L’Ajuntament de Felanitx perseguirà i sancionarà a tots els propietaris que lloguin els seus locals comercials com a habitatges.

Al municipi s’han detectat una desena d’immobles que han canviat de manera irregular el seu ús.

La regidoria d’urbanisme informa que s’obriran procediments sancionadors urbanístics a tots aquells propietaris de comerços que sense fer el canvi d’ús de l’immoble, l’hagin convertit en residència. La problemàtica s’ha detectat com a conseqüència d’empadronaments de ciutadans en diferents zones on hi ha comerços buits o mitjançant denúncies de veïns. Aquesta situació no només passa a Felanitx, a Portocolom també s’està duent a terme aquesta pràctica.

A partir d’ara el procediment per a iniciar un expedient d’infracció urbanística serà el següent:

– Denuncia d’un particular
– Detecció d’ofici, principalment per l’empadronament a un local comercial.
– Denúncia policial o per part del celador municipal.

En aquest moment el departament d’urbanisme comprovarà quins són els propietaris de l’immoble i quants inquilins l’habiten. Es verificarà si l’ús és l’adequat, ja que hi ha la possibilitat que el local hagi fet el canvi d’ús de local a habitatge.

En cas d’irregularitats, el presumpte infractor haurà de fer el tràmit sempre que el local compleixi amb els requisits adequats per a passar a habitatge. El propietari tindrà un termini legal per regularitzar la situació. Si no es compleix, derivarà en una sanció, una multa econòmica que pot arribar a ser del 50 per cent del valor de l’edificació.

La regidora d’urbanisme, Gràcia González ha indicat que “degrada la imatge dels habitatges, la qualitat no és l’adequada, ja que són locals que no estan preparats per viure i les condicions de salubritat tampoc són òptimes. Per aquest motiu l’equip de Govern ha decidit posar fil a l’agulla, se sancionarà a tots aquells propietaris que de manera incorrecta emprin els seus locals com habitatges per llogar”.