El batle de Felanitx, Jaume Monserrat s’ha mostrat satisfet per la cessió del Govern Balear al Consell de Mallorca de l’immoble situat al Rivetó perquè es converteixi en una de les seus del Museu Marítim de Mallorca. Monserrat, ha destacat “és important comptar en el municipi amb un nou espai que promogui la cultura. D’aquesta manera entenem que també es protegirà la façana marítima del Port”. Aquest matí, a Portocolom, ha tingut lloc la signatura d’un protocol entre ambdues institucions.

Està previst, que aquest immoble s’integri a la xarxa d’espais del Museu Marítim de Mallorca i es destini a un ús públic i cultural. Es tracta d’un edifici situat a Portocolom, a la carretera del far, recuperat pel Govern de les Illes Balears una vegada extingida la concessió en domini públic i que una vegada signat el conveni de cessió i adaptat l’espai els seus nous usos, ampliarà els espais destinats a la conservació i difusió del patrimoni marítim de Mallorca, dins el projecte del Museu Marítim. D’aquesta manera, Portocolom se sumà a les altres dues seus que actualment té el Museu Marítim; la de ses Veles a Palma i el museu de la Mar al Port de Sóller.

L’objectiu, ha dit el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons “és recuperar un espai privat i donar-li un ús que repercuteixi en benefici dels veïns de Portocolom i de la societat en general”

A l’acte han assistit a més del conseller Pons, el director general de transport marítim i aeri, Xavier Ramis, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i els membre de l’equip de govern municipal, els quals han visitat l’edifici en acabar l’acte de signatura.

L’edifici que allotjarà aquesta nova seu del Museu Marítim de Mallorca té una superfície de 230 metres quadrats i és un espai molt conegut i emblemàtic de Portocolom.