Magí Garcías Frau, un jove pianista nascut a Palma el 1994, es va convertir el passat diumenge en el vencedor del I Concurs de Música Ciutat de Felanitx.

 

El Jurat del certamen, integrat entre d’altres pels professors russos Denis Losay i Volguine Rashupkin de l’escola de Música Reina Sofía de Madrid, va tenir la difícil tasca de decidir el guanyador d’entre els tres finalistes. Les altres dues concursants que van arribar a la final foren Maria Rigo Mas, clarinetista de 18 anys de Felanitx, i  Ariadna Ferrer, violinista de 21 anys de Bunyola. El Jurat va decidir concedir a les dues la segona plaça ex aequo.

 

La Fase Final del Concurs es va iniciar el passat divendres dia 9, amb la participació dels 8 concursants preseleccionats durant la Fase Prèvia. Entre d’ells, els joves Andreu Gómez, de trompa, Catina Bibiloni, de cant, Beatriz Torres, de viola i Aina Lilia Domínguez i Kiran Rosselló, de violí. Tots ells, d’edats compreses entre els 15 i 28 anys. Així, durant aquests dies s’ha pogut escoltar a Felanitx als més brillants músics mallorquins de la darrera generació.

 

Aquest Certamen, promogut i patrocinat per la Fundació Barceló, i organitzat pel Conservatori de Felanitx, està dotat d’un important premi: una beca per a cursar estudis a l’escola de Música Reina Sofía de Madrid. Aquest prestigiós conservatori fou creat el 1991 amb el propòsit de dotar a Espanya d’un centre d’alta formació professional dirigit als joves músics amb talent. El cost dels estudis en aquest conservatori ascendeixen a 19.800 euros. A més, la Fundació Barceló afegirà 10.000 euros per a despeses d’allotjament i cobrirà tots els costos de desplaçament i proves d’accés a Madrid.

 

La Fundació Barceló ha volgut apostar pels joves de Balears patrocinant aquest concurs que duu el nom de la ciutat originària de Barceló, Felanitx. D’aquesta forma, el Municipi de Felanitx guanya una major projecció com a ciutat cultural i artística. L’organització, a càrrec del Conservatori de Felanitx, ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Felanitx, que pretén que aquest concurs es converteixi en un referent nacional, i sense cap dubte, es presenta com el concurs més ambiciós a nivell Balear. El Batle Joan Xamena i el regidor de Cultura Xisco Duarte van assistir a l’entrega de premis en representació de l’Ajuntament.

 

El president del jurat va posar de manifest la gran dificultat que va suposar elegir el guanyador, degut a l’alt nivell demostrat per tots els participants i per ser un certamen en el qual competien alumnes de totes les disciplines musicals.