Propera Plenària

S’ha convocat sessió ordinària de l’Ajuntament Ple per al dia 9 d’abril, a les 20 hores, a la sala de plens de la Casa Consistorial.

Punts de l’ordre del dia més rellevants:

 • Expedient 435/2018. Elecció de jutge de pau titular de Felanitx.

 • Expedient 849/2018. Sol·licitud de reconeixement de la condició de beneficiari per a cooperació en matèria d’activitats en l’ambit de l’illa de Mallorca.

 • Expedient 864/2018. Reconeixement Extrajudicial de Crèdits 11.2018.

 • Expedient 871/2018. Determinació de les festes locals per a l’any 2019.

 • Expedient 887/2018. Proposta per garantir la revalorització de les pensions i un tracte just als pensionistes.

 • Expedient 895/2018. Proposta d’adhesió a la plataforma “Uneix-te per un bon finançament”

 • Donar compte de la gestió de l’acció de govern a les àrees delegades als regidors.

  En aquesta plenària en el torn de precs i preguntes la participació ciutadana estarà representada pels representants de les Mestresses de Casa de Cas Concos

Anunci

Comunicam que dins els propers dies es durà a terme la continuació del carril bici, i un únic sentit de circulació a la primera línia de Portocolom, fins al carrer Trafalgar. També es durà a terme una reordenació de la circulació en els carrers de la segona línia, els quals seran d’una única direcció. Vos demanam que per favor estigueu atents als senyals que regularan el trànsit.

Informació pública de l’Avanç del Pla General de Felanitx

Dia 12 de març es firmà el Decret 2018-0245 pel qual es va aprovar la documentació relativa a l’Avanç del Pla general de Felanitx.

Aquesta informació es sotmetrà a informació pública durant el termini de 2 mesos, i es podrà consultar al “Portal del Pla”, a la plana web “www.felanitx.org”, i de forma presencial a l’Oficina del Pla”, ubicada a l’Ajuntament i que romandrà oberta de dilluns a divendres de 9h a 14h, a fi que tothom que hi estigui interessat pugui presentar els suggeriments o propostes que consideri oportú.

Reducció de la taxa per recollida i eliminació de fems domiciliari

Podran gaudir de reducció d’aquesta taxa:

– L’habitatge amb un sol resident, els ingressos del qual siguin iguals o inferiors a 1103,85 € mensuals.

– L’habitatge amb més d’un resident, els ingressos conjunts dels quals siguin iguals o inferiors a 1471,80 € mensuals.

No podran gaudir de la reducció de la taxa si qualsevol dels membres de la unitat familiar de convivència, és propietari o usufructuari de més immobles del que resideix.

Es pot realitzar la sol·licitud per gaudir d’aquesta reducció a les oficines dels Serveis Socials, aportant la següent documentació: DNI, documents per acreditar els ingressos de la unitat familiar (pensions o certificat negatiu d’aquestes, declaració de la renda del 2016 o certificat negatiu d’aquesta), contracte de lloguer si escau, certificat de minusvalidesa si escau, i rebut de fems de 2016.

El darrer dia per a tramitar les sol·licituds, és el 31 de maig.

XXI Triatló de Portocolom 2018

Enguany el Triatló Internacional de Portocolom es durà a terme el cap de setmana del 7 i 8 d’abril. Aquesta competició internacional tan esperada començarà el dissabte dia 7 d’abril amb el VII TRIKIDS DUATHLON per a joves d’entre 5 i 16 anys, organitzada per l’Escola de Triatló del Club Triatló Portocolocom en col·laboració amb Kumulus. El Trikids és tot un referent de participació, darrerament compta amb el nombre més elevat d’inscripcions de les Illes Balears, de moment 200 nins participaran en el Trikids Duathon.

El Triatló Internacional de Portocolom, uns dels primers de la temporada 2018, segueix mantenint els seus atractius formats 55.5 i 111 ( 1 quilòmetre de natació, 100 de ciclisme i 10 de cursa a peu).

Aquesta fita esportiva segueix creixent i té previst ampliar el nombre de dorsals per a la distància 55.5 fins a 600 participants, i 300 participants al format 111.

www.triathlonportocolom.net.

Talls de trànsit amb motiu del XXI Triatló Internacional de Portocolom

Dissabte dia 7 d’abril: es durà a terme a Portocolom el VII Campionat de Mallorca de Duatló de categories menors, per aquest motiu es tallarà el trànsit rodat de les 9.00h a les 13.30h dels carrers Tamarells, de la Mar (direcció Mollet den Perelló), Llevant (davant avarador), del Carme, Pescadors, Cristofol Colom, Ronda Miquel Massutí (fins creuament carrer Palos).

Diumenge dia 8 d’abril: l’organització del Triatló Internacional de Portocolom informa que la zona de Sa Punta i carrer Far fins a l’edifici del far, estarà tancada al trànsit rodat el diumenge dia 8 d’abril de les 11 fins a les 15.30 h. aproximadament, només es deixaran passar les urgències i sempre amb un motorista de la Policia Local, això tot el temps que duri la cursa a peu (tercera prova de la triatló).

La carretera Felanitx-Portocolom estarà tancada des de les 8.30 h. fins a les 13.30 h durant la cursa ciclista

Quant a les vies interurbanes, per anar de Portocolom a Campos, Palma, Porreres i Manacor, la ruta alternativa serà per la prolongació del Carrer Vapor de Santueri, Camí de Can Gaià, S’Horta, Es Carritxó i Felanitx.

Per anar a Manacor i Villafranca des de Felanitx haurem d’accedir a la carretera de Felanitx direcció Villafranca per després adreçar-nos al Camí de Son Fangos.

Les rotondes de Felanitx, rotonda d’es Cantó d’en Massana i rotonda de Son Proenç (final Avinguda Argentina), estaran tancades al trànsit, el temps que duri la cursa ciclista.

La carretera d’accés al santuari de Sant Salvador també estarà tancada al trànsit el temps que duri la prova ciclista.

Taller: Confiança i seguretat de las dones en la xarxa

Per aprendre eines de seguretat a internet

Dia 10 de abril de 1018

de 16 a 20 hores a l’aula polivalente de la Biblioteca de Felanitx

Inscripcions fins el dia 28 de març al WhatsApp 676 844 429

III Certamen de Poesia Miquel Bauçà

El passat 31 de març va acabar el termini de presentació d’obres del III Certamen de Poesia Miquel Bauçà 2018. Aquest any han participat un total de 32 artistes, la gran majoria de Catalunya.

Aprofitant aquesta nota, es fa públic els membres del jurat que seleccionaran l’obra guanyadora:

 • Sr. Xisco Duarte

 • Sr. Pere Joan Martorell

 • Sr. Guillem Gavaldà

 • Sra. Laia Alegret

 • Sr. Pau Vadell.

Agenda Centre Cultural Felanitx

42 Setmana de Música de Felanitx

Divendres dia 6 d’abril, a les 21.30 hores, a la Sala d’Actes del Conservatori de Professional de Música de Felanitx, 42 Setmana de Música, CONCERTS EXTRAORDINARIS CHOPIN SESSIONS.

Dissabte, dia 14 abril, a les 21.00 hores, a la sala d’actes de la Casa de Cultura, CONCERT DE VIOLONCEL I VEU, Voicello, Crossover Òpera Pop. Cultura en Xarxa. Consell de Mallorca.

Diumenge, dia 15 abril, JORNADA DE PORTES OBERTES D’ES ROSSELLS. Cas Concos.

A les 18’00 hores, al Parc de Sa Torre, BALL DELS SALERS I ELS ROTLLETS. a càrrec de s’estol de salers de Felanitx.

Dimecres, dia 18 d’abril, a les 20.00 hores, Setmana Literària´18, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE, Llocs amb memòria, de Marga Serrano Servera.