Avui dematí el Batle Jaume Monserrat, el regidor d’arxius municipals Xisco Duarte i el regidor d’urbanisme Joan Xamena han visitat l’arxiu Municipal Pere Xamena, on aquests dies s’estan realitzant les tasques de trasllat de l’arxiu històric, que compta amb més de 4.000 volums. Fins ara s’ubicava de forma provisional a la Biblioteca Joan Estelrich de Felanitx i amb el nou edifici municipal, tota la documentació es dipositarà a les dependències de la planta baixa del nou arxiu municipal. D’aquesta forma, tota la documentació restarà a la ubicació que li correspon i amb les mesures de seguretat adequades per a la seva conservació.
Per a aquesta tasca s’ha contractat una empresa especialitzada, per tal de fer el trasllat amb la màxima cura i seguretat possible de la documentació.
Durant els quatre dies que previsiblement durarà es trasllat, la treballadora municipal Carme Pino (Llicenciada en Història i cursant master en Arxivística) s’encarrega de la supervisió d’aquestes tasques.
L’espai que fins ara ha ocupat la documentació històrica a la biblioteca, serà reconvertit en hemeroteca i espai per a la secció local, per tal de que els ciutadans i ciutadanes pugui fer consultes de la documentació i publicacions d’autors felanitxers.