Mesures preses per l’Ajuntament de Felanitx per combatre el coronavirus

L’Ajuntament de Felanitx continua fent feina via telefònica i telemàtica. Totes les gestions que com a ciutadà vulgueu dur a terme i mentre duri l’Estat d’alarma activat el passat dissabte les podeu tramitar per les següents vies i als diferents departaments. Vos demanam quedeu a casa mentre duri aquesta situació extraordinària.

Ajuntament

Telèfon: 971580051

correu electrònic: atencio@felanitx.org

Serveis socials

971582629 – 651890685

correu electrònic: socials@felanitx.org

Espai dones

Telèfon: 676844426

correu electrònic: espaidonesfelanitx@conselldemallorca.net

Fems

El servei de recollida domiciliària continuarà amb total normalitat. La recollida a les estacions de reciclatge també es mantenen. Als punts verds de Felanitx i Portocolom només es permetrà l’accés de dues persones al mateix temps, ben igual funciona Deixalles no es permetrà l’accés a més de dues persones ni aglomeracions. Seguint les instruccions del l’Estat, la roba que arribi als punts verds anirà directament al rebuig, en no poder assegurar que la mateixa pugui estar afectada per persones amb el virus.

Salut

Recordau que el centre de Salut de Felanitx continua amb la seva activitat però heu d’evitar en la mesura del possible apropar-vos.

En aquests moments es prioritza l’atenció telefònica als números 902079079 ò 971437079.

Si necessitau una valoració mèdica o infermera, es facilitarà per telèfon. Si es necessari es faran visites a domicili. Queda inhabilitat temporalment l’APP cita prèvia i s sol·licitud de cites al portal del pacient. Els sanitaris vos recorden que no heu de sortir de casa i així s’evita un contagi.

Educació

Davant la suspensió de l’activitat educativa presencial a tots els centres docents de la Comunitat Autònoma de les Illes feim algunes consideracions particulars en el cas del centres educatius de primer cicle. Estaran oberts durant el seu horari lectiu habitual i comptaran amb la presència de l’equip directiu. Per qualsevol dubte en quant a l’organització podeu comptar amb l’assessorament de l’inspector de referència del centre. Cada centre, dins de la seva autonomia pedagògica i de gestió, estableix un sistema de contacte, informació i interacció amb les famílies a través de les plataformes habituals (Gestib, grups de Whatsapp, Aula virtual, Pàgina web, Blogs d’aula, Correu electrònic, etc.), així com qualsevol altre mitjà de comunicació que els centres considerin adequats. L’objectiu d’aquesta mesura és tenir la comunitat educativa informada en tot moment dels esdeveniments i acompanyar-la en el procés d’incertesa que vivim aquests dies. Si una família vol ser atesa de forma presencial, sense l’infant, ho pot demanar.

Biblioteques

Les biblioteques municipals, que romanen tancades, vos fan saber que no cal tornar els llibres que tingueu. A Portocolom no deixeu els llibres a la bústia, guardau-los fins que es torni a obrir la biblioteca al públic.

Podeu contactar amb les biblioteques enviant un correu a biblioteca@felanitx.org o al mòbil 689 339 970.

Mercats

Es mantenen en funcionament, de forma excepcional, les paradetes de fruita, verdura i primera necessitat a tots els mercats setmanals que hi ha al municipi.

Dimarts i dissabte a Portocolom

Dimecres a Cas Concos

Dissabte a s’Horta

De dimarts a diumenge el mercat municipal de Felanitx

Agraïment

La Policia local de Felanitx vol agrair a l’establiment xinès de la carretera de Campos la cessió, de franc, de material com mascaretes i alcohol perquè no quedin desbastits i continuar fent feina protegits.

Dubtes dels ciutadans

– Què trobaré obert?

Establiments de venda d’aliments, productes sanitaris i de primera necessitat, venda de premsa i papereria, els estancs, òptiques, ortopèdies, tendes d’aliments d’animals, clíniques veterinàries, tintoreries o tendes de serveis informàtics. Només es podrà romandre dintre d’aquests comerços el temps necessari i imprescindible i es mantendran les mesures d’allunyament i no concentració de persones.

– Puc anar a passejar amb el ca?

Es pot sortir per a que el ca faci les seves necessitats. S’ha de fer de forma individual i mantenint la distància de seguretat entre persones. Prioritzau els horaris de manco afluència. És possible que els agents vos puguin demanar identificació de l’animal, per tant duis-la amb voltros.

Heu de tenir en compte que després de tocar l’animal heu de prendre les mesures d’higiene habituals, rentar-se les mans, no tocar-se els ulls, nas i boca i després de tornar del carrer feis net amb desinfectant les cames i coa de l’animal per prevenció.

– Es pot anar a donar de menjar als animals a fora vila?

– Es pot anar a un altra poble amb el cotxe?

Sí, per anar a fer feina, per anar a fer la compra de primera necessitat si no es troba al municipi, també si ha d’anar al metge. No es necessari moure el cotxe si el teniu aparcat al servei de l’ORA ja que queda suspès mentre duri l’estat d’alarma.

Tenc un establiment de menjar, puc fer entrega a domicili?

Si s’ofereix el servei de menjar a domicili i es tenen els permisos pertinents sí que es pot fer la comanda.

– NO es pot fer cap activitat a l’aire lliure. NO es pot treure els nins de casa si no es per causa de força major. NO es pot anar a visitar els amics ni familiars.

S’exceptuen les persones majors, dependents, discapacitats o especialment vulnerables que necessitin ajuda i assistència.

NO es necessari omplir el rebost ja que l’Estat té garantit el proveïment de productes alimentaris a les botigues i supermercats. Es pot anar cada dia a fer la compra sempre que es compleixin amb les normes de seguretat i higiene.

Ciutadans recordau que policia local i guàrdia civil pot imposar sancions d’entre 100€ i 600.000€ o presó de tres mesos fins a un any per incompliment de l’estat d’alarma. La infracció és delicte contra la protecció de la seguretat ciutadana i la salut pública.

Sancions de 100 a 600 euros a persones que llevin tanques, precintes o elements col·locats pels cossos i forces de seguretat per delimitar els perímetres de seguretat.

Desobeir o resistir-se a l’autoritat, negar-se a identificar-se pot comportar sancions d’entre 601 i 60.000 euros.

Conductes que produeixin risc greu per la salut de la població, multes d’entre 3.001 i 60.000 euros

Si el risc és molt greu les sancions oscil·laran entre 60.001 i 600.000.

Missatge de l’Ajuntament de Felanitx

Quedau a casa, sortiu només per coses imprescindibles. Junts i units aconseguirem guanyar la batalla al coronavirus. Feis cas de les recomanacions que arriben de totes les institucions. Rentau-vos les mans, protegiu-vos en anar a comprar, evitau desplaçaments. Manteniu la ment ocupada, aprofitau per fer coses dins casa que no fèieu feia temps.