al camp de futbol d’es Torrentó.

A les 19.30h. Sons de la Terra. Recital de percussió a càrrec de Ferran Martínez, allà on podrem sentir l’estrena mundial de ‘Cops’ composta pel Felanitxer Josep Prohens Julià. A la sala d’actes del Conservatori de Música i dança de Felanitx.

A les 22.00h. Nit de teatre: Teatre de barra a plaça, al Parc Municipal de sa Torre de Felanitx

Entrada gratuïta

Dilluns 27, a partir de les 18.00 h. VII Fira Nocturna de Sant Agustí + gastronomia de carrer (Food Trucks), al passeig Ramon Llull de Felanitx.

A les 19.00h. Cercavila pels carrers de Felanitx amb els Cavallets, Dimonis i Caparrots.

La sortida i primer ball es farà a la Casa de Cultura i continuarà el recorregut cap a l’Ajuntament.

A les 22.00h. Completes de Sant Agustí, cantades per la Coral de Felanitx, al Convent de Sant Agustí. A continuació, processó per la plaça del Convent amb la participació dels Cavallets i tot seguit actuació de la Banda de Música de Felanitx, a la matexia plaça del Convent.

A partir de les 22.00h. Ballada popular amb els grups S’Estol des Gerricó i Abeniara, al passeig Ramon Llull de Felanitx.

A partir de les 0.30h. Castell de focs d’artifici de Sant Agustí, a l’aparcament del Sindicat.

Dimarts 28, Festa de Sant Agustí. A les 11:00h al Convent de Sant Agustí, Eucaristia solemne, presidirà i predicarà Mn. Nadal Bernat Salas, provicari general. Cantarà la Coral de Felanitx. Hi participen els Cavallets.

A les 17:00h, festa aquàtica infantil, a la plaça Peralada i al Parc Municipal de sa Torre.

A partir de les 21:30h. Correfoc, a càrrec de Dimonis a Lloure, des de la plaça de sa Font de Santa Margalida. (Vegeu recomanacions de seguretat a part)

A les 22:30h. Verbena de Sant Agustí, al Parc Municipal, amb l’Actuació d’IPOPS, DISCCOVERS, MIAULOS, MADÒNA

Entrada gratuïta

Dimecres 29, Festival infantil, a partir de les 17:00h, al Parc Municipal de sa Torre de Felanitx

Dijous 30, a les 20:00h a la Casa de Cultura de Felanitx, presentació del llibre guanyador del III Certamen Miquel Bauçà Felanitx 2018, Svalbard de Joan Josep Barceló. Editat per Adia Edicions i patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx.

Tot seguit concert de Vers Endins.

A les 20:30 h, pamboliada al Parc Municipal de sa Torre. A les 21:30h verbena gratuïta amb l’actuació de LOS JAVALOYAS, REPLE GATS

Divendres 31, a les 19:00h, visita guiada d’exposicions de la Casa de Cultura. A càrrec de Pilar Rubí, comissària de l’exposició de Marta Pujades.

A les 20:00h a la Casa de Cultura, taula rodona d’art «APRENENT DE LES ARTS». Reflexions entorn l’art com a eina de transformació.

Hi participaran diferents professionals, volem veure com l’art pot transformar la societat des de l’educació i amb noves relacions amb les institucions. Ho moderará: Tina Codina

A les 21:00h. Sopar benèfic al Convent de Sant Agustí, a benefici de les obres de millora del convent de Sant Agustí

Més informació: 620158702.

A les 22:30 h. Verbena amb l’actuació deL.A. HIJOS DE MATXÍN, OMBRA, SAÏM, al Parc Municipal de sa Torre de Felanitx

Entrada gratuïta

Dissabte 1, a partir de les 18:00 h. II Concurs d’equitació de treball Felanitx, al poligon de Son Colom

A les 22:30h. Verbena amb l’actuació de LÁGRIMAS DE SANGRE, RUMBA KATXAI, GRESKA, PD PANDERETA, al Parc Municipal de sa Torre de Felanitx

Entrada gratuïta

Diumenge 2, a partir de les 19:30 h. Trobada de ball en línia, al Parc Municipal de sa Torre de Felanitx. A continuació demostració de ball esportiu

Entrada gratuïta

ITINERARI MUSSOL BUS

  1. Cas Concos: C/ Del Metge Obrador, a la parada del bus.

  2. Es Carritxó: Església

  3. S’Horta: Plaça Sant Isidre

  4. Portocolom: C/ Cala Marçal, Plaça Cas Corso, Ronda Nadal Batle (parada bus)

  5. Felanitx: Parc Municipal, plaça Peralada

HORARIS

ANADES

TORNADES

24 d’agost

Verbena gratuïta

Cas Concos 22:30h

Es Carritxó 22:40h

S’Horta 22:45h

Portocolom 23:00h

Portocolom 24:00h

(Segona sortida)

4:30h

6:30h

25 d’agost

Verbena (pagament)

Cas Concos 22:30h

Es Carritxó 22:40h

S’Horta 22:45h

Portocolom 23:00h

Portocolom 24:00h

(Segona sortida)

4:30h

6:30h

28 d’agost

Sant Agustí

Verbena gratuïta

Cas Concos 22:30h

Es Carritxó 22:40h

S’Horta 22:45h

Portocolom 23:00h

Portocolom 24:00h

(Segona sortida)

4:30h

5:30h

6:30h

31 d’agost

Verbena gratuïta

Cas Concos 22:30h

Es Carritxó 22:40h

S’Horta 22:45h

Portocolom 23:00h

Portocolom 24:00h

(Segona sortida)

4:30h

6:30h

1 setembre

Verbena gratuïta

Cas Concos 22:30h

Es Carritxó 22:40h

S’Horta 22:45h

Portocolom 23:00h

Portocolom 24:00h

(Segona sortida)

4:30h

6:30h

Degut a la alta ocupació el dia de Sant Agustí en anys anteriors, enguany es reforçaran els serveis de tornada amb més autocars per viatge.