Avui dematí s’ha presentat a la Sala d’Actes de la Casa de Cultura el projecte Idea 19, una exposició col·lectiva que es podrà visitar entre els dies 12 d’abril i 23 de juny del 2019 a la Casa de Cultura de Felanitx.

Idea 19 neix de la necessitat de fer una passa endavant cap a la valorització dels nostres joves artistes, a més de voler contribuir a la professionalització de les arts de la visualitat i la promoció dels nous talents dels mitjà artístic, tenint en compte les diferents disciplines existents. D’aquesta forma el Centre Cultural pretén donar visibilitat institucional als joves creadors del municipi, per tal de donar-los una empenta professional.

Amb aquesta primera convocatòria es dona visibilitat a les obres d’aquests artistes emergents, posant-les al mercat i per tant, donant-los una oportunitat d’entrat en contacte amb el món galerista a través d’aquesta exposició col·lectiva. Alhora, serveix per a fer una diagnosi dels panorama cultural dels joves felanitxers.

La iniciativa, que beu de la idea del que va representar l’espai “Gurugú”, com a lloc de trobada d’artistes on s’hi feien exposicions i concerts, presentarà diferents disciplines artístiques així com propostes musicals, amb música en viu i performance el dia de la inauguració.

En aquesta primera edició, hi participen els següents artistes: Cat Amengual Adrover, Pere Banek, Gori Sastre, Albert Iglesias, Maggie Adrover, Xesc Gacias, Biel Llinàs, Xisca Veny, Mireia Oliver, David Bennasar, Renata Franko, Antonina Obrador, Mariona Obrador, Xisco Barceló, Diego Ramos, Xisca Andreu, Bernat S’Esmolador i Txema Ciria.

L’exposició serà dirigida pel regidor de Cultura Xisco Duarte, i coordinada per l’auxiliar tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Felanitx Cristina Sancho.