Els nins i nines de cinquè i sisè de primària, representants de tots els centres educatius del municipi, varen participar al segon Consell d’Infants  que es va celebrar al llarg del dematí del passat dimecres a la sala de plens de l’ajuntament, i fou presidit pel batle Joan Xamena i la regidora d’Educació i Afers Socials Isabel Montero.  Així mateix assistiren com a públic al Consell, els representants de tots els partits polítics del consistori, per tal de conèixer de primera mà les propostes dels infants.

La sessió s’inicià amb una roda de presentació dels assistents i la presentació de la candidatura de Felanitx davant UNICEF per obtenir el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància, i fer de Felanitx un municipi que respecta i aplica en les seves polítiques, normes i programes, els drets dels infants.  La candidatura es pot consultar a la pàgina web institucional a través del següent enllaç: https://goo.gl/QX1n3P

Posteriorment es llegí l’acta del primer consell celebrat durant el mes de desembre, i el batle feu un repàs de les demandes que feren en aquell moment els consellers infantils, i informà de les millores que s’han pogut dur a terme durant aquells mesos, i de la situació de la resta de qüestions.  Entre les millores que s’han pogut materialitzar hi ha l’increment de llums de Nadal a Portocolom, el major reforç en la freqüència de la neteja viària a Portocolom i S’Horta, la instal·lació de porteries a la part de d’alt del Parc Municipal de Felanitx, i el proper canvi de gespa del camp de futbol de Felanitx, entre altres. El batle aprofità l’ocasió per sensibilitzar als joves consellers de la importància de les actituds individuals, ja que per tenir un poble net i acollir és important que tots el cuidem.

La segona part de la sessió es destinà a donar veu als consellers, que traslladaren l’opinió i demandes dels nins i nines de les seves respectives escoles, idees que prèviament es treballaren i acordaren dins aula, el que va permetre que a la definició de les peticions arribades al Consell d’Infants hi haguessin participat un important grup d’infants del municipi.

Entre les principals demandes dels infants felanitxers a tots les nuclis de població hi trobam la creació de més carrils bici, més vegetació als carrers i places, cuidar la neteja d’aquests espais i incentivar el reciclatge, major control policial, arreglar voravies, obrir nous banys públics, crear parcs infantils destinats als infants més grans, la creació d’un auditori  i més instal·lacions esportives (pista d’atletisme, camps de futbols, skateparcs i piscines als nuclis de població on no n’hi ha). Així mateix també demanaren la renovació del Sindicat, on proposaren obrir-hi un cinema.

Els nins de s’Horta demanaren a més la instal·lació de protectors al camp de futbol, la creació d’un espai de biblioteca on estudiar mentre l’escola esta tancada i una zona on fer gimnàstica.

Els de Cas Concos aprofitaren per demanar que es millorin les instal·lacions del camp de futbol, i a Portocolom les propostes concretes es centraren en demanar canviar els pins de la via pública per altres tipus d’arbres, l’actualització del parc infantil de La Fe,  i instal·lar una plataforma a Cala Marçal (igual que la que s’instal·la a s’Arenal).

A més de traslladar les propostes de millora, els infants dedicaren un temps a destacar les coses que més els agraden del municipi, entre les quals destaquen les instal·lacions esportives i les millores realitzades a parcs infantils com ara el parc Municipal i la plaça Pax.

El batle agraí molt l’assistència a tots els participants i aplaudí la seva activa participació, i els animà a continuar amb aquesta actitud activa envers el seu poble, a que continuïn fent propostes i a que s’impliquin en la construcció d’un poble millor.