Mesures preses per l’Ajuntament de Felanitx per combatre el coronavirus

Continua l’estat d’alarma fins almanco el pròxim dia 26 d’abril, per tant continuam fent feina a les administracions via telefònica i telemàtica. Les gestions que com a ciutadà hagueu de fer, les podeu tramitar amb l’Ajuntament per les següents vies i als diferents departaments. Vos demanam quedeu a casa mentre duri aquesta situació extraordinària provocada pel COVID-19

Ajuntament

Telèfon: 971580051

correu electrònic: atencio@felanitx.org

Serveis socials

971582629 – 651890685

correu electrònic: socials@felanitx.org

Espai dones

Telèfon: 676844426

correu electrònic: espaidonesfelanitx@conselldemallorca.net

Fems, recollida selectiva i deixalles

 • Recollida domiciliària fems
  Es realitza amb normalitat, cada dia excepte els dilluns.
 • Contenidors de reciclatge
  Es pot anar sense problema com de costum respectant, si trobau a més persones, manteniu les distàncies de seguretat.
 • Comerços
  Suspesa la recollida de fraccions. Es convida als comerços que romanen oberts que duguin el cartró i els envasos al punt verd o als contenidors adients.
 • Voluminosos
  Suspesa la recollida domiciliària de voluminosos mentre duri l’estat d’alarma.
 • Horari punt verd i deixalles
  S’ha reduït de 9 a 14h de dilluns a divendres fins nova ordre.

Seguint les instruccions del l’Estat, la roba que arribi als punts verds anirà directament al rebuig, en no poder assegurar que la mateixa pugui estar afectada per persones amb el virus. L’Ajuntament continua fent desinfecció i neteja als carrers de tot el municipi, així mateix els ciutadans podeu col·laborar netejant amb lleixiu i aigua al vostre portal.

Neteja municipi per COVID-19

El pròxim dissabte, dia 18, es tornarà a fer una esquitxada amb els pagesos del municipi. Serà una batuda amb tractors que nebulitzen. Recordau que les feines de desinfecció de forma manual les realitza diàriament la brigada. Els ciutadans podeu continuar col·laborant fent net el vostre portal amb aigua i lleixiu.

Biblioteques

Les biblioteques municipals, que romanen tancades, vos fan saber que no cal tornar els llibres que tingueu. A Portocolom no deixeu els llibres a la bústia, guardau-los fins que es torni a obrir la biblioteca al públic.

Podeu contactar amb les biblioteques enviant un correu a biblioteca@felanitx.org o al mòbil 689 339 970.

Mercats

Es mantenen en funcionament, de forma excepcional, les paradetes de fruita, verdura i primera necessitat a tots els mercats setmanals que hi ha al municipi.

Dimarts i dissabte a Portocolom

Dimecres a Cas Concos

Dissabte a s’Horta

De dimarts a diumenge el mercat municipal de Felanitx

Mesures de suport al sector oví, caprí i porcí

Amb la finalitat d’afavorir la comercialització de mens, cabrits i porcelles davant la situació generada per la crisi del coronavirus, a partir de juny, es podrà sol·licitar a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, mitjançant FOGAIBA, una ajuda de 6 € per animal per tots aquells mens de més de 8 kg, porcelles de més de 6 kg i cabrits duits a escorxador del dilluns 30 de març al 31 de maig 2020. La justificació de l’ajuda serà mitjançant les guies de trasllat dels animals a l’escorxador.

Celebram el teu aniversari amb tu

Si tens un infant d’entre 1 i 12 anys o un padrinet o padrineta que n’ha de complir més de 65, policia local i protecció civil vol felicitar la persona el dia del seu aniversari.

Si durant el confinament algú que coneixes compleix anys, podem venir si vols a celebrar-ho al teu portal o finestra. Posa’t en contacte amb noltros al correu electrònic policiatutor@felanitx.org o amb un missatge de whatsapp al 608378946

Missatges a les xarxes socials

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Felanitx vos vol fer de finestra perquè el vostre missatge arribi a qui desitgeu mentre duri l’estat d’alarma. Si voleu sorprendre a algú, enviar una felicitació especial, donar les gràcies o senzillament donar ànims, vos animam que ens envieu un vídeo/muntatge que no superi el minut i mig, unes fotografies o dibuixos amb aquests propòsits i ho publicarem a Facebook. Podeu enviar la vostra creació al 630748762

Agraïment per donació de material

Diferents empreses i particulars continuen fent donacions de material com poden ser mascaretes, guants, o gel desinfectant. L’Ajuntament vol agraïr les mostres de solidaritat en aquests moments.

Gràcies a l’empresaAuto Cristal Ralarsa que ha desinfectat de forma desinteressada els vehicles de la Policia Local amb una màquina d’ozó. També ha fet donació de material l’Hotel Cala Ferrera Blanca, Juan Alexander Adrover Johnson i toni Martínez Ortiz.

RECOMANACIONS CIUTADANS PER LA SITUACIÓ D’ESTAT D’ALARMA

He de dur cap document acreditatiu per anar a fer feina?

Sí, si fa feina per compte aliè, ha de menester una declaració responsable que ha d’extendre la seva empresa. Si es autònom ha de dur el certifica de situació censal de l’Agència Tributària.

Poden venir a casa a arreglar una canyeria o un desperfecte elèctric?

Sí, es poden arreglar les avaries urgents.

Puc anar a un velatori?

Només està permes fins a un màxim de tres familiars o persones conegudes en el mateix indret.

Poden anar acompanyades les persones amb problemes conductuals pel carrer?

Està permes que les persones amb problemes de conducta puguin circular pel carrer i espais públics acompanyats d’una persona i respectant les mesures sanitàries. Ells sí poden sortir per evitar empitjorar la seva patologia.

Pot anar més d’una persona dins un cotxe?

No, només pot anar una persona, exceptuant que s’acompanyi a altra amb una discapacitat, menor, major o altra causa justificada.

Puc fer una crema controlada?

No, estan suspeses de forma indefinida les autoritzacions de dia 17 de març.

Puc anar a comprar butà?

Millor que el camió que fa el repartiment li dugui a casa, ells fan servei a domicili. En cas de tenir una urgència s’ha de justificar el trasllat.

Puc anar d’un municipi a un altra?

Sempre i quan sigui per un dels motius pels quals no se limita la circulació de persones, sí. Podeu anar a fer feina si és a un altra poble, però es recomanable fer la compra al mateix municipi i no anar a un altra.

Pot tenir la cafeteria d’un negoci oberta pels seus treballadors?

No

Agenda Cultural

Suspensió actes culturals i festius

24 ABRIL

Inauguració exposicions Centre Cultural

26 ABRIL
Mercadet de Sant Jordi

10 MAIG

Fira de maig i festa del Callet

ENTRE 3 MAIG I 1 JUNY

Festes de Sant Isidre i Cinquagesma de S’Horta

Des del consistori apel·lem a la responsabilitat i volem preservar la salut i seguretat dels ciutadans i visitants al municipi. Ara el que toca és quedar a casa i continuar fent cas de les recomanacions que ens fan arribar autoritats sanitàries i estatals per fer front al COVID-19.

V CERTAMEN POESIA MIQUEL BAUÇÀ

La present situació d’estat d’alarma ha provocat que el premi Miquel Bauçà de poesia ajorni el termini de recepció de propostes. Una vegada superada aquesta situació i es reprengui la normalitat, tornarem a rebre dossiers. Això vol dir que quan s’aixequi l’estat d’alarma tindreu 20 dies naturals per presentar les vostres creacions.