Propera Plenària

S’ha convocat sessió ordinària de l’Ajuntament Ple per al dia 13 de maig, a les 20 hores, a la sala de plens de la Casa Consistorial.

Punts de l’ordre del dia més rellevants:

  • Proposta de modificació del conveni de col·laboració per a l’execució del projecte de reforma del carrer Vapor Santueri.

  • Aprovació del conveni de col·laboració amb Ports de les Illes Balears per a l’encomana de gestió de serveis de policia portuària a la zona del port de Portocolom.

  • Cessió de terrenys per a la construcció d’un hospital.

  • Aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança municipal de trànsit, circulació i seguretat viària, per a regular la utilització dels espais d’aparcament dotats de punts de recàrrega de vehicles elèctrics

  • Aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança municipal de trànsit, circulació i seguretat viària (article 65. Senyalització)

  • Modificació d’Ordenança Fiscal Reguladora taxa per estacionament de vehicles en determinades vies públiques de Felanitx.

Anunci

La Junta de Govern Local del passat dia 24 d’abril de 2019 va aprovar el plec de clàusules administratives particulars i el de condicions tècniques que regiran la contractació del servei públic d’atenció a la primera infància a l’escoleta EI “Es Faralló” de l’Ajuntament de Felanitx. Els interessats en presentar oferta al procediment hauran de presentar la documentació al Registre General de l’Ajuntament de conformitat amb l’anunci de licitació publicat a la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini finalitza el proper dia 29 de maig de 2019 a les 14 hores.

L’enllaç per accedir a la documentació de la licitació és el següent:

https://contrataciondelestado.es/wps/poc?uri=deeplink:detalle_licitacion&idEvl=Q7WTmRMY6OUuf4aBO%2BvQlQ%3D%3D

Anunci

La Junta de Govern Local del passat dia 16 d’abril de 2019 va aprovar les bases que regiran la contractació del lloguer d’un solar a Cas Concos destinat a ús recreactiu (parc infantil). Els interessats en presentar oferta al procediment podràn accedir a la informació i documentació de la licitació per mitjà de la pàgina web de l’Ajuntament de Felanitx (www.felanitx.org) i el negociat de contractació de l’Ajuntament de Felanitx. El termini finalitza el proper 20 de maig de 2019 a les 14 hores.

Colònies d’estiu

L’estiu ja s’acosta i amb ell totes les activitats que organitzam des de l’àrea de Joventut. Són molts els nins/es i joves del municipi que en són partícips d’elles. Una de les activitats que oferim són les tradicionals colònies. Enguany, aquestes estaran dividides en dos grups d’edat:

Nins i nines de 6 a 10 anys.

– Dates: del 25 al 28 de Juny.

– Lloc: s’Olivaret a Alaró.

– Que farem? Activitats a l’entorn natural, piscina, cuidar dels animals i l’hortet, jocs i molt més.

– Preu: 130€

Joves de 11 a 15 anys.

– Dates: del 25 al 28 de Juny.

– Lloc: S’Hort de Son Serra.

– Que farem? Activitats a l’entorn natural, platja, jocs i esports, vetllades i molt més.

– Preu: 130€

Inscripcions del 13 al 24 de Maig de forma online a la pàgina web de l’ajuntament http://felanitx.org/web/ca/inici/ o bé de forma presencial a l’àrea de joventut a l’estació enològica de dilluns a divendres de 9 a 14h. Places limitades.

Per més informació al 971584031.

Sortides d’estiu

Una de les altres activitats que organitzam des de l’àrea de Joventut són les sortides d’estiu per a nins/es de 9 a 15 anys. Aquest any, hi haurà dos grups segons de l’edat del nin/a que hi participa.

Grup del dimarts (nins/es de 9 a 11 anys)

– 9 de Juliol Jungle Park

– 16 de Juliol Cova dels Hams

– 23 de Juliol Cavalls

– 30 de Juliol Katmandú

– 6 d’Agost Piragüisme

Grup del dijous (nins/es de 12 a 15 anys)

– 11 de Juliol Palma Jump

– 18 de Juliol Ruta en bicicleta

– 25 de Juliol Cavalls

– 1 d’Agost Western Park

– 8 d’Agost Padel Surf

Preu totes les sortides 75€ (per sortides puntuals consultau preu)

Inscripcions a partir del Juny

Per més informació al 971584031

Colònies tecnològiques

Durant la setmana del 1 al 7 de juliol, l’Àrea de Joventut i Noves Tecnologies organitzarà la 6a edició de la “Felanitx Tech Weekend”, un esdeveniment que pretén ser un punt de trobada i divulgació de la innovació, l’oci i la cultura digital.

Desde la Felanitx Tech Weekend tenim molt clar que el present i el futur venen marcats per dues paraules: innovació tecnològica. Per aquest motiu, organitzam la 2n edició de les colònies tecnològiques adreçades a joves de 11 a 15 anys (nascuts entre el 2004 i 2008)

Dates i lloc: de l’1 al 4 de Juliol al poliesportiu Guillem Timoner de Felanitx.

El projecte per aquest any és la construcció d’un Rover de Mart: vehicle d’exploració controlat amb Arduino . Aquest tipus de vehicles són molt útils en l’exploració de terrenys de difícil accés, faciliten la tasca en situacions de localització, ajuda i rescat de persones perdudes o en espais incerts.

Preu: 220€ tot inclòs (places limitades).

Per a més informació podeu consultar la pàgina Felanitx Tech Weekend o bé al telèfon 971584031.

Xerrades per a famílies al CEIP s’Algar

El proper dilluns 13 de maig, tendrà lloc una nova xerrada a càrrec del psicòleg Jaume Brunet d’Skilet. En aquesta ocasió treballarem com acompanyar als nostres fills/es en situacions de por. La xerrada serà a les 19h al Ceip s’Algar (Portocolom).

Recordar que les xerrades són gratuïtes, però cal fer la inscripció prèvia telefonant al 971584031 o bé enviant un whatsapp al 63074876.

Servei renda àgil

L’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) posa a disposició dels residents fiscals de les Balears un servei específic que permet emplenar i presentar la declaració de la renda i/o confirmar l’esborrany de l’exercici 2018 d’una manera ràpida, senzilla i gratuïta.

Servei telefònic de cita prèvia: Per telefon: 971 76 76 76

El servei de cita prèvia s’inicià el passat dimarts, dia 7 de maig, de dilluns a divendres de 9 h. a 19 h. i finalitzarà el dia 28 de juny.

Inici i finalització del servei:

El servei de Renda Àgil s’iniciarà el dia 14 de maig i finalitzarà el dia 01 de juliol.

A Felanitx es donarà aquest servei a l’oficina de l’Agència Tributària, ubicada al carrer dels Passeig Ernest Mestre, 26, els dimarts i els dijous de 9.00 a 14.00 h. i de 15.00 a 19.30 h.

Universitat oberta per a majors

La UOM està dirigida a persones adultes més grans de 50 anys o persones prejubilades amb estudis primaris que estiguin interessades a realitzar alguns dels programes o de les activitats que es duen a terme a la Universitat, a les seus universitàries, als centres universitaris municipals i en altres llocs que puguin acordar-se. A tal efecte Felanitx es suma al programa.

Per informació i inscripcions fins dia 3 de maig als Serveis Socials municipals, i a les associacions de 3ª Edat del municipi.

Es duran a terme les conferències que es detallen a continuació:

Dimarts, 14 de maig

«El voluntariat: una nova oportunitat de participació».

Sra. Ruth Escribano, coordinadora de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB.

Dimarts, 21 de maig

“Dolor crònic i cinesifòbia”

Sr. José A. Mingorance, professor del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia.

Dimarts, 28 de maig

“Alta hospitalària, i ara què?”

Dra. Julia Gallo, professora del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia.

Dimarts, 4 de juny

“Com funciona el cervell i com podem cuidar-lo”

Dra. Susana Esteban, professora del Departametn de Biologia.

Lloc: Casa de Cultura. Pl. de Santa Margalida, 3.

Hora: 19 hores

Programa de les Festes de Sant Isidre i Cinquagesma de s’Horta

Elaborar per la Comissió de Festes de s’Horta. Patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx

Diumenge 12, a les 9:00h. Anada a Cala sa Nau amb carro, montura, a peu i en bicicleta. Concentració al camp de futbol. A l’arribada hi haurà aigua i fruita. Veieu programes a part.

Dimecres 15, Festa de Sant Isidre

A les 12:00 h, missa solemne en honor del patró Sant Isidre. Presidirà la celebració el Rvdm. Mons. Sebastià Taltavull Anglada, bisbe de Mallorca. Cantarà el cor parroquial la missa del nostre organista Miquel Manresa. A continuació, refresc per a tothom oferit pels hotels: Inturotel, Cala Ferrera, Ponent, Ferrera Blanca, Monsuau, Robinson Club Cala Serena i l’Ajuntament de Felanitx.

A partir de les 17:00h, jornada de padrins i nets al Saló Parroquial. Elaboració de crespells i gelat. A continuació actuació de l’escola de ball de bot de Cala d’Or.

A les 20:00 h al Centre Cívic. Xerrada sobre corsaris i pirates a la costa de Mallorca, a càrrec de l’historiador Gaspar Valero.

Dissabte 18, A les 20:00h, al Centre Cívic. Inauguració de l’Exposició Projecte APS (Aprenentatge servei) a la Serra de Tramuntana del CEIP Reina Sofia. L’exposició es podrà visitar també els dies 1 i dia 9 de juny.

Inauguració del 22è concurs fotogràfic s’Horta 2019.

Temes: actitud i amor. Programes i bases a part. Ho organitza: Fotos Jaume Monserrat.

A les 20:30h, a la plaça de Sant Isidre, pregó de festes a càrrec de Martina Ramis Bennasar, de Ca sa Mestra.

A continuació Gastros Horta, ruta de tapes pels diferents bars i restaurants del poble. Hi participen: Cafè des Forn, Bar de la Tercera Edat, Restaurant es Babot, Restaurant Can Capó, Mestresses de Casa i el Bar del Camp de Futbol.

A les 23:30 h, a la plaça. Gran Festa s’Horta Jove.

Amb l’actuació de Enrocats, Dj Titi i dj’s Kaaubos.

Diumenge 19, a partir de les 7:00 h, diada de pesca. Consultau programes a part.

Agenda Cultural

Fins el 23 de juny, a la Casa de Cultura de Felanitx, Exposició Idea’19 Nous creadors de Felanitx.

Diumenge 12, a les 9.00 h, Fira de Maig.

A les 10.30 h, des de la plaça Pax fins a la plaça Espanya, Passacarrers, funció de l’espectacle Spaguetti on Road.

A les 11.00 h, a la plaça de sa Font de Santa Margalida, Concert de swing i demostració de ball, a càrrec de Wacky Tobacco i Monkey Doo.

A les 12.00 h, al carrer Miquel Bordoy, Concert de música acústica brasilera, a càrrec de Dinde Bossa Nova.

A les 18.00 h, a Es Convent de Sant Agustí, 43 Setmana de Música de Felanitx, Concert homenatge a Catalina Garí Monserrat, a càrrec de la Banda de Música de Felanitx, Cor Ars Antiqua (Manacor), Cor d’alumnes de l’Aula Musical 440 (Manacor i Cala Millor), Cor d’alumnes del Conservatori de Felanitx, Cor de Cambra del Conservatori de Felanitx.