Anunci tall d’aigua per tasques de manteniment

S’informa que el proper divendres 25 d’octubre a partir de les 20 h, es duran a terme unes tasques de manteniment als dipòsits d’aigua municipal i es produiran talls d’aigua. En principi el mateix vespre quedarà solucionat. Disculpau les molèsties.

Cementiri Municipal Festa de Tots Sants

Amb motiu de la Festa de Tots Sant i per una millor coordinació dels treballs de millora per part dels operaris municipals, els propers dies 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quedarà prohibit l’entrada de vehicles dins els recinte del Cementiri Municipal.

Consciència ciutadana

Volem agrair per endavant la col·laboració i participació ciutadana i insistir en la importància d’utilitzar correctament els diversos serveis que el municipi ofereix, entre tots podem aconseguir un poble més net i respectuós amb el medi ambient.

Serveis que teniu al vostre abast:

  1. Deixalles pot venir a recollir els electrodomèstics, mobles i altres estris només amb una trucada de telèfon. Tel. 900 772 211, 971 582 710. Les empreses s’han de fer càrrec dels seus residus (enderrocs, pneumàtics, termos, …) i lliurar-los a gestors autoritzats.

  2. Si ets un particular i tens un parell d’enderrocs pots anar al Parc Verd de Portocolom, NO els deixis vora els contenidors!!!

  3. Utilitzau el servei de recollida de fems dins la franja horària establerta, vos recordam que els fems s’han de treure a partir de les 18:00h i fins les 21:00h del vespre cada dia menys els dilluns.

  4. I si tens dubtes… truca’ns i t’informarem d’on va cada cosa, més informació a les oficines de l’Ajuntament, departament de Medi Ambient, tel. 871 987 791

Gràcies per la vostra col·laboració.

Donacions de sang

La Germandat de Donants de Sang de Mallorca comunica que serà present al Centre Cívic de s’Horta dimecres 30 d’octubre de 17.30 a 21.00 h, per tal d’atendre les donacions de sang d’aquest municipi.

Recordau que els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, tenir bona salut, no anar en dejú i haver fet la digestió.

Prevenció d’incendis

Dia 15 d’octubre va acabar la campanya de prevenció d’incendis, així hi tot l’Ajuntament vol recordar algunes condicions que s’han de complir per fer un ús del foc responsable:

1.- Les cremes s’hauran de realitzar sempre en absència de vent. Preferentment al matí.

2.- A les cremes en àrea contigua de prevenció (a menys de 500 m de terreny forestal) en època de perill, haurà d’existir una distància mínima de 3025 metres entre el lloc de la crema i el terreny forestal més pròxim.

3.- El foc haurà de ser contínuament vigilat, mantenint-se localitzat sempre que sia possible a través del telèfon de contacte indicat a la sol•licitud i sense poder deixar el lloc de crema fins que aquest quedi completament apagat.

4.- Es disposarà de mitjans preparats per una ràpida intervenció que permetin sufocar qualsevol conat d’incendi que es pugui produir.

5.- L’ús del foc de dia 16 d’octubre a 30 d’abril en terreny forestal es necessita autorització. A una distància de més o menys de 500 m. de terreny forestal, és lliure amb precaució.

Tallers de prevenció violència masclista

La Regidoria d’Igualtat organitza per la setmana vinent, uns tallers anomenats “Amor del bueno”, dirigits als alumnes de 3er ESO i FP bàsica, que s’impartiran als centres educatius de l’IES Felanitx i d’es Lledoner. L’objectiu prioritari és la prevenció de l’assetjament i la violència de control a l’adolescència i joventut, enfocat a l’ús de les noves tecnologies.

Servei d’atenció telefònica dirigit a cuidadors/es de persones en situació de dependència

900 365 100 (cridades gratuïtes)

  • Informació i orientació a persones cuidadores sobre com atendre persones en situació de dependència.
  • Afavorir l’accés a informació sobre recursos i serveis
  • Millorar accessibilitat a la xarxa de recursos i serveis
  • Donar suport a les persones cuidadores no professionals en la experiència de cuidar
  • Suport emocional

Com continuar sent pares després d’una ruptura de parella.

Grup socioterapèutic adreçat a la població general, amb l’objectiu principal de que els pares i mares disposin de mitjans d’informació, suport tècnic i formació adequada per ajudar-los a complir les seves funcions parentals.

Organitzat per l’Ajuntament de Manacor i obert també a persones del municipi de Felanitx.

Les sessions són setmanals, i es duen a terme al Carrer des Convent, s/n. de Manacor els dimecres de 17:00h a 18:30h. Comença el 2 d’octubre del 2019 i finalitza el 26 de febrer del 2020.

Inscripcions: de 9:00h a 14:00h, al telèfon 627 388 576.

Més informació als Serveis Socials de l’Ajuntament Felanitx.

Tallers de Memòria i Habilitats Socials.

Programa de suport psicosocial i educatiu a l’envelliment.

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Felanitx posen en marxa aquests tallers dirigits a les persones majors.

Es realitzaran a:

Felanitx, a la Llar de la Tercera Edat, cada divendres de 9:30h. a 10:30h. A partir de dia 18 d’octubre.
S’Horta, al Centre Cívic, cada dimecres de 9:30h. a 10:30h. A partir de dia 16 d’octubre.
Portocolom, al Local de la Tercera edat, cada dimecres d’11:00h. a 12:00h. A partir de dia 16 d’octubre.
Per més informació podeu dirigir-vos als Serveis Socials o telefonar al 871986142.

Pla de lloguer social

Convocatòria d’ajudes de l’any 2019 per al lloguer d’habitatges, en el marc del Reial decret 106/2019, de 9 de març, pel qual es regula el Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021. Bases al BOIB núm. 121 de 3 de setembre de 2019.


El termini per presentar les
sol·licituds és del 4 de setembre al 3 de novembre de 2019.


Les
sol·licituds de l’ajuda per al lloguer d’habitatges es poden presentar telemàticament a través de la pàgina web del Govern de les Illes Balears http://habitatge.caib.es, o bé de manera presencial, segons el model que figura en l’annex 2, en qualsevol de les oficines de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), a la seu de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, o en qualsevol dels llocs que estableix l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.


Informació i
sol·licitud de cita prèvia al telèfon 900 780 000

Agenda Cultural

Divendres 18, a les 20.00 h, a la Casa de Cultura, Inauguració d’exposicions, a la sala exposicions “Objetos despojados” de Marcos Juncal i a sala Miquel Barceló “Screen shots” de Mariana Sarraute. Podran ser visitades fins al 10 de desembre de 2019.

Dissabte 19, a les 12:00h Taller de ball sardo a càrrec de l’agrupació “Ittiri Cannedu” de l’illa veïna de Sardenya.

A les 16.30h, Plaça de sa Font de Santa Margalida, espectacle infantil. Joanet Recicles & Tomeu Granera. Ho organitza el Centre Cultural de Felanitx.

A les 17.00 h, a la Residència de la Tercera Edat, Concert Banda de Música.

Trobada de Gegants, a les 17.30h, plaça de sa Font de Santa Margalida, Plantada de Gegants.

A continuació a les 18.00h Cercavila de Gegants i arribada al Parc Municipal. Presentació de les colles geganteres i ball de gegants. I tot seguit al Parc Municipal de sa Torre, XVI Ballada del Pebre Bord amb “Abeniara” , “Mata Escrita” i Canto a Tenores “Su consoni Santu Juanne”.

A les 19.00h al Parc Municipal de sa Torre, Inauguració de la Fira de Mostra d’Artesans locals i comerç.

Diumenge 20, Fira del Pebre Bord 2019 de 9 a 19.30h

A les 10:00 passa carrers dels grups de la mostra. Inici Plaça Palmeres.

A les 11:30 XV Mostra Folklòrica Fira del Pebre Bord a la plaça de sa Font amb els grups:

– Associació Cultural i folklòrica “Ittiri Cannedu” de Ittiri (Sardenya – Italia)

Canto a Tenores “Su Cunsonu Santu Juanne” de Thiesi (Sardenya-Italia) (L’any 2005 fou proclamat Obra Mestre del Patrimoni Oral i Intangible de la Humanitat per la UNESCO com a element del patrimoni cultural immaterial)

A les 16.30h a la plaça de sa Font de Santa Margalida. Espectacle infantil- Mel i Sucre

A les 20.00h a l’auditori Municipal de Felanitx. Teatre Matanceras 5.0 a càrrec de “Diabètiques Acelerades”.

Venta d’entrades a partir de dia 15 a dia 20 d’octubre, a la Casa de Cultura de dimarts a dissabte de 18h a 21h, i el mateix dia a l’estand de l’Ajuntament al Parc Municipal i abans de la representació a l’Auditori. Preu 7€. Organitza: Ajuntament de Felanitx.