Es Macolí d’es Gegant
Pujant pel camí que arriba al santuari de Sant Salvador, s’hi pot observar una enorme pedra llegendària i fantàstica. Es tracta d’un monòlit amb forma de prisme que probablement tengui un origen prehistòric. La llegenda explica que un dels molts gegants que vivien damunt del Puig de Sant Salvador, un dia caminava tot sol donant el seu quotidià passeig, quan va sentir molèsties a l’interior d’una de les seves sabates. Es va asseure en el cim de la muntanya i es va descalçar la seva immensa bota, de la qual va caure la singular pedra, quedant clavada a la part baixa del puig. Des de llavors, la pedra és coneguda per tothom com “es Macolí d’es Gegant” i allà segueix, on la va deixar el gegant, fins que algú aconsegueixi moure-la.
Sa Font de Santa Margalida
Diferents llegendes del poble tenen a Sa Font com a protagonista. Diu la llegenda que un dia 20 de juliol a Felanitx hi va arribar un home de fora poble amb els seu cavall i el va fermar a un joncar que hi havia a la plaça. El cavall assedegat, es va posar a gratar la terra amb una pota i, miraculosament, l’aigua va començar a rajar. Fet que deixà perplexa a tota la gent que presenciava l’escena. Diuen que la font va néixer d’aquesta manera i els més vells expliquen que, per recordar les gratades del famós cavall, la font té forma de ferradura. La llegenda continua i diu que tota persona de fora poble que baixi a Sa Font es converteix en felanitxer. Una altra llegenda conta que dins Sa Font de Santa Margalida hi viu una bella i misteriosa jove, na Maria Enganxa, que per encanteri d’una mala fada, que estava gelosa de la seva bellesa i galania, la condemnà a viure pels carrerons que hi havia davall Sa Font. Des de llavors, tresca per aquells passadissos mullant les seves vestidures dins les fredes aigües de Sa Font.
Sa festa des Corbs
La llegenda conta que al Castell de Santueri hi viu una parella de corbs, i que si algun dia la bala d’un caçador en mata un d’ells, al dia següent un estol continu, dens i negre de corbs arribarà al castell. En retirar-se l’estol, un dels nous corbs arribats, d’igual sexe del que mor, romandrà al castell juntament amb l’altre. Mantenint-se així, eternament, la parella de corbs que vigila i custòdia el Castell de Santueri.