Plenària mes de juny

S’ha convocat sessió ordinària de l’Ajuntament Ple per al dia 14 de juny, a les 20 hores, a la sala de plens del Consistori.

Punts de l’ordre del dia més rellevants:

Aprovació de les actes de les dues sessions anteriors.

– Expedient 2721/2017. Inici d’expedient d’imposició de penalitats a Fomento de Construcciones y Contratas, SA, per presumpte incompliment del contracte de la gestió del servei de recollida, neteja i transport de residus sòlids urbans del temre municipal de Felanitx.

– Expedient 1436/2020. Concessió de bonificació de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres en l’ámbit del COVID-19.

– Expedient 1237/2021. Aprovació de la modificació de crèdit 09.2021 per crèdit extraordinari a finançar amb càrrec al Romanent líquid de tresoreria.

– Expedient 1370/2021. Reconeixement extrajudicial de crèdits.

– Expedient 1160/2021. Moció del Grup municipal PSOE i Unides Podem per millorar el benestar animal i una gestió eficient de les colònies felines en el terme municipal de Felanitx.

– Expedient 1161/2021. Moció del Grup municipal PSOE, Bloc per Felanitx i Unides Podem per instar a Wikipedia, Google i Facebook a utilitzar correctament el topònim de “Felanitx”.

– Expedient 1383/2021. Moció del Grup Municipal del PSOE per a la commemoració del dia de l’Orgull LGTBI.

– Estudi i resolució de les mocions que puguin ser presentades i la urgència de les quals sigui declarada de forma legal.

– Donar compte del decret de batlia 2021-0516, de l’exp. 1327/2021.

Donar compte de les resolucions adoptades per la batlia.

– Renúncia de la Sra. Bárbara Margarita Barceló Pascual al càrrec de regidora d’aquesta Corporació.

– Precs i preguntes.

Presentació projecte Joan Estelrich de Felanitx

Posam en coneixement de la ciutadania, especialment dels veïns del Passeig Joan Estelrich i els seus voltants, que el pròxim dijous dia 17 de juny es presentarà el projecte de remodelació del Passeig a les 20h a la sala d’actes de la Casa de Cultura.

Activitats d’estiu 2021

L’Ajuntament de Felanitx a través de l’àrea de Joventut ha programat tota una sèrie d’activitats destinades a infants i joves a partir dels 3 anys i fins als 16. Les inscripcions es podran fer el pròxims dies, seguiu les xarxes socials de l’Ajuntament i àres de Joventut.

Escoletes d’estiu

S‘oferiran escoletes a Felanitx, Portocolom, S’Horta i Cas Concos, sempre i quan hi hagi un nombre suficient d’infants per poder-se dur a terme. L’horari ordinari de les escoletes és de 9 a 14h, però en el cas de Felanitx i Portocolom hi haurà servei de matinera de 8 a 9h. En el cas de S’Horta i Cas Concos, si hi ha demanda, també es durà a terme aquest servei. Si hi ha demanda es realitzarà servei de menjador.

Les activitats seran diverses; tallers de treballs manuals, jocs tradicionals, esports, etc.

Colònies d’estiu

Aquestes van adreçades a nins i nines nascuts entre el 2010 i el 2013. Tendran lloc a la Colònia de Sant Jordi del 30 d’agost al 2 de setembre.

Sortides d’estiu

Les sortides programades seran: Mallorca Warriors, sortida a cavall, Coasterring, Aquacity, Paddel Surf i Jungle Park.

Aquestes sortides tendran lloc cada dimecres del mes de juliol i fins a l’11 d’agost.

Servei renda àgil
L’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) posa a disposició dels residents fiscals de les Balears un servei específic que permet emplenar i presentar la declaració de la renda i/o confirmar l’esborrany de l’exercici 2020 d’una manera ràpida, senzilla i gratuïta.
Servei telefònic de cita prèvia:

Per telefon: 971 76 76 76
El servei de cita prèvia es de dilluns a divendres de 9h a 19h i finalitzarà el dia 28 de juny.
Inici i finalització del servei:
El servei de Renda Àgil finalitzarà 30 de juny.
A Felanitx es donarà aquest servei a l’oficina de l’Agència Tributària, ubicada al carrer del Passeig Ernest Mestre, 26, els dimarts i els dijous de 9h a 14h i de 15h a 19.30h

Renovació demanda ocupació

A partir de dia 1 de juny la renovació de la demanda d’ocupació de les persones que estan inscrites com a demandants de feina al SOIB deixarà de ser un tràmit automàtic. Això vol dir que és la pròpia persona interessada la que haurà de fer el tràmit. Aquest, però, no podrà fer-se de manera presencial com es feia anteriorment , sinó que s’haurà de realitzar de manera telemàtica a través d’alguna de les següents vies:

 • A través del web del SOIB. Es posarà un enllaç a on es podrà consultar la data de renovació i fer el tràmit de renovació (sense necessitat de disposar d’usuari i contrasenya SOIB, bastarà amb la data de naixement i el número de DNI)

 • Telefonant al 012 o 971 22 57 91

 • A través de l’APP mòbil SOIB

Ampliació horari atenció telefònica SEPE

El servei públic d’ocupació estatal, SEPE amplia el seu horari d’atenció telefònica 971998798

De dilluns a divendres de 09h a 14h i de dilluns a dijous de 15:30h a 18h

Serveix per demanar informació general, drets dels treballadors, documentació, informació personal de l’estat dels expedients, represa de prestacions contributives, modificació de dades bancàries, comunicacions i autoritzacions de sortides a l’estranger o comunicar baixes per col·locació.

Convocatòria de subvencions 2021

 • Obres conservació, restauració, consolidació i rehabilitació d’immobles ubicats Centre Històric de Felanitx

Import destinat: 140.000 €.

 • Restauració i rehabilitació façanes d’immobles nuclis urbans de Felanitx, Portocolom, s’Horta i Cas Concos.

Import destinat: 100.000 €.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza l’11 de juliol de 2021

Les bases d’aquesta convocatòria s’han publicades al BOIB núm.61 de data 11 de maig de 2021

Campanya de comerç i restauració

Darrers dies per descarregar-vos els vals de la campanya «Mou Felanitx» a la plana web mou.felanitx.org

Les persones que no tenen accés a les noves tecnologies podeu dirigir-vos al segon pis de la biblioteca Joan Estelrich de Felanitx entre les 09h i les 14h

Recordau que teniu fins dia 15 de juny per canviar-ho als comerços i establiments adherits. Es fan descomptes de 10 i 5 euros als ciutadans que presentin els vals.

Adhesió fills predilectes

Es recorda a la ciutadania que fins el pròxim dia 30 de juny vos podeu adherir o donar suport, mitjançant registre d’entrada a l’Ajuntament, a la iniciativa per nomenar filla predilecta de Felanitx l’artista pintora Sra. Maria Vich Nadal i fill predilecte de Felanitx a Joanot Colom.

Fems, recollida selectiva i deixalles

 • Recollida domiciliària fems
  Es realitza amb normalitat, cada dia excepte els dilluns.
 • Contenidors de reciclatge
  Es pot anar sense problema com de costum respectant, si trobau a més persones,
  manteniu les distàncies de seguretat.
 • Comerços

Dilluns i dijous: paper
Dimarts i divendres: envasos
Dimecres i dissabte: vidre
Diumenge: sense servei

 • Voluminosos
  Deixalles, podeu telefonar al 900 772 211, de dilluns a divendres entre les 8 del matí i les 16h
 • Horari punt verd Portocolom juliol i agost
  Dilluns tancat

Dimarts a divendres de 08h a 16h

Dissabte i diumenge de 09h a 13h

Recordau que està prohibit deixar o abocar residus fora de l’horari establert i que pot suposar una sanció de fins a 750€

Reciclatge càpsules cafè

El consistori té instal·lats dos contenidors, un a Deixalles Felanitx i l’altra al Punt Verd de Portocolom perquè la ciutadania pugui dur les càpsules de cafè, d’alumini i plàstic, plenes o buides per ser degudament reciclades. Si un establiment està interessat en sol·licitar un contenidor ho pot fer a través del mail mediambient@felanitx.org

Atenció públic Ajuntament

Els ciutadans que heu de fer qualsevol tràmit amb l’administració podeu assistir a l’Ajuntament sense cita prèvia, exceptuant per l’empadronament, cadastre i certificat digital que sí heu de fer-ho amb cita prèvia. Podeu sol·licitar-ho a la plana web de l’Ajuntament felanitx.org, o per via telefònica al 971580051.

Horari biblioteques municipals

Biblioteca Joan Estelrich Felanitx

De dilluns a divendres de les 09h a les 13h

Dilluns, dimecres i divendres de 16h a 20h

Biblioteca Portocolom

Dimarts i dijous de 16h a 20h

ACTES CULTURALS I D’OCI

JUNY

DIVENDRES 11

Sala Actes Centre Cultural, 21h

TEATRE “ART”

Mai Som Tots Teatre presenta “Art”, una obra de Yasmina Reza. La representació qüestiona les debilitats i les fortaleses de la relació d’amistat que uneix els tres personatges masculins que conformen l’elenc d’aquesta producció. Les entrades es poden reservar a la web www.maisomtotsteatre.com

Aquesta obra també la podeu veure dissabte 12 a les 19h i diumenge dia 13 a les 21h

DIUMENGE 13

Col·lecció Museogràfica Fundació Cosme Bauçà, 11h

EL BOSC NEGRE

Contacontes prehistòric i taller de fona a càrrec de l’arqueòleg Marc Ferrer. Activitat recomanada per infants de 5 a 10 anys. Places limitades. Inscripcions a fundaciocosmebauca@gmail.com, al 971 58 11 88 o per Whatsapp al 608452977

DILLUNS 14

Biblioteca Joan Estelrich, 18h

EL VIATGE

Contacontes a càrrec de Ruth Delgado. Conte de sensibilització mediambiental. Inscripció prèvia a biblioteca@felanitx.org

DIMARTS 15

Biblioteca Portocolom, 18h

LA GRANOTA

Contacontes. Inscripció prèvia a bibliotecaportocolom@felanitx.org

DIJOUS 17

Conservatori de música, 21h

CONCERT ORQUESTRA SIMFÒNICA ILLES BALEARS

El Grup de Vent i Corda de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears oferirà un concert a l’Auditori del Conservatori de música de Felanitx. Interpretaran peces dels compositors Sergei Prokofiev, Georges Bizet, Ástor Piazzolla o Jean Philippe Calvin.