Felanitx lliure de violència masclista

Relació d’activitats que es duran a terme amb motiu de la setmana contra la violència cap a les dones, el pròxim 25 de novembre se commemora el dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. Al municipi es duran a terme els següents actes:

Dilluns 25, a les 19:30h a la sala d’actes del Centre Cultural, lectura dramatitzada a càrrec de Heura Teatre ‘La mort de na Margalida’, baix la direcció de Margalida Estelrich. En acabar la lectura a la Plaça de Sa Font de Santa Margalida es llegirà un manifest i hi haurà un recordatori de les víctimes de violència masclista.

Dijous 28 a les 20h a la Casa de Cultura, mostra de curtmetratges a càrrec de Corto España relacionats amb la violència cap a les dones. En acabar el visionat, s’obrirà un debat que conduirà l’agent d’Igualtat de l’espai de Dones de Felanitx, Laura Socias.

Al llarg de la setmana es faran diferents activitats al municipi, com poden ser pintada de frases als passos de vianants, els diferents col.legis i intituts duran a terme tallers de conscienciació en els joves damunt aquesta xacra i es visitaran farmàcies per impulsar la prevenció i atenció de les víctimes.

Comerç

La regidoria de comerç vol posar en coneixement de la ciutadania que ha quedat constituïda la nova junta de l’associació de comerciants i empresaris de Felanitx. La nova presidenta de l’entitat és Maria Vaquer Pou, si teniu propostes per millorar el comerç al municipi o si us voleu informar de com associar-vos, us podeu posar amb contacte amb ella al número 636 82 20 88. La regidoria de comerç està disposada a fer feina de valent junt amb l’associació per millorar i reactivar el sector comercial a tot el municipi.

Obres a Portocolom

L’Ajuntament de Felanitx recorda que, amb motiu de les obres d’embelliment dels carrers Pescadors i Cristòfor Colom del Port, el trànsit patirà talls de circulació en aquestes vies fins aproximadament finals de desembre.Disculpau les molèsties.

Biblioteca de Portocolom

La biblioteca municipal de Portocolom a partir del mes de novembre obrirà temporalment els dimarts i els dijous de 16:30 a 20:00 h

Festes patronals Crist Rei de Son Valls

Dissabte 23 a les 20h missa solemne on actuarà la coral felanitxera Units com Brins. A continuació fogueró, pa, taleca i vi per tots els assistents fins que s’acabi. Amenitzarà el vespre l’agrupació Els Revetlers.

Tallers de Nadal pels nins i nines del municipi

L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Felanitx organitza per les vacances de Nadal diferents activitats pels més petits. Van adreçades a nins i nines d’entre 3 i 12 anys. Hi haurà grups per edats i les activitats estaran adaptades als seus nivells i necessitats.

– Dia 23 de desembre: Taller d’estels i manualitats de decoració nadalenca.

– Dia 27 de desembre: Ens convertim en científics i aprenem a fer experiments.

– Dia 30 de desembre: Contes.

– Dia 2 de gener: Feim torró i aprenem com juguen la resta de nins del món.

– Dia 3 de gener: Survival Kids, tots els participants hauran de treure el seu enginy per superar diferents reptes.

Lloc de les activitats: Poliesportiu Guillem Timoner a Felanitx, local social de Cas Concos i Centre Cívíc de S’Horta.

Horari: de les 9 a les 14h.

Enguany les inscripcions es poden fer per dies puntuals i tenen un cost de 8€ per dia.

On vos podeu inscriure:

– Online de dia 2 al 9 de desembre. Es publicarà un enllaç a les xarxes socials

– De forma presencial

Felanitx el dia 2 de desembre de 11 a 14h i de 16 a 18h, el dia 3 de desembre de 16 a 18h, i el dia 4 de 10 a 13h.

Cas Concos el dimarts 3 de desembre de 13:30 a 14:30h.

S’Horta el dia 4 de desembre de 13:30 a 14:30h.

Per a més informació: Centre d’Informació Jove de Felanitx, Passeig Ramon Llull 19, 971584031.

Betlems a Felanitx

L’Associació de Betlemistes en col·laboració amb la regidoria de Cultura, convoquen a totes les persones interessades o que tenguin una proposta per participar en el muntatge de betlems, pregam que es posin en contacte per correu electrònic a cultura@felanitx.org.

Certificats de català

Proves Gener 2020

La Direcció General de Política Lingüística ens comunica que s’obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats de català dels nivells A2, B1, B2, C1.

Termini d’inscripció: del 12 al 25 de novembre de 2019.

Dates de les proves escrites:

– Nivell B2: 22 de gener

– Nivells A2 i C1: 25 de gener

– Nivell B1: 27 de gener

Dates de les proves orals: del 7 al 12 de març de 2020

Revisau les actualitzacions a la següent plana web https://bit.ly/2WEPlOa

Campanya Grip

La campanya de vacunació per prevenir la grip entre els col·lectius de risc es perllongarà fins el pròxim 19 de desembre. No oblideu demanar cita prèvia al Servei de Salut telefonant al 971 43 70 79 si estau interessades en vacunar-vos.

– Els col·lectius de risc establerts són els següents:

 • Les persones més grans de 65 anys.

 • Els adults i els infants amb malalties cròniques relacionades amb el sistema pulmonar, el sistema cardíac, les insuficiències respiratòries i l’asma, la diabetis i les malalties renals.

 • Les persones immunodeprimides (persones amb un dèficit en el sistema immunitari).

 • Els pacients amb obesitat mòrbida.

 • Els malalts afectats per algun tipus de deteriorament cognitiu (síndrome de Down, demències, etc.).

 • Les persones amb un implant coclear (dispositiu auditiu) o en espera de rebre’l.

 • Els infants prematurs en els primers dos anys de vida.

 • Les dones embarassades.

 • Les persones de qualsevol edat que viuen en una institució. Com en les altres campanyes, es repartiran vacunes a centres penitenciaris, residències geriàtriques i de persones discapacitades, casals de gent gran i mútues de treballadors.

 • Els serveis essencials per a la comunitat. Es recomana molt especialment la vacunació als col·lectius que poden transmetre la grip a les persones dels grups de risc, com són el personal sanitari, el personal de les residències de gent gran i de residències de discapacitats, els cuidadors de malalts amb patologia crònica o les persones que hi conviuen, i els que ofereixen serveis de resposta ràpida a la comunitat o treballen en aquest àmbit (policia, bombers i protecció civil).

 • Els educadors d’escoletes de 0 a 5 anys.

La vacunació, a més d’un acte individual per a la protecció pròpia, és molt important per evitar contagiar persones que poden tenir complicacions greus amb la grip.

Consciència ciutadana

Aconseguir un poble més net i que sigui respectuós amb el medi ambient és feina de tots. Volem agrair per endavant la col·laboració i participació ciutadana i insistir en la importància d’utilitzar correctament els diversos serveis que el municipi ofereix.

Recordau els serveis que s’oferten al municipi:

 1. Deixalles pot recollir els electrodomèstics, mobles i altres estris sempre que prèviament telefoneu al 971582710.
 2. Si ets un particular i tens un parell d’enderrocs pots anar al Parc Verd de Portocolom, NO els deixeu vora els contenidors.
 3. Utilitzau el servei de recollida de fems dins la franja horària establerta, vos recordam que els fems s’han de treure a partir de les 18:00h del vespre cada dia exceptuant els dilluns.
 4. Per qualsevol dubte, podeu dirigir-vos a l’Ajuntament via Facebook en un missatge intern o telefonant al departament de Medi Ambient tel. 971 58 00 51

Gràcies per la vostra col·laboració.

Agenda Cultural

El 29 de novembre a les 20 h a la Casa de Cultura, Marina Roig oferirà la seva visió de com va afectar la fil·loxera a Mallorca. La xerrada du per títol “La viticultura a Mallorca el temps de la Fil·loxera. L’origen del Sindicat”. Aquesta conferència està emmarcada dins els actes relacionats amb la commemoració dels 100 anys d’Es Sindicat de Felanitx

Concerts de Santa Cecília

Dia 23 de novembre, la banda de música de Felanitx ofereix un concert a l’Auditori Municipal titulat “Amb R de Rússia”. Interpretaran algunes de les composicions més famoses dels compositors russos Dmitri Dmitrievitx, Txaikovski o Ígor Fiódorovitx Stravinski. El concert estarà dirigit per Víctor Ferragut.

Dia 24 de novembre, “Frozen, el musical” a l’Auditori Municipal a les 18h. Les entrades les podeu adquirir a www.maxteatromusical.com o una hora abans a les taquilles. Aquest acte està organitzat pel MAX Teatro Musical i col·labora l’Ajuntament de Felanitx.

Dia 30 de novembre, després de la misa de les 20h a la parròquia de Sant Isidre a S’Horta, Concert de Santa Cecília a càrrec d’Units com brins. Música nostra i veinades.

1 de desembre, el concert d’Units com brins serà a les 19h, a la parròquia de Sant Miquel de Felanitx. Els donatius d’ambdós concerts aniran destinats a les obres del Convent de Sant Agustí.

Fins dia 8 de desembre es poden visitar les exposicions a la Casa de Cultura, a la sala exposicions “Objetos despojados” de Marcos Juncal i a sala Miquel Barceló “Screen shots” de Mariana Sarraute.