Plenària mes d’octubre

S’ha convocat sessió ordinària de l’Ajuntament Ple per al dia 11 d’octubre, a les 20 hores, a la sala de plens del Consistori.

Punts de l’ordre del dia més rellevants:

– Aprovació de les actes de les dues sessions anteriors.

– Expedient 1025/2016. Inici del procediment de revisió d’ofici de permís d’instal·lació i d’obres per executar un hotel apartament de 4 estrelles al carrer Hernán Cortés núm. 25 de Portocolom.

– Expedient 2721/2017. Acord d’inici d’expedient d’imposició d’una segona penalitat a Fomento de Construcciones y Contratas, SA, per pressumpte incompliment del contractre de la gestió del servei de recollida, neteja i transport de residus urbans del terme municipal de Felanitx.

– Expedient 168/2021. Proposta per nomenar Filla Predilecta de Felanitx a la Sra. Maria Vich i Nadal.

– Expedient 234/2021. Proposta per nomenar Fill Predilecte de Felanitx a Joanot Colom i Cifre.

– Expedient 2075/2021. Modificació de crèdits 14.2021. Suplement de crèdits finançat amb romanent líquid de Tresoreria.

– Expedient 2252/2021. Proposició del Grup Municipal del PSOE relativa al mal estat del parc biosaludable per polígon industrial de Felanitx.

– Expedient 2324/2021. Proposició del Grup Municipal del PSOE relativa al mal estat de la part de darrera del cementiri de Felanitx.

– Expedient 2408/2021. Moció del Grup Municipal VOX, en relació a l’estat de les voreres i la petita zona de descans dels voltants del Cementiri de Felanitx

– Expedient 2409/2021. Moció del Grup Municipal VOX, relativa a l’augment del nombre de policies tutors en proporció suficient als centres escolars del municipi.

– Estudi i resolució de les mocions que puguin ser presentades i la urgència de les quals sigui declarada de forma legal.

– Donar compte de l’estat d’execució pressupostària i dels moviments i situació de la tresoreria corresponent al tercer trimestre de 2021.

– Exp. 1746/2019. Donar compte de la designació de portaveus suplents del Grup Municipal Bloc per Felanitx.

– Donar compte de les resolucions adoptades per la batlia.

– Precs i preguntes.

Aparcament Poliesportiu Guillem Timoner

Com a conseqüència de les obres d’ampliació i col·locació de les plaques fotovoltaiques al Poliesportiu Guillem Timoner l’aparcament pot ser insuficient pels usuaris de les instal·lacions esportives. Temporalment està habilitada la zona de davant la benzinera per estacionar els vehicles, també podeu emprar el camí direcció cap a la residència. Demanem disculpes per les molèsties que pugui ocasionar.

Donació de sang

La Fundació Banc de Sang i Teixits informa de les següents campanyes de donació de sang al municipi.

Portocolom

Divendres 8 octubre

Entre les 16:30 i les 21:30h

Poliesportiu Toni Peña

Felanitx

Dilluns 18 i dimarts 19 d’octubre

Entre les 16:30h i les 21:30h

Estació Enològica

Des del Banc de Sang ens comuniquen que s’informarà als donants habituals dels grups sanguinis més necessaris al municipi i sel’s hi donarà cita.

Reunions informatives Pla General

Felanitx

22 d’octubre,19h

Casa de Cultura

Portocolom

5 novembre, 19h

Escola S’Algar

S’Horta – Golf Vall d’Or – Cala Ferrera – Cala Serena

12 novembre, 18h

Centre Cívic de S’Horta

Cas Concos – Es Carritxó

12 novembre, 20:30h

Centre Cívic Cas Concos

Consultes Pla General i Plans d’Ordenació Detallada

Fins mitjan mes de febrer de 2022 està en exposició pública els plànols i tota la documentació del Pla General i els Plans d’Ordenació Detallada del municipi. La ciutadania i les entitats que ho considerin poden consultar-ho i fer les seves aportacions i al·legacions. Les persones interessades poden veure tota la documentació de forma presencial al c/Marian Aguiló de dilluns a divendres de 09h a 14h. Una vegada publicat en el butlletí oficial de les Illes Balears el pla general del municipi es podrà consultar telemàticament gràcies a un visor urbanístic desenvolupat pel Consell.

El visor té funcions de navegació i consulta. Integra cartografia de diferents fonts i ofereix la localització de referències cadastrals i la generació de mapes personalitzats. La funcionalitat més destacable és la generació d’informes urbanístics on la persona usuària, a partir d’una referència cadastral, genera un informe amb tota la informació urbanística de la parcel·la. Qualsevol persona podrà cercar la seva parcel·la o solar per la referència cadastral o amb la imatge aèria.

Podeu consultar el visor al següent enllaç:

https://sitmun.idelma.cat/visorSitmun/inicio.jsp?user=felanitx_urb&password=Urbanisme022

Suport inserció laboral joves

Nou punt d’atenció i informació per als joves d’entre 16 i 29 anys, que tenen dificultats per accedir a un lloc de feina, per falta d’experiència, formació o desconeixement de les ofertes. L’oficina on vos podeu dirigir és a l’Estació Enològica, situat al Passeig Ramon Llull, 19 tots els dimecres de les 09h a les 14h. Els telèfons de contacte són 971554211 o 609073541

Fira del Pebre Bord

Les associacions i negocis del municipi de Felanitx que estiguin interessats en tenir una carpa al Parc Municipal en la Fira del Pebre Bord heu de posar-vos en contacte amb l’àrea de Fires i Mercats a través de l’e-mail mercat@felanitx.org o telefonant al 871987789-651890690. Participar és gratuït. Teniu de temps per apuntar-vos fins el 13 d’octubre.

Pagament de tributs exercici 2021

Termini voluntari entre 1 d’octubre i 1 de desembre de 2021

Es posen a cobrament els imposts de béns immobles, activitats econòmiques, vehicles de tracció mecànica, taxes municipals i vedats de caça.

Recordau que els avisos ja no arriben per correu ordinari a casa vostra, els podeu aconseguir de la següent manera:

Per INTERNET:

 • Amb el codi de contribuent, DNI electrònic, certificat digital o Cl@ve, a través del Carter Virtual (www.atib.es > Carter virtual).

 • A través del Servei de Consultes i suggeriments (www.atib.es > Consultes i suggeriments).

  De forma presencial

 • A l’oficina de recaptació de l’ATIB situada al carrer Ernest Mestre, 26, 07200 Felanitx.

  Horari de dilluns a dijous laborables, de 8.15 a 14,00 hores i de 15.15 a 16.45 hores

  Divendres laborables, de 8.15 a 14.30 hores

 • A qualsevol oficina de recaptació de tributs locals de l’ATIB (es poden consultar les dades i els horaris de les oficines en el web de la ATIB, www.atib.es > Tributs locals > Oficines de recaptació, o telefonant al 971 717 000). Sol·liciteu cita prèvia, que podeu fer per Internet (www.atib.es > Cita prèvia) o telefonant al 971 678 404.

Així mateix, podeu obtenir l’avís de pagament en les dates i en els llocs següents:

 • El dia 1 d’octubre al local municipal situat al carrer Cala Marsal, 15, de Portocolom, en horari de 8.30 a 13.30 hores.

 • El dia 4 d’octubre al local multifuncional del carrer Migjorn, 1, de S’Horta, en horari de 8.30 a 13.30 hores.

Una vegada obtingut l’avís de pagament o el document d’ingrés, les FORMES DE PAGAMENT són les següents:

 • Per Internet, en www.atib.es > Tributs locals > Pagament de tributs locals de cobrament periòdic, mitjançant el servei de banca electrònica de les entitats col·laboradores en el pagament telemàtic o amb targeta de crèdit o de dèbit, amb independència de l’entitat que l’emeti.

 • A qualsevol oficina de les entitats bancàries col·laboradores següents: CaixaBank; Banca March; BBVA; Bankia; Banco Santander; Targobank; Banc Sabadell; Colonya, Caixa de Pollença; Cajamar – Caja Rural; Ibercaja; Deutsche Bank.

 • En els caixers automàtics de CaixaBank, BBVA i Bankia.

REBUTS DOMICILIATS:

El càrrec en compte dels rebuts domiciliats en una entitat bancària es farà a partir del 16 de novembre de 2021.

Espai nadó i espai de joc nadó

L’Ajuntament de Felanitx a través de l’àrea d’educació reprèn els tallers d’espai nadó i de joc a Felanitx i Portocolom

Espai nadó 0 a 6 mesos a Felanitx. Inici el 30 de setembre els dijous de 10 a 12h.

Espai de joc nadó de 6 a 12 mesos al Port. Inici 1 d’octubre els divendres de 17 a 19h.

Si teniu qualsevol dubte o per fer les inscripcions ho podeu fer al correu electrònic marta.cano@felanitx.org

Atenció públic Ajuntament

Els ciutadans que heu de fer qualsevol tràmit amb l’administració podeu assistir a l’Ajuntament sense cita prèvia, exceptuant per l’empadronament, cadastre i certificat digital que sí heu de fer-ho amb cita prèvia. Podeu sol·licitar-ho a la plana web de l’Ajuntament felanitx.org, o per via telefònica al 971580051.

Felanitx emprèn

L’Ajuntament de Felanitx a través de l’àrea de Desenvolupament Local vos ofereix el servei d’orientació i assessorament per a la creació d’empreses i d’autoocupació. ‘Felanitx emprèn’, és un servei gratuït dirigit a totes aquelles persones amb inquietuds emprenedores i interessades en dur a terme el seu projecte empresarial a Felanitx. Vos podeu posar en contacte si voleu informació als següents telèfons, 871 987 819 – 638 059 133 o via email, felanitxempren@felanitx.org

AGENDA

OCTUBRE

DIUMENGE 10
Col·lecció Museogràfica Fundació Cosme Bauçà, 11h

CONFERÈNCIA
La Necròpoli des Puig des Molins en la Fundació Cosme Bauç
Conferència a càrrec de la conservadora Maria Bofill i la restauradora Elena Jiménez, del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, que explicaran el context i la importància de les peces de la Necròpoli del Puig des Molins d’Eivissa presents al nostre fons.
Activitat gratuïta
Informació i inscripcions a 971 581 188 / 608 452 977 / fundaciocosmebauca@gmail.com

FINS 10 D’OCTUBRE

Col·lecció Museogràfica Fundació Cosme Bauçà

EXPOSICIÓ LOST IN CINECITTÀ
Lost in cinecittà. Fotografies de Javier Català una exposició que s’inaugurà el passat 20 d’agost en motiu de la Nitx de l’Art. La mostra inclou sèries fotogràfiques on la protagonista és la successió impassible dels esdeveniments.