Carta a la ciutadania

Fa un any agraïa als ciutadans del municipi l’esforç que s’estava fent per l’arribada d’aquesta pandèmia que encara avui dia continua amb un poc menys de força però vigent. Coincidia en Pasqua i ens confinaven a tots, ha passat un any i no esteim confinats però sí continuen les restriccions. És la segona vegada que no es poden celebrar les festes de Setmana Santa, no hi haurà novament processons, davallament, enterro, ni encontrada…però sabem que els ciutadans ho celebrareu amb seny. Dins casa, amb la família, respectant les mesures que ens marca el Govern.

L’equip de govern amb col.laboració de tota la corporació municipal continua fent feina per no deixar cap ciutadà enrere, creim amb la recuperació que sabem que serà lenta. L’any passat en aquest mateix setmanari deia el següent:

Us vull fer arribar que tots els partits polítics que conformen el Consistori han estès la seva mà perquè en aquests moments hem d’estar units, tots tenim un mateix objectiu. Posar fi a aquesta situació que no hem elegit. Entre tots ho aconseguirem i vull que sapigueu que lluitarem perquè així sigui.

Ho torn a repetir i m’agradaria la màxima col·laboració de tots, deixar de banda la política i fer feina pels ciutadans i ciutadanes de Felanitx, S’Horta, Cas Concos, Es Carritxó, Portocolom i tots els nuclis de població.

Aquesta Setmana Santa continua essent diferent, no és tan estricte com l’anterior, poc a poc intentam recuperar la normalitat. Enguany sí que hem beneït les palmes, ens podrem reunir amb part de la família, però no hi haurà cap processó al carrer. A través de les xarxes socials, les noves tecnologies, recordarem aquesta Setmana Santa a traves de reportatges i recordatoris d’altres anys dels actes litúrgics. És la manera que tenim ara de fer-vos arribar aquesta tradició. Agrait com sempre a la ciutadania pel bon comportament i al respecte a les mesures que ja formen part de la nostra vida. El refranyer popular diu: Setmana Santa per l’abril fa l’any gentil. Esperem que a banda de fer bon temps meteorològic millori el temps que ens ha tocat viure. Molts anys a tots i salut
Jaume Monserrat, batle Felanitx

Bonificació impost construccions, instal·lacions i obres

L’Ajuntament de Felanitx continuarà bonificant l’impost de construccions, instal·lacions i obres fins que finalitzi l’estat d’alarma marcat pel Govern Estatal el dia 9 de maig de 2021. Es farà bonificació ICIO amb l’objectiu d’incentivar i reactivar l’activitat econòmica del municipi i fer front a les negatives conseqüències derivades de la crisi sanitària. La bonificació és de fins al 95%. Per rebre aquesta ajuda el promotor ha d’iniciar les obres en un termini de sis mesos després d’haver rebut la notificació de la concessió de la llicència d’obra. No obtindran aquesta bonificació les llicències d’obra ja autoritzades.

Recollida selectiva festes Pasqua

Els contenidors de recollida de selectiva continuaran buidant-se el dijous Sant dia 1 d’abril, divendres Sant dia 2 d’abril i dilluns de Pasqua 5 d’abril. Reciclau amb seny, deixau els residus dins els contenidors. Si aprofitau les vacances de Pasqua per netejar raconets de ca vostra, recordau que el parc Verd de Portocolom estarà obert dijous dia 1 i dilluns dia 5 d’abril de 10h a 14h

Bonificació fems
L’Ajuntament de Felanitx vol proposar, una vegada més, la possibilitat d’obtenir una bonificació als comerços, bars, restaurants i altres establiments que col·laborin en la recollida selectiva. Per tal d’aconseguir la bonificació,
cada any s’ha d’omplir la sol·licitud de bonificació de la taxa de recollida de fems a l’Ajuntament de Felanitx (en el cas de particulars i autònoms al servei d’informació) juntament amb una còpia del rebut de fems abans de dia 30 d’abril de 2021.

Les empreses han de tramitar-ho via telemàtica a través de la plana web de l’Ajuntament. Treure la sol·licitud dins felanitx.org, entrar dins medi ambient i residus.


Ajudes pagament taxa recollida de fems
Serveis Socials posa a disposició dels ciutadans una reducció de la taxa per la recollida i eliminació de fems domiciliari. Aquesta sol·licitud es pot tramitar fins dia 31 de maig.

Horari d’atenció al públic

FELANITX

De dilluns a divendres de 09h a 14h. Antiga Estació Enològica, Passeig Ramon Llull, 19. Tel.: 971582629 / 651890685

PORTOCOLOM

Dimecres de 09h a 14h. Centre Cívic, Ronda Nadal Batle, s/n. Tel.: 971825239 / 651890685

S’HORTA I CAS CONCOS

Demanar cita prèvia a les oficines de l’antiga estació enològica o al centre cívic de Portocolom

Talls de trànsit amb motiu de Triatló Internacional de Portocolom

Dissabte 10 d’abril

Celebració a Portocolom del IX Trikids Duatló de categories menors.

Tall del trànsit rodat entre les 9h i les 13.30h els carrers Avinguda Tamarells, de la Mar (direcció Mollet d’en Perelló), Llevant (davant avarador), del Carme, Pescadors, Cristofol Colom, Ronda Miquel Massutí (fins encreuament carrer Palos).
Diumenge dia 11 d’abril

Triatló Internacional de Portocolom

Tancat al trànsit rodat la zona de Sa Punta i carrer Far fins a l’edifici del far, de les 11h fins a les 15.30h
Tancat al trànsit l’Avinguda Tamarells, de 8:45h a 15:30h.

Pas alternatiu per a les possibles urgències accedint pel C/ de l´Aviador Ortè cap al carreró paral·lel darrere l’Avinguda Tamarells, i viceversa.
La
carretera Felanitx-Portocolom estarà tancada des de les 8.45h fins a les 14h durant la cursa ciclista.
Quant a les vies interurbanes, per anar de Portocolom a Campos, Palma, Porreres i Manacor, la ruta alternativa serà per la prolongació del
carrer Vapor de Santueri, Camí de Can Gaià, S’Horta, Es Carritxó i Felanitx.
Per anar a Manacor des de Felanitx haure
u d’accedir a la carretera de Felanitx direcció Vilafranca per després adreçar-vos al Camí de Son Fangos.
Les rotondes de Felanitx, rotonda d’es Cantó d’en Massana i rotonda de Son Proenç (final Avinguda Argentina), estaran tancades al trànsit, el temps que duri la cursa ciclista, de 9:40
h a 13h.
La carretera d’accés al santuari de Sant Salvador també estarà tancada al trànsit el temps que duri la prova ciclista, de 8:45h. A 13:30
h

AGENDA

ABRIL

SETMANA SANTA A LES XARXES SOCIALS

Emissió a les xarxes socials de diferents reportatges elaborats per Felanitx.tv (Gori Vicens i Sandra Escribano) i Llorenç Vadell a més de programes realitzats per Televisió Felanitxera l’any 2013 i que Bernat O. Ricart ha cedit a l’Ajuntamet per poder ser emesos. Els podeu veure a Facebook, youtube, instagram, twitter de l’Ajuntament i Felanitx.tv cada dia a partir de les 20h

DIJOUS 1

La banda de música acompanyant als estandarts

DIVENDRES 2

El Davallament entre 1975-2019

Davallament 2013

Enterro des Convent 2013

DIUMENGE 4

Encontrada 2013

Concert Banda de Música

Salers

EXPOSICIÓ

Casa Cultura

‘Banda de música Felanitx. Patrimoni immaterial de la ciutat’.

Podeu visitar l’exposició fins dia 11 d’abril. De dilluns a divendres i diumenge de 10h a 13h. De dimarts a dissabte de 18h a 20h.

DISSABTE 10

Centre Cultural, 19h

TEATRE PARADÍS

Paradís és una història contada per un sol actor que desenvoluparà els quatre personatges que van relatant aquesta història divertida i emotiva des de quatre punts de vista diferents. L’autor i l’actor que es fusionen en una sola veu. Cabuda limitada, reservau les entrades gratuïtes al whatsapp 696208877

DISSABTE 17

Centre Cultural, 19h
ELS MEUS ALENDES

Miquel Gelabert i Glòria Julià interpretaran un espectacle de poesia de Blai Bonet, Estaran acompanyats a la guitarra per Joan Carles Vaquer. Cabuda limitada, reservau les entrades gratuïtes al whatsapp 696208877


DIUMENGE 18

Centre Cultural, 19h

TEATRE RENT ME BITCH
Els intèrprets es topen amb una realitat: tenim espais sense ús i gent sense casa. Es parla de la necessitat d’un habitatge, de com s’especula i es manipula sobre un bé tan bàsic com una llar. Cabuda limitada, reservau les entrades gratuïtes al whatsapp 696208877