Donacions de sang

La Germandat de Donants de Sang de Mallorca comunica que serà present al Centre Cívic local d’Assumptes Socials, divendres 31 de maig de les 17.30 a 21.00 h, al Centre Sanitari de Felanitx dijous 6, divendres 7 i dilluns 10 de juny de 17.30 a 21.00 h, i al Centre Sanitari de Cas Concos, divendres 19 de juny de 17.30 a 21.00 h, per tal d’atendre les donacions de sang d’aquest municipi.

Recordau que els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, tenir bona salut, no anar en dejú i haver fet la digestió.

Agraïm a totes les persones que donen sang, de tots els grups sanguinis, el temps que dediquen amb generositat per ajudar als pacients que necessiten transfusions per millorar o salvar les seves vides. Gràcies per la vostra col·laboració.

Escola d’estiu

Des de l’àrea de Joventut vos volem recordar que la inscripció per l’escola d’estiu estarà oberta fins

el proper 5 de juny.

Aquesta es pot fer de forma Online a la pàgina web http://felanitx.org/web/ca/inici/ o al Facebook de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Felanitx. O bé de forma presencial.

Si desitjau fer-la presencial els horaris i llocs són els següents:

Divendres 31: de 9.00 a 15.00 h a Felanitx (Estació Enològica).

Dilluns 3: de 9.00 a 15.00 h a Felanitx (Estació Enològica)

Dimarts 4: de 13.30 a 14.30 h a Cas Concos (Ceip Migjorn). De 16.00 a 19.00 h a Felanitx (Estació Enològica).

Dimecres 5: de 13.30 a 14.30 h a s’Horta (Ceip Reina Sofia). De 16.00 a 19.00 h a Felanitx (Estació Enològica).

Sortides d’estiu

Des de l’àrea de Joventut us volem comunicar que a partir de dilluns 3 de juny i fins al 14 de juny, s’obrirà el termini d’inscripció a les sortides d’estiu. Aquestes van dirigides a nins i joves de 9 a 15 anys amb ganes de passar un dia diferent durant l’estiu, hi haurà activitats d’esport, natura, aigua; etc.

La inscripció es pot fer de forma Online a la pàgina web de l’Ajuntament o al Facebook de l’àrea de Joventut. O bé de forma presencial a l’Àrea de Joventut a l’Estació Enològica de 9.00 a 14.00 h. A més, es poden inscriure a totes les sortides (preu pack:75€), o per sortides puntuals. Si la inscripció és per sortides puntuals el preu és el següent:

Grup de nins i nines nascuts entre el 2008 i el 2010.

9 de juliol. Jungle park: 20€

16 de juliol. Cova dels Hams: 17’50€

23 de juliol. Cavalls: 30€

30 de juliol. Katmandú: 17€

6 d’agost. Piraigüa: 22€

Grup de nins i nines nascuts entre el 2004 i el 2007.

11 de juliol. Palma Jump: 16€

18 de juliol. Ruta Bicicleta: 10.50 €

25 de juliol. Cavalls: 25€

1 d’agost. Western park: 20€

8 d’agost. Padel surf: 17€

Recordar que les places són limitades, i no es reservarà plaça fins que no s’hagi fet la inscripció i s’hagi entregat tota la documentació necessària (fotocòpia DNI, targeta sanitària i justificant de pagament) a l’Àrea de Joventut de forma presencial o al correu electrònic:

joventut.ajfelantix@gmail.com.

Universitat oberta per a majors

La UOM està dirigida a persones adultes més grans de 50 anys o persones prejubilades amb estudis primaris que estiguin interessades a realitzar alguns dels programes o de les activitats que es duen a terme a la Universitat i en altres llocs que puguin acordar-se.

Darrera conferència

Dimarts, 4 de juny

“Com funciona el cervell i com podem cuidar-lo”

Dra. Susana Esteban, professora del Departament de Biologia.

Lloc: Casa de Cultura. Pl. de Santa Margalida, 3.

Hora: 19 hores

V certamen d’arts plàstiques Ciutat de Felanitx 2019

Dia 7 de juny s’obrirà el termini per la recepció de dossiers del certamen.

Dotat amb un primer premi de 3.000 euros patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx i amb una exposició individual a la Casa de Cultura, i un segon premi de 2.000 euros patrocinat pel Setmanari de Felanitx.

Podreu trobar les bases penjades a partir del dia 7 de juny a la plana web www.felanitx.org o al Facebook de l’Ajuntament.

Cursos d’estiu de llengua catalana

L’Institut d’Estudis Baleàrics organitzarà cursos i tallers de conversa de llengua catalana durant els mesos de juliol i agost de 2019. L’oferta inclourà cursos intensius de nivell A1, A2 i B1 i tallers de conversa de nivell A2, B1, B2, C1 i C2 a diversos municipis. Podeu consultar l’oferta de cursos en el següent enllaç: http://iebllengua.caib.es

El termini d’inscripció serà del 3 al 18 de juny de 2019.

Programa de les Festes de Sant Isidre i Cinquagesma de s’Horta

Elaborar per la Comissió de Festes de s’Horta. Patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx.

Divendres 31, a les 20:00h, exhibició de ball esportiu a la plaça. A càrrec del Club de Ball Esportiu Felanitx.

Dissabte 1, a les 10:30h, tirada de hèlices, Memorial Tomeu Devertit, al Sementer Blanc. Entrenaments el dia abans, vegeu programes a part.

A les 9:30 h, Sa Lleonada. Festa pels carrers del poble. Horabaixa “tardeig” al carrer del col·legi amb actuació dels Islanders, DJ Romi i dj’s Kaaubos. Ho organitza: Joves del poble. Consultau programes a part

A les 20:30, a l’església, concert, amb l’actuació de la Coral de Pollença, dirigida per Joan Rosselló, i el Cor de Cambra del Conservatori de Felanitx, dirigit per Joan Laínez.

Diumenge 2, a les 12:00h, concert de la Banda de Música.

A les 13:00h, a la plaça i al carrer Rectoria, demostració de paelles. Es faran equips de 10 persones mínim. Cada equip aportarà tot allò que necessiti: fogons, arròs, tallades…. Inscripcions fins dia 29 de maig a Can Company, sa Baldufa i sa Punta. Entre els grups es sortejaran dos cuixots. L’Ajuntament aportarà 2 botelles de vi, 1 d’oli per grup, aigua i fruita fins que s’acabi.

En acabar, hi haurà “tardeig” organitzat pels joves del poble amb música de dj’s Kaaubos.

Divendres 7, a les 20:30 h, pamboliada solidària, organitzada per Mestresses de casa Grup Marina de s’Horta, en benefici de l’AECC de Balears per la lluita contra el càncer. Música en viu a càrrec dels Reple-gats. Adquisició de tiquets a sa Baldufa, fins dia 4 de juny.

Dissabte 8, a les 9:30 h. Coneguem s’Horta en bici. Municipis cap a la sostenibilitat.

De 5 a 10 anys, ruta pels voltants poc transitats de s’Horta, pràctiques de seguretat, circuits d’agilitat i maneig de la bicicleta.

A partir dels 11 anys, ruta al Castell de Santueri, passant pels camins des Clot des Pou i tornant per sa Lleona.

Sortides de la plaça de Sant Isidre. Durada: 3 hores. Inscripcions limitades a sa Baldufa. Ho organitza: Bicillevant.

A les 18:00h, al saló parroquial, espectacle musical “Coneixes aquesta cançó?” a càrrec dels alumnes de guitarra del Col·legi Reina Sofía de s’Horta. Organitzat per Herminia Echevarría

A les 22:30 h, a la plaça, gran verbena, amb l’actuació de Tomeu Penya i Géminis, Escarràs i DJ Sebas.

Diumenge 9, Cinquagesma. A partir de les 9:00 h, fira, amb

– Exposició de motos i cotxes antics.

– Exposició de tractors.

– Ludoteca infantil.

– Trobada de mundilleres

A les 9:30 h, cercavila pels carrers del poble.

A les 10:00 h, missa solemne. Predicarà Mn Bartomeu Villalonga, rector de Santanyí. Missa de l’organista Miquel Manresa cantada pel cor parroquial.

A les 12:00 h, a la plaça, demostració dels castellers Al·lots de Llevant.

A les 18:30 h, a la plaça, festa Infantil, espectacle dels Mel i Sucre. A continuació degustació de pizzes oferides per la pizzeria Neptuno, de Cala d’Or.

A les 22:00 h, a la plaça, teatre. Estrena de l’obra “Panades o caragols”, original de Jaume Rigo Pons, a càrrec del grup local 6.3 Teatre.

Dilluns 10, A les 10:00 h, missa pels difunts del poble.

A les 17:00 h, olimpíada rural al pati de l’escola, organitzada per l’AMIPA.

A les 21:00, a la plaça, ball de bot, amb l’actuació s’Estol des Gerricó.

A les 22:30 h, a la plaça, entrega de premis, copa de cava i focs d’artifici.

Agenda Cultural

Fins el 23 de juny, a la Casa de Cultura de Felanitx, Exposició Idea’19 Nous creadors de Felanitx.

Dijous 30, a les 20.00 h, a la Casa de Cultura de Felanitx, Presentació del llibre, Corpus de fraseologia de les Illes Balears, de Bàrbara Sagrera Antich, llicenciada en Filologia Catalana i Doctora en Educació per la Universitat de les Illes Balears. La presentació serà a càrrec del Dr. Jaume Guiscafrè i la Dra Caterina Valriu. Premi Ciutat de Manacor d’assaig 2017.

Dissabte 1, a les 21.00 h, a la Casa de Cultura de Felanitx, Teatre, Losers, una comèdia dirigida per Marga López. Intèrprets: Rodo Gener i Clara Ingold. Coproduïda per: Ajuntament de Felanitx. Organitzada per: Cultural-ment. Entrada anticipada: 8 euros (Casa de Cultura). Taquilla dia de la funció: 10 euros. A Internet a: hhttps://ticketib.com/events/losers-felanitx. Un home i una dona d’uns quaranta anys que no tenen res del que la societat suposa que és té que tenir en aquesta edat i pel que ells mateixos es consideren uns perdedors.