Propera Plenària

S’ha convocat sessió extraordinària de l’Ajuntament Ple per al dia 23 d’abril, a les 13,30 hores, a la sala de plens de la Casa Consistorial.

Punts de l’ordre del dia:

  • Expedient 707/2017. Pròrroga dels contractes de gestió integral i explotació d’instal·lacions temporals a les platges del terme municipal de Felanitx (lots 1, 2 i 4).

  • Expedient 3753/2017. Pròrroga del contracte de gestió integral i explotació d’instal·lacions temporals a la platja de Cala Mitjana.

Obres a la Via de Cintura

Vos comunicam que la propera setmana començaran les obres de reforma de la Via de Cintura de Felanitx. Les obres consisteixen en posar voreres a les dues bandes, realització d’un carril bici, es sembraran arbres i s’arregleran les dues rodones existents. Vos demanam que per favor estigueu atents als senyals que regularan el trànsit. També es poden produir retencions. Disculpau les molèsties.

Refugi Son Proenç

Recordau que ja es poden fer reserves per al refugi de Son Proenç, a les següents planes web: sonprohens.felanitx.org, sonproens.felanitx.org.

Promoció Línia Verda Felanitx

L’Ajuntament de Felanitx va presentar una nova eina de comunicació per apropar-se a la ciutadania: l’aplicació mòbil Línia Verda. Amb aquesta app els ciutadans podran comunicar incidències de forma més ràpida i còmoda. Només es necessari descarregar-se l’aplicació al telèfon, seleccionar el Municipi de Felanitx, i triar el tipus d’avís que es vol comunicar. Es poden enviar imatges i localització de la incidència. El ciutadà rebrà informació a través de l’aplicació del seguiment de la seva petició fins que es resolgui.

Amb Línia verda, l’Ajuntament també podrà comunicar als ciutadans que disposin de l’aplicació de: talls d’aigua, inici i finalització d’obres, canvis de direcció a carrers, etc… i també de les activitats culturals i festes del Municipi.

Amb aquesta nova eina, l’Ajuntament de Felanitx fa una passa més per apropar l’administració a la ciutadania i facilitar-ne la comunicació.

Recordatori guals

L’objecte del present és el d’avisar a tots els titulars de les concessions de guals, que es troben obligats entre altres coses a:

  1. Col·locar la placa de gual en el lloc corresponent

  2. aquesta placa serà vàlida només per l’adreça que consti a l’expedient administratiu de llicència

  3. Mantenir el gual en els condicions tècniques i de decòrum públic.

  4. L’incompliment d’aquestes i altres mesures contingudes a la corresponent ordenança en matèria reguladora de gual, podrà suposar la pèrdua dels seus efectes i com a conseqüència la revocació de la llicència.

Servei de recollida de fems

Recordau que el dilluns no disposam de servei de recollida de fems.

· L’horari del servei de recollida del fems és de dimarts a diumenge de 18:00 a 20:00 h.

· Deixalles pot venir a cercar- vos els electrodomèstics, mobles i altres estris només amb una trucada de telèfon, al núm. 900 772 211

· Si ets un particular i tens un parell d’enderrocs pots anar al Parc Verd de Portocolom.

Per favor, no els deixis vora els contenidors.

Gràcies a tots aquells que amb el vostre civisme en feis un bon ús d’aquest servei. Respectar les indicacions abans esmentades fa més fàcil tenir els nostres carrers exempts de brutícia.

Universitat oberta per a majors

La UOM està dirigida a persones adultes més grans de 50 anys o persones prejubilades amb estudis primaris que estiguin interessades a realitzar alguns dels programes o de les activitats que es duen a terme a la Universitat, a les seus universitàries, als centres universitaris municipals i en altres llocs que puguin acordar-se. A tal efecte Felanitx es suma al programa.

Per informació i inscripcions fins dia 4 de maig als Serveis Socials municipals.

Es duran a terme les conferències que es detallen a continuació:

Dimarts, 8 de maig de 2018

Una aproximació a l’ésser humà (de l’Antiguitat als nostres dies)

Dra. Maria Pilar Riera Díaz, professora del Departament de Filosofia i Treball Social

Dimarts, 15 de maig de 20187

«Fer l’Havana». Quan els mallorquins emigraven: Cuba, l’Argentina, Algèria i altres

països

Dr. Antoni Marimon Riutort, professor del Departament de Ciències Històriques i

Teoria de les Arts

Dimarts, 22 de maig de 2018

Insomni i altres trastorns del son

Dra. Francesca Cañellas Dols, professora del Departament de Biologia

Dimarts, 29 de maig de 2018

El testament vital o declaració de voluntats anticipades

Dra. M. Nélida Tur Faúndez, professora del Departament de Dret Privat

Dimarts, 5 de juny de 2018

Nins i padrins a l’escola: beneficis, models, experiències i bones pràctiques

Dra. Maria Antònia Gomila Grau, professora del Departament de Pedagogia i

Didàctiques Específiques

Lloc: Casa de Cultura. Pl. de Santa Margalida, 3.

Hora: 19 hores

Reducció de la taxa per recollida i eliminació de fems domiciliari

Podran gaudir de reducció d’aquesta taxa:

– L’habitatge amb un sol resident, els ingressos del qual siguin iguals o inferiors a 1103,85 € mensuals.

– L’habitatge amb més d’un resident, els ingressos conjunts dels quals siguin iguals o inferiors a 1471,80 € mensuals.

No podran gaudir de la reducció de la taxa si qualsevol dels membres de la unitat familiar de convivència, és propietari o usufructuari de més immobles del que resideix.

Es pot realitzar la sol·licitud per gaudir d’aquesta reducció a les oficines dels Serveis Socials, aportant la següent documentació: DNI, documents per acreditar els ingressos de la unitat familiar (pensions o certificat negatiu d’aquestes, declaració de la renda del 2016 o certificat negatiu d’aquesta), contracte de lloguer si escau, certificat de minusvalidesa si escau, i rebut de fems de 2016.

El darrer dia per a tramitar les sol·licituds, és el 31 de maig.

Volta de tapes i pinxos

Els propers 11 i 12 de maig, dins el marc de la Fira de Maig, es durà a terme una nova edició de la Volta de Tapes i Pinxos a Felanitx. Tots els negocis interessats a participar-hi, es poden inscriure als telèfons 871 987819 / 651 890695 i/o a través del següent correu electrònic adl@felanitx.org.

Agenda Centre Cultural Felanitx

42 Setmana de Música de Felanitx

Divendres, dia 20 d’abril, a les 20.00 hores, a la Casa de Cultura, Inauguració de l’exposició Terra de gerrres – La gerreta felanitxera.

Diumenge, dia 22 d’abril, a partir de les 9.00 hores a la plaça de la Font de Santa Margalida, Mercadet de Sant Jordi, amb paradetes de les llibreries de Felanitx i entitats. Durant tot el mati es faràn presentacions de llibres a càrrec dels seus autors.

De les 11.00 a les 13.00 hores, a la plaça de la Font de Santa Margalida, Taller de ceràmica «Gerretes felanitxeres» a càrrec de Maria Ramis. Activitat gratüita.

A 12.00 hores a la plaça de la Font de Santa Margalida, Contacontes infantil «» a càrrec de Nabil Canyelles.

Dilluns 23 d’Abril, a les 10.30 hores al pati del col·legi s’Algar de Portocolom.

SUS per la lectura.

Dimecres dia 25 d’abril, a les 20.00 hores, a la sala d’actes de la Casa de Cultura, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE, Fruites Mortes. Pintures i escultures d’Andreu Maimo, Textes de Pere Antoni Pons i Fotografies de Jean Marie del Moral, de l’Editorial Ensiola. Editor Miquel Campaner. Serà presentat per els autors i l’editor.

Dijous dia 26 d’abril,a les 20.00 hores, a la sala d’actes de la Casa de Cultura, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE, Esquenes Vinclades de Pau Vadell (guanyador dels Jocs Florals de Barcelona 2017). La presentació a càrrec de Marosa Cons.

Divendres 27 d’Abril, a les 20.00 hores, a la sala d’actes de la Casa de Cultura, Acte del III certamen de Poesia – Miquel Bauçà i comunicació del guanyador. Es recitaran versos de Miquel Bauça a càrrec de Toni Caldentey i Pau Vadell. Tot seguit, “Ocellada” – Volam amb Llompart, Recital de poemes a càrrec de Glòria Julià i Víctor Leiva.

Dissabte 28 d’abril, a les 20.00 hores, a la Casa de cultura de Felanitx, Visita guiada de l’exposició Terra de gerres – la gerreta felanitxera, a càrrec d’Amalia Salas. Inscripcions a visitesguiadesgerretes@gmail.com, places limitades.

a les 21.00 hores al Conservatori de Mùsica de Felanitx, CONCERT DE PIANO, a càrrec de Francisco José García Verdú

Diumenge 29 d’abril, a les 20.00 hores, a la sala d’Actes de la Casa de Cultura, CONCERT Trio Artis Barcelona . Circuit Talent IB. Govern de les Illes Balears