El passat 2 de maig es van iniciar les obres de reforma i millora dels carrers Mossèn Bartomeu Barceló i Joan Capó, que conformen un dels trams de la via de cintura de Felanitx.

 

El projecte de reforma té per objecte la incorporació d’un carril bici adjunt a la voravia del costat més allunyat del centre urbà, pavimentació nova de tota la voravia, protecció del carril bici del trànsit rodat mitjançant la plantació d’arbres cada 10 metres i creant una separació amb peces de marès de 40 cm d’ample i 40 cm d’alt.

 

A la intersecció entre els carrers Mossèn Bartomeu Barceló, Santa Catalina Thomàs i Mare de Déu de Sant Salvador, es construirà una rodona per a l’ordenació del trànsit rodat, igual que a la següent intersecció entre els carrers Santa Catalina Thomàs i el carrer Joan Capó. Finalment es pintarà de color vermell tota l’amplada del carril bici existent, com a mesura de seguretat addicional.

 

Els aparcaments de la zona seran en cordó, a la calçada oposada al carril bici, més propera als habitatges i comerços existents.

 

Aquesta obra té un termini d’execució màxim previst de 60 dies, i compta amb un pressupost de 202.250,00 euros.

 

L’equip de govern posa així fil a l’agulla a un projecte que feia molts d’anys que restava inacabat i era molt sol·licitat per la ciutadania. Segons paraules del Batle Joan Xamena, “Amb aquesta reforma tant els vianants com els ciclistes podran circular amb seguretat per aquest tram que connecta l’institut i les principals vies d’entrada des de Porreres, Vilafranca i Manacor”.