Propera Plenària

S’ha convocat sessió ordinària de l’Ajuntament Ple per al dia 14 d’octubre, a les 20 hores, a la sala de plens de la Casa Consistorial.

Punts de l’ordre del dia més rellevants:

  • Aprovació inicial del Reglament de règim intern del Centre de Serveis Socials Comunitaris Bàsics de l’Ajuntament de Felanitx.

  • Aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre béns immobles.

  • Aprovació d’un reconeixement explícit al professorat, a la tasca docent, a la comunitat educativa i rebuig total a la ingerència política dins el món educatiu.

  • Proposta de modificació del reglament regulador dels usos de l’Escola Rural de Son Prohens.

  • Proposta de negociar amb el Consell de Mallorca la construcció de les vies de ronda o bé rondes urbanes segons les necessitats dels veïns de s’Horta i Cas Concos.

  • Proposta d’acord per a la Llei d’universalitat descompte resident transport aeri Illes Balears.

Projecte Xarxa de Monitoratge

Volem agrair la feina duita a terme el passat diumenge dia 6 d’octubre per BlauSubManacor amb motiu del projecte Xarxa de Monitoratge de les Praderies de Posidònia, promogut per la Direcció General de Pesca i Medi Marí, a l’estació de Portocolom, amb la col·laboració de Tragsatec, Conselleria de Mediambient, Divecornetdetap, Skualo i molt especialment a tots els voluntaris que hi varen participar i al Club Nàutic de Portocolom per posar a la nostra disposició les seves instal·lacions i embarcació. En breu publicarem els resultats.

Formació LGTBI

Aquesta setmana l’equip tècnic dels Departaments de Serveis Socials i de Joventut de l’Ajuntament de Felanitx han rebut una formació sobre diversitat sexual i de gènere emmarcada dins l’Impuls de les polítiques LGTBI de la Direcció Insular d’Igualtat del Consell de Mallorca.

En aquesta formació s’ha facilitat el coneixement de la terminologia bàsica, aprofundint sobre la realitat del col·lectiu LGTBI, el marc jurídic relatiu als seus drets i els serveis existents a Mallorca en relació en aquest tema.

Anunci tall d’aigua per tasques de manteniment

S’informa que el proper divendres 25 d’octubre a partir de les 20 h, es duran a terme unes tasques de manteniment als dipòsits d’aigua municipal i es produiran talls d’aigua. En principi el mateix vespre quedarà solucionat. Disculpau les molèsties.

Donacions de sang

La Germandat de Donants de Sang de Mallorca comunica que serà present al Centre Sanitari de Felanitx, el dia dilluns 14 d’octubre, de 17.30 a 21.00 h, dimecres 16 d’octubre de les 17.30 a 21.00h al Centre Sanitari de Cas Concos, i dimecres 30 d’octubre de 17.30 a 21.00 h al Cívic de s’Horta, per tal d’atendre les donacions de sang d’aquest municipi.

Recordau que els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, tenir bona salut, no anar en dejú i haver fet la digestió.

Les biblioteques de Felanitx i Portocolom es podran beneficiar dels avantatges que ofereix la Xarxa de Biblioteques de Mallorca

El passat dijous 3 d’octubre, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, varen signar el conveni per al desenvolupament i l’ordenació dels serveis bibliotecaris públics del municipi que implica l’adhesió de les biblioteques de Felanitx i Portocolom a la Xarxa de Biblioteques de Mallorca.

Fira del Pebre Bord

Es convida a tots els negocis i associacions del municipi de Felanitx interessades a participar en la Fira del Pebre Bord mitjançant la instal·lació d’una carpa al Parc Municipal, vos demanam que contacteu amb l’àrea de Fires i Mercats, als telèfons 871987789-651890690, mercat@felanitx.org. Es recorda que la participació és gratuïta.

Cementiri Municipal Festa de Tots Sants

Amb motiu de la Festa de Tots Sant i per una millor coordinació dels treballs de millora per part dels operaris municipals, els propers dies 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quedarà prohibit l’entrada de vehicles dins els recinte del Cementiri Municipal.

Prevenció d’incendis

Us recordam que fins dia 16 d’octubre no es poden realitzar cremes en terrenys forestals, així hi tot l’Ajuntament vol recordar algunes condicions que s’han de complir per fer un ús del foc responsable:

1.- Les cremes s’hauran de realitzar sempre en absència de vent. Preferentment al matí.

2.- A les cremes en àrea contigua de prevenció (a menys de 500 m de terreny forestal) en època de perill, haurà d’existir una distància mínima de 3025 metres entre el lloc de la crema i el terreny forestal més pròxim.

3.- El foc haurà de ser contínuament vigilat, mantenint-se localitzat sempre que sia possible a través del telèfon de contacte indicat a la sol•licitud i sense poder deixar el lloc de crema fins que aquest quedi completament apagat.

4.- Es disposarà de mitjans preparats per una ràpida intervenció que permetin sufocar qualsevol conat d’incendi que es pugui produir.

5.- L’ús del foc de dia 16 d’octubre a 30 d’abril en terreny forestal es necessita autorització. A una distància de més o menys de 500 m. de terreny forestal, és lliure amb precaució.

Tallers de Memòria i Habilitats Socials.

Programa de suport psicosocial i educatiu a l’envelliment.

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Felanitx posen en marxa aquests tallers dirigits a les persones majors.

Es realitzaran a:

Felanitx, a la Llar de la Tercera Edat, cada divendres de 9:30h. a 10:30h. A partir de dia 18 d’octubre.
S’Horta, al Centre Cívic, cada dimecres de 9:30h. a 10:30h. A partir de dia 16 d’octubre.
Portocolom, al Local de la Tercera edat, cada dimecres d’11:00h. a 12:00h. A partir de dia 16 d’octubre.
Per més informació podeu dirigir-vos als Serveis Socials o telefonar al 871986142.

Agenda Cultural

Dimecres 16, a les 20.00 h a la sala d’actes de la Casa de Cultura, Presentació del llibre guanyador del IV Certamen Miquel Bauçà Felanitx 2019, Era això de Sandra Blanch. Editat per Adia Edicions i patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx.

Tot seguit concert de Concert de JANSKY (acció bauçaniana).

Dijous 17, a les 20.00 h, a la sala d’actes de la Casa de Cultura, Conferència i xerrada: Pebre Bord – Tap de Corti, situació actual. A càrrec de Biel Torrens Director general de Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Damià Nicolau de Can Not, productor, i Miquel Calent amb els usos culinaris del Pebre bord.

Divendres 18, a les 20.00 h, a la Casa de Cultura, Inauguració d’exposicions, a la sala exposicions “Objetos despojados” de Marcos Juncal i a sala Miquel Barceló “Screen shots” de Mariana Sarraute. Podran ser visitades fins al 10 de desembre de 2019.

A partir de les 18.00h, al Parc Municipal de sa Torre, GUATEQUE BORD. Festa d’inici de la Fira del Pebre Bord. Amb les actuacions de Black Cats, El hombre 80, Disccovers, i Dj Titi. Hi haurà beure i menjar (pinxos).

Dissabte 19, A les 16.30h, Plaça de sa Font de Santa Margalida, espectacle infantil. Joanet Recicles & Tomeu Granera. Ho organitza el Centre Cultural de Felanitx. A les 17.00 h, a la Residència de la Tercera Edat, Concert Banda de Música.

Trobada de Gegants, a les 17.30h, plaça de sa Font de Santa Margalida, Plantada de Gegants.

A continuació a les 18.00h Cercavila de Gegants i arribada al Parc Municipal. Presentació de les colles geganteres i ball de gegants. I tot seguit al Parc Municipal de sa Torre, XVI Ballada del Pebre Bord amb “Abeniara” i “Mata Escrita”

A les 19.00h al Parc Municipal de sa Torre, Inauguració de la Fira de Mostra d’Artesans locals i comerç.

Diumenge 20, Fira del Pebre Bord 2019 de 9 a 19.30h

A les 16.30h a la plaça de sa Font de Santa Margalida. Espectacle infantil- Mel i Sucre

A les 20.00h a l’auditori Municipal de Felanitx. Teatre Matanceras 5.0 a càrrec de “Diabètiques Acelerades”.

Venta d’entrades a partir de dia 15 a dia 20 d’octubre, a la Casa de Cultura de dimarts a dissabte de 18h a 21h, i el mateix dia a l’estand de l’Ajuntament al Parc Municipal i abans de la representació a l’Auditori. Preu 7€. Organitza: Ajuntament de Felanitx.