Divendres passat es va celebrar l’entrega del premi del III Certamen de poesia Miquel Bauçà, que enguany ha guanyat Joan Josep  Barceló amb l’obra “Svalvard”, i sota el pseudònim d’Andreu Llull.

Hem de recordar que el certamen Miquel Bauçà va néixer amb la intenció de difondre el llegat de l’autor felanitxer, i donar a conèixer la seva obra en el camp de la poesia, més reconeguda a fora que a les nostres terres. Així mateix, amb el certamen es pretén promoure la creació literària en llengua catalana.

El premi, dotat amb 1.000 euros per al guanyador, a més de la publicació de la primera edició de la seva obra, és patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx juntament amb el Centre Cultural.

Hilari de Cara va ser el guanyador de la primera edició, i l’any passat va ser Guillem Gavaldà qui guanyà el certamen, amb l’obra “Brànquies”, un dels llibres de poesia en català més venuts del 2017 i que gaudí de gran ressò.

El certamen felanitxer es consolida aquest any, amb la participació de 42 obres, arribades tant de les illes, com del principat, i fins i tot de l’estranger.

Andreu Llull ens presenta una obra fresca i lleugera, amb domini tant lingüístic com d’imatges poètiques. La seva unitat temàtica, juntament amb imatges potents de violència i passió, fan de l’obra una peça de bella escriptura.

El regidor de Cultura i membre del jurat Xisco Duarte fou l’encarregat de llegir l’acta i donar a conèixer el guanyador, que era present a la Casa de Cultura.

Joan Josep Barceló Bauzà nasqué a Palma el 1953. Llicenciat en Geografia i història, també en infermeria i amb estudis de geologia, el 2017 ja va guanyar el certament de Poesia d’Algaida “Castellitx”.

Enguany fa doblet, guanyant juntament amb el Miquel Bauçà de Felanitx,  el premi Bernat Vidal i Tomàs de Poesia de Santanyí.

El llibre serà presentat dintre del marc de les festes de Sant Agustí.

Aprofitant l’ocasió es recitaren versos de Miquel Bauçà  a càrrec de Pau Vadell i Toni Caldentey.