Agraïment Festes de Sant Antoni

Des de l’Ajuntament de Felanitx volem donar les gràcies a  totes les entitats col·laboradores, a Creu Roja, grup de voluntaris de Protecció Civil, als Bombers de Mallorca, a l’Associació Espiadimonis, als comerciants de l’itinerari del Correfoc, a l’agrupació Abeniara que ha fet que les Beneïdes fossin tot un èxit, i a totes i a tots els ciutadans que han participat en els actes de Sant Antoni.

 

Premis Beneïdes

Les persones que estiguin pendents de recollir el premi en metàl·lic de les beneïdes de Felanitx, poden passar per la tresoreria d’aquest Ajuntament de dilluns a divendres  i se’ls farà efectiu. Tel. 971 58 00 51

 

Promoció Línia Verda Felanitx

L’Ajuntament de Felanitx presenta una nova eina de comunicació per apropar-se a la ciutadania: l’aplicació mòbil Línia Verda. Amb aquesta app els ciutadans podran comunicar incidències de forma més ràpida i còmoda. Només es necessari descarregar-se l’aplicació al telèfon, seleccionar el Municipi de Felanitx, i triar el tipus d’avís que es vol comunicar. Es poden enviar imatges i localització de la incidència. El ciutadà rebrà informació a través de l’aplicació del seguiment de la seva petició fins que es resolgui.

 

Amb Línia verda, l’Ajuntament també podrà comunicar als ciutadans que disposin de l’aplicació de: talls d’aigua, inici i finalització d’obres, canvis de direcció a carrers, etc… i també de les activitats culturals i festes del Municipi.

 

Amb aquesta nova eina, l’Ajuntament de Felanitx fa una passa més per apropar l’administració a la ciutadania i facilitar-ne la comunicació.

 

Servei de recollida de fems

 

Recordau que el dilluns no disposam de servei de recollida de fems.

 

  • L’horari del servei de recollida del fems és de dimarts a diumenge de 18:00 a 20:00 h.

 

  • Deixalles pot venir a cercar- vos els electrodomèstics, mobles i altres estris només amb una trucada de telèfon, al núm. 900 772 211

 

  • Si ets un particular i tens un parell d’enderrocs pots anar al Parc Verd de Portocolom.

Per favor, no els deixis vora els contenidors.

 

Gràcies a tots aquells que amb el vostre civisme en feis un bon ús d’aquest servei. Respectar les indicacions abans esmentades fa més fàcil tenir els nostres carrers exempts de brutícia.

 

Renovació Cartilla Ramadera

Des de els serveis verterinaris de la delegació Comarcal de Felanitx del FOGAIBA es recorda a tots els ramaders que el termini per a poder renovar la Cartilla Ramadera acaba el 28 de febrer. Per poder renovar-la és necessari presentar els llibres de registre d’explotació i, en el cas que hi hagi cavalls, també s’haurà de presentar el passaport.

Per més informació i tramitació vos podeu dirigir a la Delegació Comarcal del FOGAIBA de Felanitx, Passeig Ramón Llull, nº 19 (Edifici Estació Enològica) Tel. 971787339.

 

El C.P. Joan Capó acull la primera jornada de les Xerrades per a famílies

Ahir horabaixa el Col·legi Públic Joan Capó va acollir la primera xerrada per a famílies, titulada “Premis, càstigs i altres històries”. Es tracta d’un projecte que duu a terme l’Àrea de Serveis Socials i Joventut amb la col·laboració de totes les Amipas del municipi.

Jaume Brunet psicòleg del centre Eskilet, va tractar el tema enfocant-lo en la necessitat de prendre consciencia que en moltes ocasions les rabietes, mals comportaments i cridades d’atenció, expressen simplement algun malestar dels infants, i que cal ser conscient per a actuar en conseqüència. Va donar pautes i tècniques per ajudar als pares a gestionar tots aquests comportaments. Finalment, va reflexionar sobre la importància de ser naturals davant determinats comportaments, emprar la lògica  i aprendre a pactar, remarcant que la comunicació i els pactes són la base per a una bona relació entre famílies i infants.

El projecte sorgeix arran de la necessitat dels pares d’ampliar coneixements sobre els temes que els preocupen durant les diferents etapes dels nins i joves. En aquesta línia, s’han programat dues xerrades més: una el 19 de març a l’edifici de secundària del Lledoner, enfocada a pares de joves de secundària i amb el títol de “No sense el meu mòbil”, i una altra al C.P. Reina Sofia de S’Horta durant el mes de maig, destinada a pares amb infants de totes les edats, amb el títol “Educar avui, demà i passat demà”.

L’Àrea de Serveis socials i Joventut vol donar les gràcies a totes les Amipas per la seva implicació en el projecte i volem animar a totes les famílies a que hi participin ja que són una font de recursos per poder prevenir diferents problemàtiques.

Calendari de Foguerons Sant Antoni 2018

27.01.17 Son Negre

03.02.17 Son Proenç

03.02.17 Clot des Pou  s’Horta

 

Festes de Sant Antoni d’es Carritxó gener 2018

 

Dissabte, dia 27 de gener: COMBAT DE GLOSAT, A les 20:00. Glosaran en Mateu Matas “Xurí”, na Maribel Servera “Servereta” i en Blai Salom.

 

Diumenge, dia 28 de gener:  GRAN PAELLA (a les 13:30h.), preu per als socis 8 euros, preu per als infants (4 – 12 anys) 4 euros. Recolliu els tiquets al local, dimarts dia 23 de 18:30 a 19:30 o al telèfon 686152918. Hi haurà mostra i degustació de plats i coques dolces.

Després de dinar entrega del reconeixament al “Carritxoner/a de l’any”. BALL DE SALÓ I DE BOT

 

Festes patronals de Sant Antoni Son Negre 2018

 

Organitzades per l’Associació de Veïns amb el patrocini de l’Ajuntament de Felanitx

 

Programa

Divendres 26 de gener a les 21 h, a l’escola de Son Negre sopar SOPAR de veïnats i projecció d’una obra de teatrre del grup de son Negre «Sa Revetla». Preu 5 €. Inscripcions a la botiga «Can Color» 971828250 o a na Maria 971842142 (abans de dia 24)

 

Dissabte 27 de gener a les 20 h. MISSA . Cantarà la Coral de Felanitx. A continuació PREGÓ a càrrec de Bernat Bordoy Barceló, «des Polos». Tot seguit s’encendrà un : GRAN FOGUERÓ on hi podrà torrar qui vulgui. Hi haurà porquim i vi de franc fins que s’acabi. Es rifarà una porcella i més coses. Al mateix temps ball de pagès, animat pel grup s’Estol des Gerricó, i dins l’escola ball de saló, amb el duo ELL I JO.

 

Diumenge 28 de gener a les 15.30 h. BENEÏDES amb els següents premis:

1r 100 €

2n  80 €

3r   60 €

4t   50 €

5è   40 €

 

 

Diumenge 4 de febrer a les 9 h. PASSEJADA A PEU, BICICLETA O MONTURA pels camins veïnals de Son Negre. Hi haurà berenar de franc pels assistents. Per assistir-hi, s’ha d’avisar a qualsevol membre de la Junta abans de dia 2 de febrer. Tel. 971 84 21 42

 

A les 14 h. PAELLA POPULAR, preu tiquet: Socis 10 € – No socis: 13€

Venda de tiquets a l’establiment Can Color (C/Joan Capó, 9 de Felanitx) i a qualsevol membre de la Junta, abans de dia 2 de febrer.

 

Els dies de festa romandrà oberta una tómbola a benefici de les obres de l’església de Son Negre.

 

Rua Cas Concos 2018

La Rua Concarrina tendrà lloc el proper dissabte 3 de febrer, la concentració serà a les 15.00 i la sortida a les 15.30 hores. S’iniciarà la desfilada des del  carrer Metge Obrador, i recorrerà els  principals carrers del poble fins arribar a Sa Farola. Allà vos hi esperam, tendrem  bulla i festa assegurada.

 

Recorregut Rua 2018

La Rua se celebrarà el dissabte dia 10 de febrer. La concentració serà  a les 15 h. a la plaça d’Espanya, i la sortida a les 15.30 h.

 

Ben igual que anys passats, els Dorsals numerats s’entregaran a l’Ajuntament en el moment de fer la inscripció. En cas d’apuntar-vos per telefon heu de passar a recollir-los per les oficines d’aquest Ajuntament.

 

El recorregut serà el següent: plaça Espanya, passeig Ernest Mestre, carrer Guillem Timoner, Horts, Nuno Sanç, plaça de Santa Margalida, carrer Major, Miquel Bordoy, plaça Pax i carrer Bellpuig fins al Parc Municipal.

 

Per tal d’aconseguir un millor desenvolupament de la Rua, es prega que les actuacions siguin breus (no més de 5 minuts) i que aquestes es realitzin en els següents llocs: Plaça Palmeres, carrer dels Horts (cantonada amb passeig Ramon Llull), plaça de sa Font de Santa Margalida i Plaça Pax

Inscripcions:

 

Totes les carrosses i comparses que s’inscriguin a les oficines d’aquest Ajuntament,  abans de divendres dia  2 de febrer tendran una ajuda de 100 euros i  les comparses de més de deu persones que s’hagin inscrit tendran l’ajuda de 50 euros.

 

Aquestes ajudes i els premis es faran efectius a partir de dilluns dia 12 de febrer a la Tresoreria de l’Ajuntament, en horari d’oficines.

 

Premis:

 

Grup A, Carrosses

 

1r 800 euros

2n 600 euros

3r 400 euros

4t 200 euros

 

Grup B, Comparses

 

1r 500 euros

2n 400 euros

3r 200 euros

4t 150 euros

 

Grup C, Colles d’1 a 10 persones:

1r 80 euros

2n 60 euros

3r 40 euros

4t 20 euros

 

Agenda Centre Cultural Felanitx

 

Des de l’1 de febrer fins el 31 de març està obert el termini del III Certamen de Poesia Miquel Bauçà, Felanitx 2018, Es poden veure les bases a la pàgina web de l’Ajuntament de Felanitx, així com al facebook del Centre cultural i de l’Ajuntament de Felanitx o en aquest Setmanari.