Reforma carrer Rei Jaume I

Vos comunicam que el proper dilluns 30 d’abril, s’asfaltarà el tram del carrer Rei Jaume I , entre la Font de Sant Margalida i el carrer Verònica. I es tallarà el trànsit durant tot el dia. Disculpau les molèsties.

Obres a la Via de Cintura

Vos comunicam que la propera setmana començaran les obres de reforma de la Via de Cintura de Felanitx. Les obres consisteixen en posar voreres a les dues bandes, realització d’un carril bici, es sembraran arbres i s’arregleran les dues rodones existents. Vos demanam que per favor estigueu atents als senyals que regularan el trànsit. També es poden produir retencions. Disculpau les molèsties.

Refugi Son Proenç

Recordau que ja es poden fer reserves per al refugi de Son Proenç, a les següents planes web: sonprohens.felanitx.org, sonproens.felanitx.org.

Prevenció d’Incendis

Està prohibit fer foc al bosc de l’1 de maig al 15 d’octubre.

Durant l’època de perill moltes activitats relacionades amb l’ús del foc estan rigorosament prohibides o necessiten una autorització especial dels serveis forestals.

Vos demanam precaució i col·laboració per prevenir els incendis forestals. La temporada dalt risc d’incendi forestal s’allargarà fins al 15 d’octubre.

Durant els propers sis mesos són vigents les normes sobre l’ús del foc i s’ha de tenir en compte que:

– Està prohibit fer foc en terreny forestal. Queden precintats els fogons de les àrees recreatives.

– L’112 és el número de telèfon d’emergències per avisar i donar informació de qualsevol incident relacionat amb un incendi forestal.

– Cal extremar la precaució en les activitats a zones boscoses: no llençar llosques de cigarrets, no fer focs d’artifici ni deixar cap tipus de residu.

– En el cas d’habitatges en un entorn forestal, cal establir faixes de protecció de 25 metres d’amplada com a mínim i disposar de punts de presa d’aigua.

No s’ha d’oblidar que el risc d’incendi forestal a les Illes Balears és molt elevat a causa de la dispersió dels habitatges i l’elevada afluència de persones en terrenys forestals.

Convocatòria de subvencions 2018

 • Subvencions a les associacions de mares i pares d’alumnes dels centres docents del terme de Felanitx per a la realització d’activitats extraescolars.

  Import destinat: 8.000 €

 • Subvencions a entitats sense ànim de lucre del terme municipal de Felanitx pel foment de la caça, preservació de la natura i ornicultura.

  Import destinat: 3.000 €

 • Subvencions a entitats esportives per a la realització d’activitats esportives.

  Import destinat: 57.000 €

 • Subvencions en matèria de joventut

  Import destinat: 1.000 €

 • Subvencions als centres escolars del terme de Felanitx.

  Import destinat: 25.000 €

 • Subvencions per finançar despeses de manteniment de centres de primer cicle d’educació infantil.

  Import destinat: 26.000 €

 • Subvencions destinades a la realització d’activitats dins el programa d’atenció sociocultural de mestresses de casa.

  Import destinat: 2.000 €

 • Subvencions destinades a la realització d’activitats de les associacions que promouen la participació ciutadana.

  Import destinat: 12.500 €

 • Subvencions destinades a la realització d’activitats dins el programa d’atenció sociocultural de les persones majors del municipi de Felanitx.

  Import destinat: 11.000 €

 • Subvencions destinades al transport escolar.

  Import destinat: 26.000 €

 • subvencions destinades a agrupacions folklòriques de ball tradicional de Felanitx.

Import destinat: 4.500 €

Termini d’aquestes sol·licituds: El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 21 de maig de 2018.

Les bases d’aquesta convocatòria s’han publicades al BOIB núm .48 de data 19/04/18

Recordatori guals

L’objecte del present és el d’avisar a tots els titulars de les concessions de guals, que es troben obligats entre altres coses a:

 1. Col·locar la placa de gual en el lloc corresponent

 2. aquesta placa serà vàlida només per l’adreça que consti a l’expedient administratiu de llicència

 3. Mantenir el gual en els condicions tècniques i de decòrum públic.

 4. L’incompliment d’aquestes i altres mesures contingudes a la corresponent ordenança en matèria reguladora de gual, podrà suposar la pèrdua dels seus efectes i com a conseqüència la revocació de la llicència.

Servei de recollida de fems

Recordau que el dilluns no disposam de servei de recollida de fems.

· L’horari del servei de recollida del fems és de dimarts a diumenge de 18:00 a 20:00 h.

· Deixalles pot venir a cercar- vos els electrodomèstics, mobles i altres estris només amb una trucada de telèfon, al núm. 900 772 211

· Si ets un particular i tens un parell d’enderrocs pots anar al Parc Verd de Portocolom.

Per favor, no els deixis vora els contenidors.

Gràcies a tots aquells que amb el vostre civisme en feis un bon ús d’aquest servei. Respectar les indicacions abans esmentades fa més fàcil tenir els nostres carrers exempts de brutícia.

Universitat oberta per a majors

La UOM està dirigida a persones adultes més grans de 50 anys o persones prejubilades amb estudis primaris que estiguin interessades a realitzar alguns dels programes o de les activitats que es duen a terme a la Universitat, a les seus universitàries, als centres universitaris municipals i en altres llocs que puguin acordar-se. A tal efecte Felanitx es suma al programa.

Per informació i inscripcions fins dia 4 de maig als Serveis Socials municipals.

Es duran a terme les conferències que es detallen a continuació:

Dimarts, 8 de maig de 2018

Una aproximació a l’ésser humà (de l’Antiguitat als nostres dies)

Dra. Maria Pilar Riera Díaz, professora del Departament de Filosofia i Treball Social

Dimarts, 15 de maig de 20187

«Fer l’Havana». Quan els mallorquins emigraven: Cuba, l’Argentina, Algèria i altres

països

Dr. Antoni Marimon Riutort, professor del Departament de Ciències Històriques i

Teoria de les Arts

Dimarts, 22 de maig de 2018

Insomni i altres trastorns del son

Dra. Francesca Cañellas Dols, professora del Departament de Biologia

Dimarts, 29 de maig de 2018

El testament vital o declaració de voluntats anticipades

Dra. M. Nélida Tur Faúndez, professora del Departament de Dret Privat

Dimarts, 5 de juny de 2018

Nins i padrins a l’escola: beneficis, models, experiències i bones pràctiques

Dra. Maria Antònia Gomila Grau, professora del Departament de Pedagogia i

Didàctiques Específiques

Lloc: Casa de Cultura. Pl. de Santa Margalida, 3.

Hora: 19 hores

Volta de tapes i pinxos

Els propers 11 i 12 de maig, dins el marc de la Fira de Maig, es durà a terme una nova edició de la Volta de Tapes i Pinxos a Felanitx. Tots els negocis interessats a participar-hi, es poden inscriure als telèfons 871 987819 / 651 890695 i/o a través del següent correu electrònic adl@felanitx.org.

Agenda Centre Cultural Felanitx

Divendres dia 27 d’Abril, a les 20.00 hores, a la sala d’actes de la Casa de Cultura, ACTE DEL GUANYADOR DEL III CERTAMEN DE POESIA – Miquel Bauçà i comunicació del guanyador. Es recitaran versos de Miquel Bauçà a càrrec de Toni Caldentey i Pau Vadell. Tot seguit, “Ocellada” – Volam amb Llompart, Recital de poemes a càrrec de Glòria Julià i Víctor Leiva.

Dissabte dia 28 d’abril, a les 20.00 hores, a la Casa de cultura de Felanitx, VISITA GUIADA DE L’EXPOSICIÓ TERRA DE GERRES – LA GERRETA FELANITXERA, a càrrec d’Amalia Salas. Inscripcions a visitesguiadesgerretes@gmail.com, places limitades.

A les 21.00 hores, a la sala d’actes del Conservatori de Música de Felanitx, 42 Setmana de Música, CONCERT DE PIANO, de Francisco José Garcia Verdú. Entrada gratuïta.

Diumenge, dia 29 d’abril, a les 19.00 hores, 42 Setmana de Música, TRIO ARTIS BARCELONA, dins del Circuit Talent IB, Illenc, Govern de les Illes Balears. Entrada gratuïta.

Dimarts, dia 1 de maig, a les 19.00 hores, a la sala d’actes del Conservatori de Música de Felanitx, 42 Setmana de Música, CELESTE ALÍAS&MARCO MEZQUIDA I TXEMA RICO “Llunàtics”: Música clàssica, jazz i pop i projecció d’imatges/pintures de l’artista plàstic Txema Rico. Entrada gratuïta.

Dimecres, dia 2 i dijous, dia 3 de maig, de les 19.30 hores fins a les 21.00 hores, CURS DE TAST DE VI , a la seu DO Pla i Llevant i Vi de la terra a l’Estació Enològica de Felanitx. Preu 15€ per els dos dies. Inscripcions a videmallorca@gmail.com, places limitades.

Divendres, dia 4 de maig a les 21.00 hores, al Pati de l’Estació Enològica de Felanitx, 42 Setmana de Música. CONCERT DE CANTATES ITALIANES DEL SEGLE XVII, a càrrec de Ferran Pizà & Eulàlia Fantova, Mirando il cielo. Ho patrocina: Cultura en Xarxa. Consell de Mallorca. Tot seguit hi haurà un tast de vins de DO Pla i Llevant i Vi de la Terra Mallorca.

Dissabte, dia 5 maig, a les 20.00 hores, a la Casa de cultura de Felanitx, VISITA GUIADA DE L’EXPOSICIÓ TERRA DE GERRES – LA GERRETA FELANITXERA, a càrrec d’Amalia Salas. Inscripcions a visitesguiadesgerretes@gmail.com, places limitades.

Diumenge, dia 6 maig, de les 11.00 a les 13.00 hores, a la plaça de la Font de Santa Margalida, TALLER DE CERÀMICA «GERRETES FELANITXERES» a càrrec de Maria Ramis. Activitat gratta.

A les 19.00 hores, a l’Auditori Municipal de Felanitx, 42 Setmana de Música, CONCERT BANDA DE MÚSICA, Una banda de món. Entrada gratuïta.