Ple febrer

S’ha convocat sessió ordinària de l’Ajuntament Ple per al dia 8 de gener, a les 20 hores, una sessió que es realitzarà de forma telemàtica.

Punts de l’ordre del dia més rellevants:

  • Expedient 671/2019. Aprovació de l’Addenda al Conveni de col·laboració amb l’Escola Balear d’Administració Pública, de delegació de la competència per a la convocatòria i la gestió del procés selectiu extraordinari per a l’ingrés en el cos de policia local en la categoria de policia.
  • Expedient 1672/2019. Resolució recurs de reposició interposat contra acord del Ple de l’Ajuntament de dia 19 d’octubre de 2020 de modificació de la composició de les comissions informatives.
  • Expedient 1696/2020. Aprovació definitiva del Reglament d’organització i funcionament de la Taula Local de Coordinació contra la Violència Masclista, la Comissió Tècnica i la Comissió d’igualtat del municipi de Felanitx.
  • Expedient 2840/2020. Proposta de bonificació de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres. Es Sindicat.
  • Expedient 133/2021. Proposta d’adhesió a la “xarxa d’Entitats Locals per a desenvolupar els ODS de l’agenda 2030” de la FEMP.

Acte Germanies

El pròxim diumenge 7 de febrer, l’Ajuntament de Felanitx se suma a l’acte organitzat pel col·lectiu cívic Germania 500. A les 12h es retransmetrà per les xarxes de l’Ajuntament la lectura d’un manifest a càrrec de Bartomeu Mestre i Bàrbara Sagrera per celebrar els 500 aniversari contra els abusos, corrupció i espoliació fiscal.

Servei manteniment projecte administració electrònica

La Junta de Govern Local del passat dia 19 de gener de 2021 va aprovar el plec de clàusules administratives particulars i el de condicions tècniques que regiran la contractació del servei de manteniment del projecte d’administració electrònica. Els interessats en presentar oferta al procediment podran accedir a la informació i documentació de la licitació per mitjà de la pàgina web de l’Ajuntament de Felanitx (www.felanitx.org) i de la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini finalitza el proper dia 5 de febrer de 2021 a les 14 hores.

Contractació subministrament paper, tòners i cartutxos tinta

La Junta de Govern Local del passat dia 12 de gener de 2021 va aprovar el plec de clàusules administratives particulars i el de condicions tècniques que regiran la contractació del subministrament de paper, tòners i cartutxos de tinta per a les impressores de l’Ajuntament de Felanitx. Els interessats en presentar oferta al procediment podran accedir a la informació i documentació de la licitació per mitjà de la pàgina web de l’Ajuntament de Felanitx (www.felanitx.org) i de la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini finalitza el proper dia 8 de febrer de 2021 a les 14 hores.

Obres diferents carrers Felanitx

S’estan duent a terme obres de renovació del paviment als carrers Sant Miquel, Llebeig i Cifre.

Demanam disculpes per endavant per les molèsties que ocasionarà.

Tall carrer o ocupació via pública

Els interessats en fer una sol·licitud de tall de carrer o ocupació de la via pública per obres o mudances heu de demanar-ho en 48 hores previ a l’actuació. Recordau que la policia local necessita temps per actuar i desviar la circulació si escau. S’ha de sol·licitar mitjançant una instància a través del registre de l’Ajuntament.

Segellat SOIB

Fins el 28 de febrer, totes les persones que havien d’anar a segellar la demanda de feina al SOIB no fa falta ho facin, es fa de manera automàtica. Els demandants de treballs rebreu un SMS amb la data de la pròxima renovació.

Tramitació certificat digital

L’Ajuntament de Felanitx ja pot validar el certificat digital de persona física, abans d’anar al Consistori heu d’haver-vos registrat a la plana web de la ‘Fábrica Nacional de moneda y timbre’

Una vegada heu obtingut el codi de sol·licitud podeu demanar cita prèvia a l’Ajuntament per a poder fer la validació de la identitat de la persona. Al Consistori no feim la sol·licitud d’aquest codi ja que la llei no permet que es pugui fer per protecció de dades. Per validar el certificat digital s’ha de fer de forma presencial amb el DNI i el document que acrediti la sol·licitud.

Disposar de certificat digital permet a la ciutadania poder realitzar nombroses tramitacions administratives tant davant l’Administració General de l’Estat, les Comunitats Autònomes, Consells Insulars i Ajuntaments. Permet conèixer les dades fiscals, presentar la declaració de la renda, saber la situació davant la Seguretat Social, dades d’empadronament. També es pot registrar una sol·licitud, demanar un permís d’obra, fer una queixa o demanar una subvenció, entre d’altres.

Atenció públic Ajuntament

Els ciutadans que heu de fer qualsevol tràmit amb l’administració podeu assistir a l’Ajuntament sense cita prèvia, exceptuant per l’empadronament i certificat digital que sí heu de fer-ho amb cita prèvia. Podeu sol·licitar-ho a la plana web de l’Ajuntament felanitx.org, o per via telefònica al 971580051.

Locals municipals

Fins que la nova situació sanitària ho permeti els centres i locals municipals, com poden ser el centre cívic de Portocolom, S’Horta, Cas Concos; les escoles de Son Prohenç i de Son Negre i el Parc municipal no seran cedits per l’Ajuntament per fer cap tipus d’activitat d’oci o celebració. Sí que podran ser sol·licitats per fer assemblees ciutadanes o reunions amb aforament limitat de les diferents entitats socials o associacions del municipi.

Servei material

El servei gratuït de taules, cadires i torradores que ofereix habitualment el consistori segueix suspès mentre la situació sanitària no millori. En poder reprendre aquest servei us informarem.

Felanitx emprèn

L’Ajuntament de Felanitx a través de l’àrea de Desenvolupament Local vos ofereix el servei d’orientació i assessorament per a la creació d’empreses i d’autoocupació. ‘Felanitx emprèn’, és un servei gratuït dirigit a totes aquelles persones amb inquietuds emprenedores i interessades en dur a terme el seu projecte empresarial a Felanitx. Vos podeu posar en contacte si voleu informació als següents telèfons, 871 987 819 – 638 059 133 o via e-mail, felanitxempren@felanitx.org

Capelles Cementeri

L’Ajuntament en marxa una nova fase de concessió de solars per a la construcció de capelles al cementeri municipal. Les persones interessades en obtenir una concessió es poden posar en contacte amb el departament del cementeri al 871987786

Mesures Poliesportiu Guillem Timoner

Es permet la natació per lliure a les Piscines Municipals de Felanitx, en canvi queden suspesos els cursos de natació i activitats dirigides presencials fins que la situació sanitària millori i el Govern permeti reprendre les activitats.

Es mantindran oberts tots els espais exteriors i es seguirà oferint el rànquing de pàdel ja que la normativa permet la pràctica d’esport a l’aire lliure.

En relació a les quotes dels cursos de natació i abonaments es compensarà el període de temps sense servei a la següent quota, quan les instal·lacions estiguin disponibles per a reprendre les activitats esportives.

El Poliesportiu ja ha reprès el programa d’activitats dirigides live per continuar fent esport des de casa. L’activitat esportiva federada continuarà amb la reserva d’espais pels seus entrenaments per equips i clubs federats. Aquests es regiran per la normativa i protocols de cada federació i les directrius de la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern Balear.

EXPOSICIÓ BANDA MÚSICA

La banda de música de Felanitx continua demanant col·laboració ciutadana per la seva futura exposició titulada ‘Banda de música de Felanitx, patrimoni immaterial de la Ciutat’. Podeu fer arribar fotografies o retalls de premsa al següent correu electrònic expobmfelanitx@gmail.com, indicant si ho sabeu la data en què es va fer i el motiu de l’esdeveniment.