Donacions i ajudes als afectats per la gran torrentada

L’Ajuntament de Sant Llorenç ens comunica que s’han habilitat dos números de compte oficials per a totes aquelles persones que volen fer donatius econòmics. Es tracta del compte de Caixabanc ES86 2100 0161 8802 0018 8265, del compte de Bankia ES41 2038 6579 8360 0067 5091, i del compte de la Banca March ES12 0061 0022 8300 7356 0118.

També des de l’Ajuntament s’elabora un llistat de les empreses i professionals locals que vulguin ajudar als damnificats pels aiguats.

S’elaborà un cens per tal de coordinar aquestes ajudes a mesura que se’ls pugui requerir durant les properes setmanes.

Les empresses o professionals interessats han de contactar amb batlia, al tf. 971580051 ext. 110 o per mail batlia@felanitx.org.

Anunci

La Junta de Govern Local del passat dia 9 d’octubre de 2018 va aprovar el plec de clàusules administratives particulars i el de condicions tècniques que regiran la contractació del servei d’ajuda a domicili (SAD) urgent. Els interessats en presentar oferta al procediment hauran de presentar la documentació al Registre General de l’Ajuntament de conformitat amb l’anunci de licitació publicat a la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini finalitza el proper dia 30 d’octubre de 2018 a les 14 hores.

L’enllaç per accedir a la documentació de la licitació és el següent:

https://contrataciondelestado.es/wps/poc?uri=deeplink:detalle_licitacion&idEvl=brBMmUmGsZguf4aBO%2BvQlQ%3D%3D

Anunci

La Junta de Govern Local del passat dia 2 d’octubre de 2018 va aprovar el plec de clàusules administratives particulars i el de condicions tècniques que regiran la contractació de les obres d’adaptació de la carretera del far de Portocolom (Fase I). Els interessats en presentar oferta al procediment hauran de presentar la documentació al Registre General de l’Ajuntament de conformitat amb l’anunci de licitació publicat a la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini finalitza el proper dia 30 d’octubre de 2018 a les 14 hores.

L’enllaç per accedir a la documentació de la licitació és el següent:

https://contrataciondelestado.es/wps/poc?uri=deeplink:detalle_licitacion&idEvl=DWtmvexTdefnSoTX3z%2F7wA%3D%3D

Residus i neteja de la via pública: 5 normes elementals de civisme

L’Ajuntament ha repartit un fulletó informatiu en els habitatges del municipi de Felanitx, en 4 idiomes, sobre residus i neteja de la via pública: 5 normes elementals de civisme.

1. Els dilluns no hi ha servei de recollida. Guardi els residus a casa fins dimarts. Recordi l’horari: de les 18h a les 21h.

2. Els envasos de plàstic, llauna i brik van al contenidor groc. Els envasos de vidre al verd. I el paper-cartró al blau. Dins el contenidor!

3. Els residus que no poden anar dins bosses (per exemple, oli de cuina, restes de poda o una granera vella), s’han de dur al Parc Verd de Portocolom o a Deixalles Felanitx.

4. Els residus voluminosos no es poden deixar simplement al carrer o devora un contenidor. S’han de dur al Parc Verd de Portocolom o a Deixalles Felanitx. També hi ha un servei gratuït de recollida cridant al tel. 971582710.

Les empreses s’han de fer càrrec dels seus residus (enderrocs, pneumàtics, termos, …) i lliurar-los a gestors autoritzats.

5. Per civisme, mantengui neta la via pública. Reculli els excrements del seu ca i no tiri residus en terra, faci ús de les papereres.

L’incompliment d’aquestes 5 normes elementals té un sobrecost diari d’uns 700 €, a càrrec dels seus imposts i és sancionable d’acord amb les ordenances municipals (fins a 1.500€ segons la infracció).

10 cèntims per envàs

El proper dissabte 20 horabaixa i diumenge 21 al matí al Parc Municipal amb motiu de la Fira del Pebre Bord, s’instal·larà l’Ong Retorna amb la màquina de devolució d’envasos.

Per cada envàs, 10 cèntims. S’hi poden dur tots els envasos que es poden deixar dins un contenidor groc.

Prevenció d’incendis

Dia 15 d’octubre va acabar la campanya de prevenció d’incendis 2017, així hi tot l’Ajuntament vol recordar algunes condicions que s’han de complir per fer un ús del foc responsable:

1.- Les cremes s’hauran de realitzar sempre en absència de vent. Preferentment al matí.

2.- A les cremes en àrea contigua de prevenció (a menys de 500 m de terreny forestal) en època de perill, haurà d’existir una distància mínima de 25 metres entre el lloc de la crema i el terreny forestal més pròxim.

3.- El foc haurà de ser contínuament vigilat, mantenint-se localitzat sempre que sia possible a través del telèfon de contacte indicat a la sol•licitud i sense poder deixar el lloc de crema fins que aquest quedi completament apagat.

4.- Es disposarà de mitjans preparats per una ràpida intervenció que permetin sufocar qualsevol conat d’incendi que es pugui produir.

5.- L’ús del foc de dia 16 d’octubre a 30 d’abril en terreny forestal es necessita autorització. A una distància de més o menys de 500 m. de terreny forestal, és lliure amb precaució.

Donacions de sang

La Germandat de Donants de Sang de Mallorca comunica que serà present al Centre Cívic de s’Horta, dimecres 24 d’octubre de les 18.00 a 21.30h, per tal d’atendre les donacions de sang d’aquest municipi.

Recordau que els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, tenir bona salut, no anar en dejú i haver fet la digestió.

Tallers de Memòria i Habilitats Socials.

Programa de suport psicosocial i educatiu a l’envelliment.

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Felanitx posen en marxa aquests tallers dirigits a les persones majors.

Es realitzaran a:

Felanitx, a la Llar de la Tercera Edat, cada divendres de 9:30h. a 10:30h. A partir de dia 19 d’octubre.
S’Horta, al Centre Cívic, cada dimecres de 9:30h. a 10:30h. A partir de dia 17
d’octubre.
Portocolom, al Local de la Tercera edat, cada dimecres d’11:00h. a 12:00h. A partir de dia 17
d’octubre.
Per més informació podeu dirigir-vos als Serveis Socials o telefonar al 871986142.

Agenda Centre Cultural Felanitx

El proper dia 21 d’octubre a la Fira del Pebre Bord estarà a la venda la 2ª edició del llibre «Caparrots de Felanitx», editat i patrocinat pel Centre Cultural de Felanitx, el trobareu a la carpa de l’Ajuntament al Parc Municipal, després el podreu adquirir a la Casa de Cultura de Felanitx, a l’horari habitual per 10€.

Divendres 19, a les 19.00 h, a la parròquia de Sant Miquel, presentació del llibre de Mossèn Pere Xamena i Fiol – Memòries (1918 – 2015) Hi intervendran: Jaume Sancho Gili i Bartomeu Tauler Valens, coordinadors del llibre, i Mn. Josep Cerdà, rector de la parròquia de Sant Miquel. Moderara l’acte l’editor Lleonard Muntaner. Clourà l’acte Mons. Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca.

A les 20.00 h, a la Casa de Cultura, Inauguració d’exposicions a la sala d’exposicions, Los Status de la cicuta de Javier Garló, guanyador del IV certamen d’arts plàstiques – Ciutat de Felanitx i a la Sala Miquel Barceló, Nothing but flowers de Tomàs Pizà. Exposicions restaran obertes fins dia 9 de desembre.

Dissabte 20, a les 16.30 h, a la Residència de la Tercera Edat, Concert Banda de Música.

A les 16.30h, Plaça de sa Font de Santa Margalida, espectacle infantil. Pallaso Sabatot + Color Cafè de Teatrix. Ho organitza el Centre Cultural de Felanitx.

Trobada de Gegants

A les 17.30h, plaça de sa Font de Santa Margalida, Plantada de Gegants.

Tot seguit a les 18.00h Cercavila de Gegants i arribada al Parc Municipal. Presentació de les colles geganteres i ball de gegants. I tot seguit al Parc Municipal de sa Torre, XV Ballada del Pebre Bord. A càrrec d’Abeniara i s’Estol des Gerricó.

Diumenge 21, Fira del Pebre Bord 2018, de 9 a 19.30h

A les 11.30h a la Plaça de sa Font de Santa Margalida, XIV Mostra Follklòrica, a càrrec d’Abeniara i el grup folklòric de Sant Miquel de Ciutadella.

A les 16.30h a la Plaça de sa Font de Santa Margalida, espectacle infantil – «Veo Veo. Ven a cantar con Teresa Rabal»

A les 20.00h, a l’auditori Municipal de Felanitx. Teatre, Barrabasades a càrrec de Pometes Teatre amb Miquel Fullana .

Venta d’entrades a partir de dia 16 a dia 21 d’octubre, a la Casa de Cultura de dimarts a dissabte de 18 a 21h, i el mateix dia a la taquilla de l’Auditori. Preu 7€

Dijous 25, a les 20.00h, a la sala d’actes de la Casa de Cultura, presentació i projecció del documental «Tot inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes». 1 h i 5 min.

Dimecres 31, de les 18.00h a les 02.00h, a l’Auditori Municipal de Felanitx, NIT DEL TERROR, projecció de 5 pel·lícules de cinema de terror: It, Annabelle creation, Los hambrientos, Verònica i El caso de Marrowbone. Venta d’entrades a partir de dia 20 al 31 d’octubre, a la Casa de Cultura de dimarts a dissabte de 18 a 21h, i el mateix dia a la taquilla de l’Auditori. Preu 7€