28 agost i dubtes festes Sant Agustí

L’Ajuntament de Felanitx a través de la regidoria de festes i la de comerç convoca una reunió amb els propietaris de bars, cafeteries i restaurants el pròxim dijous dia 22 de juliol a les 20h a la sala d’actes de la Casa de Cultura. En la reunió es tractarà quines són les restriccions per dia 28 d’agost i s’intentarà resoldre dubtes.

Restricció trànsit rodat carretera Can Gaià

Amb motiu de la celebració del concert líric que se celebrarà el pròxim dissabte dia 17 de juliol als Closos de Can Gaià, entre les 20h i les 23h la carretera de Can Gaià (Portocolom-S’Horta) romandrà tancada. Els conductors que tenguin previst circular per aquesta via hauran de desviar-se cap a la carretera MA-4010. Disculpau les molèsties.

Anunci

Substitut jutge de pau

De conformitat amb l’establert a l’art. 5 del Reglament 3/1995, de 7 de juny, dels jutges de pau, fins a les 14 hores de dia 28 de juliol de 2021 es poden presentar sol·licituds que optin al nomenament de jutge de pau substitut de Felanitx. Les sol·licituds s’han de presentar al Registre General de l’Ajuntament de Felanitx. A la sol·licitud s’ha d’acompanyar una declaració jurada on es faci constar que l’aspirant compleix les condicions de capacitat i de compatibilitat per poder ocupar el càrrec.

Els aspirants han de complir els següents requisits:

-ser espanyol i major d’edat

-no trobar-se incurs en cap de les causes d’incapacitat establertes a l’article 303 de la Llei orgànica 6/1985, d’1 de juliol, del poder judicial.

Proves llengua catalana

La Direcció General de Política Lingüística ha previst la pròxima convocatòria de proves de llengua catalana per al gener de 2022.

Es convocaran proves dels nivells A2, B1, B2 i C1 i totes les persones que es presentin a la prova escrita seran convocades a la prova oral.

La inscripció es podrà fer presencialment o telemàticament a través del tràmit habilitat en la pàgina web de la Direcció General.

De moment, no hi ha dates concretes, però la previsió és la següent:

Inscripció: mes de novembre de 2021
— Proves escrites i orals: mesos de gener i febrer de 2022

http://www.caib.cat/govern/organigrama/area.do?lang=ca&coduo=2390443

Fems, recollida selectiva i deixalles

 • Recollida domiciliària fems
  Es realitza amb normalitat, cada dia excepte els dilluns.
 • Contenidors de reciclatge
  Es pot anar sense problema com de costum respectant, si trobau a més persones, manteniu les distàncies de seguretat.
 • Comerços

Dilluns i dijous: paper
Dimarts i divendres: envasos
Dimecres i dissabte: vidre
Diumenge: sense servei

 • Voluminosos
  Deixalles, podeu telefonar al 900 772 211, de dilluns a divendres entre les 8 del matí i les 16h
 • Horari punt verd Portocolom juliol i agost
  Dilluns tancat

  Dimarts a divendres de 08h a 16h

  Dissabte i diumenge de 09h a 13h

VII CERTAMEN ARTS PLÀSTIQUES

Les persones interessades en participar en el VII Certamen d’Arts Plàstiques podeu presentar els dossiers per participar fins el 23 de juliol de 2021. Amb el certamen es pretén fomentar la creació i patrocinar la tasca dels i les artistes plàstics d’arreu del món. Hi ha dos premis, un primer patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx de 4.500€, i una exposició individual a la Casa de Cultura de Felanitx, i un segon patrocinat pel Setmanari de Felanitx de 2.000€. Vos podeu descarregar les bases a la plana web de l’Ajuntament de Felanitx.

Horari estiu biblioteques municipals

L’horari els mesos de juliol i agost a la biblioteca Joan Estelrich de Felanitx i la de Portocolom és de dilluns a divendres de les 09h a les 13h

Supensió actes programa estiu per covid-19

L’actual normativa derivada de l’increment de casos de covid obliga a no poder realitzar alguns dels actes programats dins el programa d’estiu. Recordam que la processó de la verge i les barques no es realitzarà el dia del Carme i tampoc es podrà dur a terme els tradicionals sopars de carrer previstos pel 23 de juliol. L’únic objectiu és evitar aglomeracions de gent. Les normes sanitàries així ens ho marquen fins nova revisió del Govern dia 26 de juliol. Els focs artificials sí que es realitzaran.

ESTIU 2021

FINS 1 AGOST

Sala Miquel Barceló – Casa Cultura, 20h

EXPOSICIÓ

‘Del mateix lloc’ a càrrec de Bàrbara Juan i Joan Sastre. Ho organitza el Centre Cultural de Felanitx

JULIOL

DIVENDRES 16

Plaça Sant Jaume, 18h

FIRA MARINERA

Artesania i gastronomia de les Illes, vora mar

MARE DE DÉU DEL CARME

Parròquia del Carme Portocolom, 19h

Eucaristia solemne, presidirà i predicarà Mn Joan Suñer Ramos. Cantarà el Quintet de Son Pinar i l’Agrupació Arrels Marineres ballarà l’oferta. Suspesa la comitiva cap a les barques amb la Verge i la processó.

NIT D’HAVANERES

Mollet d’en Pereió, 22h

ARPELLOTS HAVANERES BAND

Organitzat per l’Ajuntament de Felanitx, col·labora PortsIB i el Club Nàutic de Portocolom

Aforament limitat

DISSABTE 17

Varador part vella, 18h

NAVEGADA A REM PEL PORT

Mitja milla a rem “Patró Esteve”. Ho organitza l’Associació de Barques Tradicionals de Portocolom amb col·laboració de l’Ajuntament de Felanitx i PortsIB

I FESTIVAL LÍRIC

Jaciment dels Closos de Can Gaià de Portocolom, 21h

NOTOS QUINTET

Venda d’entrades a l’oficina de Turisme de Portocolom o a la Casa de Cultura. Preu: 5 euros a benefici del Projecte Closos. Aforament limitat

Ho organitza Euroclàssics i Ajuntament de Felanitx, patrocini Ajuntament i Consell de Mallorca. Col·labora Projecte Closos i Associació d’Amics dels Closos de Can Gaià

DIUMENGE 18

Moll comercial, la sortida des de la platja del Babo, 12h

TRAVESSIA AL PORT NEDANT

Inscripcions una hora abans al mateix lloc. Organitzat pel Club Natació Felanitx. Patrocinat per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Felanitx. Col·labora PortsIB i Club Nàutic de Portocolom.

NIT DE GLOSA, MÚSICA I POESIA

Plaça de Sant Jaume, 22h

La glosa a càrrec de Maribel Servera, Alicia Olivares i Miquel Servera.

La poesia a càrrec de Joan Adrover, Damià Rotger i Emili Sánchez.

La música a càrrec de Partícula

Aforament limitat

DILLUNS 19

Plaça de Sa Font de Santa Margalida, 19h

SANTA MARGALIDA

Ball dels Cavallets

*És obligatori l’ús de mascareta, guardar les distàncies de seguretat, evitar aglomeracions de persones, seny i responsabilitat. Si no es compleixen unes mesures òptimes, no és podrà realitzar

COMPLETES DE SANTA MARGALIDA

Parròquia de Sant Miquel, 22h

Cantades per la Coral de Felanitx

Ho organitza: Parròquia de Sant Miquel de Felanitx. Aforament limitat

CONCERT DE SANTA MARGALIDA

Plaça de sa Font de Santa Margalida, 23h

TOMEU PENYA “ÍNTIM”

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Invitacions a www.ticketib.com o casa de cultura a l’horari habitual

DIMARTS 20

Parròquia de Sant Miquel de Felanitx, 20h

SANTA MARGALIDA

Eucaristia solemne. Cantarà la Coral de Felanitx. Hi participen els Cavallets. A la sortida ball dels Cavallets, del Gegant des Macolí i na Maria Enganxa, acompanyats dels dimonis i caparrots.

*És obligatori l’ús de mascareta, guardar les distàncies de seguretat, evitar aglomeracions de persones, seny i responsabilitat. Si no es compleixen unes mesures òptimes, no és podrà realitzar

BALLADA POPULAR

Plaça de sa Font de Santa Margalida, 22h

ABENIARA I S’ESTOL DES GERRICÓ

Aforament Limitat

DIMECRES 21

Centre Cívic de Portocolom, 21h

AUDICIONS COMENTADES

Cicle d’audicions comentades a càrrec de Pere Estelrich. «La veu a l’òpera. Il Trovatore de Verdi»

Entrada gratuïta. Aforament limitat. Inscripcions a turisme@felanitx.org o a l’oficina de Turisme de Portocolom de dilluns a dissabte de 10h a 14h

DIJOUS 22

Centre Cívic de Portocolom, 21h

CICLE XERRADES AL PORT

Conversa amb l’Associació de Barques Tradicionals de Portocolom a càrrec de Bartomeu Ramon Homar. Entrada gratuïta. Aforament limitat. Inscripcions a turisme@felanitx.org o a l’oficina de Turisme de Portocolom de dilluns a dissabte de 10:00h a 14:00h