Anunci

La Junta de Govern Local del passat dia 19 de novembre de 2019 va aprovar el plec de clàusules administratives particulars que regiran la contractació de les obres d’enderroc d’una edificació ubicada a la zona verda annexa a la urbanització “Jardins del Rei” de Cala Marçal. Els interessats en presentar oferta al procediment podràn accedir a la informació i documentació de la licitació per mitjà de la pàgina web de l’Ajuntament de Felanitx (www.felanitx.org) i de la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini finalitza el proper dia 5 de desembre de 2019 a les 14 hores.

Decoració Nadal comerços

L’Ajuntament de Felanitx, com ja es habitual repartirà de forma gratuïta dues ponseties a tots els establiments interessats per decorar l’establiment, ho faran la segona setmana de desembre. Per rebre les ponseties vos heu d’incriure al correu electrònic melania.mesquida@felanitx.org o enviar un whattsapp al número 696208877 abans del dia 6 de desembre.

El consistori contactarà amb tots els inscrits per informar del lloc i dates de recollida de les plantes.

Calendaris any 2020

A partir del pròxim dilluns dia 2 de desembre estaran a diposició dels ciutadans que ho desitgin els calendaris de l’Ajuntament per l’any vinent. Podeu recollir-los a les oficines de l’Ajuntament de dilluns a divendres, a la Casa de Cultura, de dimarts a diumenge dematí, i al Centre Cívic de Portocolom els dilluns i dimecres d’11:30 a 13:30 hores.

Betlems a Felanitx

L’Associació de Betlemistes en col·laboració amb la regidoria de Cultura, convoquen a totes les persones interessades o que tenguin una proposta per participar en el muntatge de betlems, pregam que es posin en contacte per correu electrònic a cultura@felanitx.org.

Tallers de Nadal pels nins i nines del municipi

L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Felanitx organitza per les vacances de Nadal diferents activitats pels més petits. Van adreçades a nins i nines d’entre 3 i 12 anys. Hi haurà grups per edats i les activitats estaran adaptades als seus nivells i necessitats.

– Dia 23 de desembre: Taller d’estels i manualitats de decoració nadalenca.

– Dia 27 de desembre: Ens convertim en científics i aprenem a fer experiments.

– Dia 30 de desembre: Contes.

– Dia 2 de gener: Feim torró i aprenem com juguen la resta de nins del món.

– Dia 3 de gener: Survival Kids, tots els participants hauran de treure el seu enginy per superar diferents reptes.

Lloc de les activitats: Poliesportiu Guillem Timoner a Felanitx, local social de Cas Concos i Centre Cívíc de S’Horta.

Horari: de les 9 a les 14h.

Enguany les inscripcions es poden fer per dies puntuals i tenen un cost de 8€ per dia.

On vos podeu inscriure:

– Online de dia 2 al 9 de desembre. Es publicarà un enllaç a les xarxes socials

– De forma presencial

Felanitx el dia 2 de desembre de 11 a 14h i de 16 a 18h, el dia 3 de desembre de 16 a 18h, i el dia 4 de 10 a 13h.

Cas Concos el dimarts 3 de desembre de 13:30 a 14:30h.

S’Horta el dia 4 de desembre de 13:30 a 14:30h.

Per a més informació: Centre d’Informació Jove de Felanitx, Passeig Ramon Llull 19, 971584031.

Talls trànsit a Portocolom

Com a conseqüència del rodatge de la sèrie ‘Mentiras’ d’Atresmedia i Mapa Films entre els dies 2 i 20 de desembre, es comunica als veïns i visitants de Portocolom, que hi haurà talls de trànsit puntuals a diferents vies i Places del Port. Les zones afectades són l’avinguda Es Tamarells, Aviador Orte, carrer La Mar, carrer d’en Velar, ronda Miquel Massutí i Alzamora, Port de Palos i Isaac Peral, en aquests indrets es produiran reserves d’estacionament i talls intermitents de trànsit diferents dies. L’Ajuntament demana disculpes per les molèsties o inconvenients que hi pugui haver mentre duri el rodatge.

Obres a Portocolom

L’Ajuntament de Felanitx recorda que, amb motiu de les obres d’embelliment dels carrers Pescadors i Cristòfor Colom del Port, el trànsit patirà talls de circulació en aquestes vies fins aproximadament finals de desembre.Disculpau les molèsties.

Biblioteca de Portocolom

La biblioteca municipal de Portocolom a partir del mes de novembre obrirà temporalment els dimarts i els dijous de 16:30 a 20:00 h

Comerç

La regidoria de comerç vol posar en coneixement de la ciutadania que ha quedat constituïda la nova junta de l’associació de comerciants i empresaris de Felanitx. La nova presidenta de l’entitat és Maria Vaquer Pou, si teniu propostes per millorar el comerç al municipi o si us voleu informar de com associar-vos, us podeu posar amb contacte amb ella al número 636 82 20 88. La regidoria de comerç està disposada a fer feina de valent junt amb l’associació per millorar i reactivar el sector comercial a tot el municipi.

Campanya Grip

La campanya de vacunació per prevenir la grip entre els col·lectius de risc es perllongarà fins el pròxim 19 de desembre. No oblideu demanar cita prèvia al Servei de Salut telefonant al 971 43 70 79 si estau interessades en vacunar-vos.

– Els col·lectius de risc establerts són els següents:

 • Les persones més grans de 65 anys.

 • Els adults i els infants amb malalties cròniques relacionades amb el sistema pulmonar, el sistema cardíac, les insuficiències respiratòries i l’asma, la diabetis i les malalties renals.

 • Les persones immunodeprimides (persones amb un dèficit en el sistema immunitari).

 • Els pacients amb obesitat mòrbida.

 • Els malalts afectats per algun tipus de deteriorament cognitiu (síndrome de Down, demències, etc.).

 • Les persones amb un implant coclear (dispositiu auditiu) o en espera de rebre’l.

 • Els infants prematurs en els primers dos anys de vida.

 • Les dones embarassades.

 • Les persones de qualsevol edat que viuen en una institució. Com en les altres campanyes, es repartiran vacunes a centres penitenciaris, residències geriàtriques i de persones discapacitades, casals de gent gran i mútues de treballadors.

 • Els serveis essencials per a la comunitat. Es recomana molt especialment la vacunació als col·lectius que poden transmetre la grip a les persones dels grups de risc, com són el personal sanitari, el personal de les residències de gent gran i de residències de discapacitats, els cuidadors de malalts amb patologia crònica o les persones que hi conviuen, i els que ofereixen serveis de resposta ràpida a la comunitat o treballen en aquest àmbit (policia, bombers i protecció civil).

 • Els educadors d’escoletes de 0 a 5 anys.

La vacunació, a més d’un acte individual per a la protecció pròpia, és molt important per evitar contagiar persones que poden tenir complicacions greus amb la grip.

Consciència ciutadana

Aconseguir un poble més net i que sigui respectuós amb el medi ambient és feina de tots. Volem agrair per endavant la col·laboració i participació ciutadana i insistir en la importància d’utilitzar correctament els diversos serveis que el municipi ofereix.

Recordau els serveis que s’oferten al municipi:

 1. Deixalles pot recollir els electrodomèstics, mobles i altres estris sempre que prèviament telefoneu al 971582710.
 2. Si ets un particular i tens un parell d’enderrocs pots anar al Parc Verd de Portocolom, NO els deixeu vora els contenidors.
 3. Utilitzau el servei de recollida de fems dins la franja horària establerta, vos recordam que els fems s’han de treure a partir de les 18:00h del vespre cada dia exceptuant els dilluns.
 4. Per qualsevol dubte, podeu dirigir-vos a l’Ajuntament via Facebook en un missatge intern o telefonant al departament de Medi Ambient tel. 971 58 00 51

Gràcies per la vostra col·laboració.

Agenda Cultural

El 29 de novembre a les 20 h a la Casa de Cultura, Marina Roig oferirà la seva visió de com va afectar la fil·loxera a Mallorca. La xerrada du per títol “La viticultura a Mallorca el temps de la Fil·loxera. L’origen del Sindicat”. Aquesta conferència està emmarcada dins els actes relacionats amb la commemoració dels 100 anys d’Es Sindicat de Felanitx

Concerts de Santa Cecília

Dia 30 de novembre, després de la misa de les 20h a la parròquia de Sant Isidre a S’Horta, Concert de Santa Cecília a càrrec d’Units com brins. Música nostra i veinades.

1 de desembre, el concert d’Units com brins serà a les 19h, a la parròquia de Sant Miquel de Felanitx. Els donatius d’ambdós concerts aniran destinats a les obres del Convent de Sant Agustí.

Encesa llums de Nadal a Felanitx

El pròxim 5 de desembre a les 17h, cercavila a càrrec de 3 Clowns de la Plaça Pax fins Sa Font de Santa Margalida a Felanitx.
Tot seguit, a Sa Font a les 18h hi haurà l’encesa de llums de Nadal. És l’acte central d’inici a les activitats que hi ha preparades al municipi relacionades amb aquesta festivitat. Després de l’encesa de llums els infants podran gaudir d’actuacions amb “Pallassades”.

Fins dia 8 de desembre es poden visitar les exposicions a la Casa de Cultura, a la sala exposicions “Objetos despojados” de Marcos Juncal i a sala Miquel Barceló “Screen shots” de Mariana Sarraute.