Mesures preses per l’Ajuntament de Felanitx per combatre el coronavirus

L’estat d’alarma s’ha allargat fins el pròxim dia 11 d’abril des de l’Ajuntament de Felanitx continuarem fent feina via telefònica i telemàtica. Totes les gestions que com a ciutadà hagueu de fer les podeu tramitar per les següents vies i als diferents departaments. Vos demanam quedeu a casa mentre duri aquesta situació extraordinària provocada pel COVID-19

Ajuntament

Telèfon: 971580051

correu electrònic: atencio@felanitx.org

Serveis socials

971582629 – 651890685

correu electrònic: socials@felanitx.org

Espai dones

Telèfon: 676844426

correu electrònic: espaidonesfelanitx@conselldemallorca.net

Fems i recollida selectiva

El servei de recollida domiciliària continuarà amb total normalitat. La recollida a les estacions de reciclatge també es mantenen. Als punts verds de Felanitx i Portocolom només es permetrà l’accés de dues persones al mateix temps, ben igual funciona Deixalles no es permetrà l’accés a més de dues persones ni aglomeracions. Seguint les instruccions del l’Estat, la roba que arribi als punts verds anirà directament al rebuig, en no poder assegurar que la mateixa pugui estar afectada per persones amb el virus.

La recollida selectiva a les botigues d’alimentació i farmàcies queda cancel·lada, demanam disculpes als establiments afectats. Els animam a que poden continuar reciclant a les àrees d’aportació o punt verd ja que continuen operatius. Els recursos dedicats a aquesta tasca s’empraran per fer neteja viària mentre duri l’estat d’alarma.

Salut

Recordau que el centre de Salut de Felanitx continua amb la seva activitat però heu d’evitar en la mesura de les vostres possibilitats anar-hi. Hi ha diferents vies per les quals vos podeu posar en contacte amb un sanitari.

En aquests moments es prioritza l’atenció telefònica als números 902079079 ò 971437079.

Si necessitau una valoració mèdica o infermera, es facilitarà per telèfon. Si es necessari es faran visites a domicili. Queda inhabilitat temporalment l’APP cita prèvia i s sol·licitud de cites al portal del pacient.

També podeu fer una consulta a les xarxes socials facebook, twitter o instagram, cercau el perfil @apmallorca

Els sanitaris vos recorden que no heu de sortir de casa i així s’evita un contagi.

Educació

Davant la suspensió de l’activitat educativa presencial a tots els centres docents de la Comunitat Autònoma de les Illes feim algunes consideracions particulars en el cas del centres educatius de primer cicle. Estaran oberts durant el seu horari lectiu habitual i comptaran amb la presència de l’equip directiu. Per qualsevol dubte en quant a l’organització podeu comptar amb l’assessorament de l’inspector de referència del centre. Cada centre, dins de la seva autonomia pedagògica i de gestió, estableix un sistema de contacte, informació i interacció amb les famílies a través de les plataformes habituals (Gestib, grups de Whatsapp, Aula virtual, Pàgina web, Blogs d’aula, Correu electrònic, etc.), així com qualsevol altre mitjà de comunicació que els centres considerin adequats. L’objectiu d’aquesta mesura és tenir la comunitat educativa informada en tot moment dels esdeveniments i acompanyar-la en el procés d’incertesa que vivim aquests dies. Si una família vol ser atesa de forma presencial, sense l’infant, ho pot demanar.

Biblioteques

Les biblioteques municipals, que romanen tancades, vos fan saber que no cal tornar els llibres que tingueu. A Portocolom no deixeu els llibres a la bústia, guardau-los fins que es torni a obrir la biblioteca al públic.

Podeu contactar amb les biblioteques enviant un correu a biblioteca@felanitx.org o al mòbil 689 339 970.

Mercats

Es mantenen en funcionament, de forma excepcional, les paradetes de fruita, verdura i primera necessitat a tots els mercats setmanals que hi ha al municipi.

Dimarts i dissabte a Portocolom

Dimecres a Cas Concos

Dissabte a s’Horta

De dimarts a diumenge el mercat municipal de Felanitx

Agraïment neteja municipi per COVID-19

L’Ajuntament de Felanitx vol agrair a totes les persones que de forma desinteressada han col.laborat tant amb donació de productes de neteja com amb la seva maquinària i esforç personal a desinfectar els carrers de tot el municipi. Sense ells no hauria estat possible, en un sol dia, fer aquesta tasca. Així mateix volem agrair a la clínica veterinària José Angosto la donació de desinfectant a la policia local. Tota col·laboració és ben arribada.

Per continuar netejant podeu col.laborar tots els ciutadans amb lleixiu i aigua al vostre portal.

Referent a noves actuacions amb pagesos i la vostra maquinària hem de continuar fent-ho però d’una altra manera que és la que ens recomana el Ministeri de Sanitat el qual ens aconsella no netejar els carrers amb aigua i lleixiu, només les voravies i els portals dels llocs més concorreguts. Per tant i fins nova comunicació de moment seguirem amb aquest protocol que ens marquen les autoritats.

RECOMANACIONS CIUTADANS PER LA SITUACIÓ D’ESTAT D’ALARMA

  • Què trobaré obert?

Establiments de venda d’aliments, productes sanitaris i de primera necessitat, venda de premsa i papereria, els estancs, òptiques, ortopèdies, tendes d’aliments d’animals, clíniques veterinàries, bancs, benzineres, tintoreries o tendes de serveis informàtics. Només es podrà romandre dintre d’aquests comerços el temps necessari i imprescindible i es mantendran les mesures d’allunyament i no concentració de persones.

  • Tenc un establiment de menjar, puc fer entrega a domicili?

Si s’ofereix el servei de menjar a domicili i es tenen els permisos pertinents sí que es pot fer la comanda.

  • NO es pot fer cap activitat a l’aire lliure. NO es pot anar a visitar els amics ni familiars. S’exceptuen les persones majors, dependents, discapacitats o especialment vulnerables que necessitin ajuda i assistència.
  • NO es necessari omplir el rebost ja que l’Estat té garantit el proveïment de productes alimentaris a les botigues i supermercats. Es pot anar cada dia a fer la compra sempre que es compleixin amb les normes de seguretat i higiene.
  • Puc fer una mudança?

No és una de les activitats permeses als particulars, però sí per a les empreses de mudances. Feta la mudança podràs anar al teu nou domicili, però no pots anar d’un domicili a un altre.

  • Puc anar a comprar butà?

El correcte seria que el butà te’l portin a ca teva, hi ha servei a domicili. En cas d’urgència hauràs de justificar a quin subministrador més pròxim de ca teva et dirigeixes.

  • Puc fer una crema controlada?

No, estan suspeses de manera indefinida les autoritzacions des del 17 de març

  • Puc anar a recollir a algú a l’aeroport?

No, només pot anar una persona en el vehicle. Hi ha excepcions justificades com les de les respostes de la següent pregunta

  • Pot anar més d’una persona en un vehicle?

No, només pot anar una persona, tret que s’acompanyi a persones amb discapacitat, menors, majors, o per una altra causa justificada. I en un taxi? Ha de fer-se individualment, tret que s’acompanyi a persones amb discapacitat, menors, majors o per una altra causa justificada. Els clients hauran d’anar en els seients posteriors.

II CARRERA DRONS A FELANITX

Fins tenir nova data queda ajornada la competició que s’havia de dur a terme els pròxims 17 i 18 d’abril al circuit Son Matamoros.

SUSPESES PROVES CATALÀ

La Direcció General de Política Lingüística informa que se suspèn la convocatòria de proves de llengua catalana del juny de 2020. També se suspèn la publicació dels resultats provisionals de les proves orals de la convocatòria de proves de llengua catalana de gener de 2020.

La suspensió només afecta la publicació i els tràmits que implica: en cap cas, afecta les proves que s’han duit a terme, que són vàlides completament.

Cal tenir en compte, d’una banda, que la publicació dels resultats provisionals de les proves orals implica tràmits i terminis que han quedat suspesos i, de l’altra, que, atès que són resultats provisionals, no s’expedeix cap tipus de certificat. Fins que no acabi el procediment, no es poden expedir certificats oficials de llengua catalana.

Podeu seguir informats a través de la pàgina web http://dgpoling.caib.cat

Per a més informació o resolució de dubtes, feis servir l’adreça electrònica certificacio@dgpoling.caib.es i us respondrem tan aviat com sigui possible.

Agenda Cultural

CONCERTS ‘A PRIMERA FILA’

A través de la plana web de Facebook de l’Ajuntament de Felanitx podeu seguir a partir de les 19h els següents concerts en directe els dies que assenyalam.

DIJOUS 26 MARÇ

Estepa Blanca

DIVENDRES 27 MARÇ
Valentín Mendoza

DIMECRES 1 ABRIL
Vers endins (Gloria Julià)

DIJOUS 2 ABRIL
Bernat Artigues

DIVENDRES 3 ABRIL
Ombra

PENDENT CONFIRMACIÓ
David Ordines

V CERTAMEN POESIA MIQUEL BAUÇÀ

La present situació d’estat d’alarma ha provocat que el premi Miquel Bauçà de poesia ajorni el termini de recepció de propostes. Una vegada superada aquesta situació i es reprengui la normalitat, tornarem a rebre dossiers. Això vol dir que quan s’aixequi l’estat d’alarma tindreu 20 dies naturals per presentar les vostres creacions.

Missatge de l’Ajuntament de Felanitx

Quedau a casa, sortiu només per coses imprescindibles. Junts i units aconseguirem guanyar la batalla al coronavirus. Feis cas de les recomanacions que arriben de totes les institucions. Rentau-vos les mans, protegiu-vos en anar a comprar, evitau desplaçaments. Manteniu la ment ocupada, aprofitau per fer coses dins casa que no fèieu feia temps.