Agraïments Fira de Maig 2018

L’Ajuntament de Felanitx vol agrair a totes les entitats i persones que feren possible que la fira de maig del passat diumenge fos un èxit de participació, amb una agenda variada i innovadora que donà un caire fresc a aquesta edició anual.

Vol destacar especialment la participació de la D.O Pla i Llevant de Mallorca, el col·lectiu de Mundilleres, la Llar de la tercera edat, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, els participants a la mostra de Vehicles Antics, als participants del tast de swing, i la participació dels establiments de restauració a la volta de tapes i pinxos.

Informació urbanística

Vos comunicam que s’han creat dos enllaços web directes a la informació del planejament urbanístic, aquests permeten accedir directament a la informació que està penjada i són:

planejament.felanitx.org (Plans parcials)

urbanisme.felanitx.org (Planejament vigent i en tramitació)

Anunci

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Felanitx, del passat 17 d’abril de 2018 va aprovar inicialment el projecte d’adaptació de la carretera del Far de Portocolom (Fase 1).

El projecte es troba exposat al públic en la seu electrònica de l’Ajuntament de Felanitx (www.felanitx.org), i ha estat publicat en el BOIB núm. 56 de dia 05.05.2018, per un termini de 15 dies, perquè qualsevol persona pugui presentar les al·legacions o els suggeriments que consideri oportuns.

A més es projecte també es pot consultar:

– En el Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Felanitx, de dilluns a divendres, de les 9:00h fins a les 14:00h, excepte festius. Per obtenir informació es podran utilitzar els mitjans (direcció postal, telèfon i fax) que s’indiquen a continuació: Ajuntament de Felanitx, Plaça de la Constitució núm. 1 07200 Felanitx (Illes Balears) – Telèfon 971580051 – Fax 971583271.

Rectificació de l’horari del servei de recollida de fems

En setmanes anteriors el següent anunci contenia un error en l’horari publicat, l’anunci correcte és el següent:

Recordau que el dilluns no disposam de servei de recollida de fems.

· L’horari de treure les bosses de fems és de dimarts a diumenge de 18:00 a 21:00 h. o fins que passi el camió de recollida.

· Deixalles pot venir a cercar- vos els electrodomèstics, mobles i altres estris només amb una trucada de telèfon, al núm. 900 772 211, 971582710

· Si ets un particular i tens un parell d’enderrocs pots anar al Parc Verd de Portocolom.

Per favor, no els deixis vora els contenidors.

Gràcies a tots aquells que amb el vostre civisme en feis un bon ús d’aquest servei. Respectar les indicacions abans esmentades fa més fàcil tenir els nostres carrers exempts de brutícia.

Convocatòria de subvencions 2018

 • Subvencions a les associacions de mares i pares d’alumnes dels centres docents del terme de Felanitx per a la realització d’activitats extraescolars.

 • Subvencions a entitats sense ànim de lucre del terme municipal de Felanitx pel foment de la caça, preservació de la natura i ornicultura.

 • Subvencions a entitats esportives per a la realització d’activitats esportives.

 • Subvencions en matèria de joventut

 • Subvencions als centres escolars del terme de Felanitx.

 • Subvencions per finançar despeses de manteniment de centres de primer cicle d’educació infantil.

 • Subvencions destinades a la realització d’activitats dins el programa d’atenció sociocultural de mestresses de casa.

 • Subvencions destinades a la realització d’activitats de les associacions que promouen la participació ciutadana.

 • Subvencions destinades a la realització d’activitats dins el programa d’atenció sociocultural de les persones majors del municipi de Felanitx.

 • Subvencions destinades al transport escolar.

 • subvencions destinades a agrupacions folklòriques de ball tradicional de Felanitx.

Termini d’aquestes sol·licituds: El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 21 de maig de 2018.

Les bases d’aquesta convocatòria s’han publicades al BOIB núm .48 de data 19/04/18, i en la plana web de l’Ajuntament, http://felanitx.org/web/ca/2018/04/20/convocatories-i-subvencions-2018/

Bases de subvencions 2018 per a la restauració i rehabilitació de façanes d’immobles del nucli urbà de Felanitx, s’Horta i Cas Concos.

Es poden acollir a aquesta convocatòria de subvencions les sol·licituds i comunicacions prèvies per realitzar obres de conservació, restauració i rehabilitació de façanes d’immobles ubicats dins el nucli urbans de Felanitx, s’Horta i Cas Concos presentades al registre general d’aquest Ajuntament en el entre el 25/07/2016 i el dia 9 de juliol de 2018.

Termini sol·licituds: El darrer dia per la presentació de sol·licituds serà dia 9 de juliol de 2018.

Bases de subvencions 2018 per a la realització d’obres de conservació restauració, consolidació i rehabilitació d’immobles ubicats en el centre històric de Felanitx

Es poden acollir a aquesta convocatòria de subvencions les sol·licituds i comunicacions prèvies per realitzar obres de conservació, restauració, consolidació i rehabilitació d’immobles situats en el centre històric de Felanitx, àrea BIC del Convent i edificis catalogats, presentades al registre general d’aquest Ajuntament en el període comprès entre el 23/06/2017 i el dia 9 de juliol de 2018.

Termini sol·licituds: El darrer dia per la presentació de sol·licituds serà dia 9 de juliol de 2018.

Servei renda àgil

L’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) posa a disposició dels residents fiscals de les Balears un servei específic que permet emplenar i presentar la declaració de la renda i/o confirmar l’esborrany de l’exercici 2017 d’una manera ràpida, senzilla i gratuïta.

Servei telefònic de cita prèvia: Per telefon: 971 76 76 76

El servei de cita prèvia s’inicià el passat dimarts, dia 8 de maig, de dilluns a divendres de 9 h. a 19 h. i finalitzarà el dia 29 de juny.

Inici i finalització del servei:

El servei de Renda Àgil s’iniciarà el dia 14 de maig i finalitzarà el dia 02 de juliol.

A Felanitx es donarà aquest servei a l’oficina de l’Agència Tributària, ubicada al carrer dels Passeig Ernest Mestre, 26, els dimarts i els dijous de 9.00 a 14.00 h. i de 15.00 a 19.30 h.

Destinataris del servei: Aquest servei només pot ser utilitzat per aquells contribuents que compleixin determinats requisits en relació a les rendes obtingudes. En aquest sentit no són susceptibles d’utilitzar aquest servei els qui obtinguin entre d’altres:

 1. Rendes d’activitats econòmiques

 2. Rendes derivades de més de dos immobles arrendats

 3. Guany o prèvies patrimonials que derivin de més d’una operació.

Programa de les Festes de Sant Isidre i Cinquagesma de s’Horta

Divendres 18, a les 20:30h a la plaça, Pamboliada. Música en viu dels Wacky Tobacco i tast de Swing a càrrec de Swingnitx.

Dissabte 19, sa Lleonada. Festa pels carrers del poble. Horabaixa «tardeig» al carrer del Col·legi amb actuació dels Islanders i DJ Kaaubos. Ho organitza: Joves del poble.

A les 17h, al Centre Cívic, teatre de teresetes. Estrena a Mallorca de l’obra «7 ratolins», a càrrec de la companyia Petit Bonhom. A partir dels 3 anys. Gratuït.

A les 22:30 h. a la plaça, gran verbena, amb l’actuació de 4L, Disccovers, Enrockats i DJ Pohens.

Diumenge 20, a partir de les 9:00 h FIRA

– Exposició de motos i cotxes antics.

– Exposició de tractors.

– Ludoteca infantil.

– Trobada de mundilleres

Dilluns 21, a les 10:00 h, missa pels difunts del poble.

A les 17:00 h, olimpíada rural al pati de l’escola, organitzada per l’AMIPA.

A les 21:00, a la plaça, ball de bot, amb l’actuació d’Els Revetlers.

A les 22:30 h, a la plaça, entrega de premis, copa de cava i focs d’artifici.

Diumenge 27, a partir de les 7:00 h, diada de pesca. Consultau programes a part.

A partir de les 20:30h, concert de Biel Majoral, cantautor de música popular mallorquina, al saló parroquial.

Dissabte 30 de juny, a partir de les 17:00h VIII Cursa Popular Benèfica Festes de s’Horta.

Programes a part. Inscripcions a la web www.elitechip.net o el mateix dia

de la cursa. Hi haurà jocs infantils.

Agenda Centre Cultural Felanitx

Divendres 18, a les 20.00 hores, a la Sala d’actes de la Casa de Cultura de Felanitx, CONFERÈNCIA «Combatre el canvi climàtic mitjançant pràctiques de viticultura adeqüades» a càrrec de Fernando Martinez de Toda (catedràtic d’enologia de la Universitat de la Rioja) i Pedro Balda (Investigador Enològic de la UIB). Tot seguit hi haurà un tast de vins de DO Pla i Llevant i Vi de la terra de Mallorca.

Dissabte 19, a les 17.00 hores, al Centre Cívic de S’Horta, 20è Festival Internacional de Teresetes, Mallorca, TERESETES, 7 ratolins, de la Cia. Petit Bonhom.

Divendres 25, a les 20.00 hores, a la sala d’actes de la Casa de cultura de Felanitx, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE Terra de gerrers- la gerreta felanitxera. CONFERÈNCIA a càrrec de Maggie Adrover, Amàlia Salas i Xisco Duarte.