Talls de carrer per filmació

Vos comunicam que els propers dies s’ha concedit permís per la filmació de la serie «Mallorca Files» de la cadena BBC. Per això vos demanam disculpes per les molèsties o inconvenients que hi pugui haver. Haurà reserves d’estacionament i talls intermitents de tràfic en els següents carrers:

Dia 19 de novembre:

 • Nuno Sanç

 • Rei Jaume I

 • 31 de Març

 • Pare Catany

 • Major

 • Plaça Arraval

 • Plaça Constitució

Dia 20 i 21 de novembre

 • Plaça Arraval

 • Plaça Constitució

Anunci

Comunicació als propietaris de sa Punta del canvi d’empresa subministradora de l’aigua potable

L’Ajuntament de Felanitx, a la sessió plenària de dia 8 d’octubre de 2018, va acordar aprovar la modificació del contracte de la concessió del servei de proveïment d’aigua potable a la zona costanera del terme municipal de Felanitx, per tal d’incloure-hi la urbanització Sa Punta de Portocolom per raons d’interès públic, amb efectes de dia 1 de gener de 2019.

Per aquest motiu, es comunica als propietaris de sa Punta que el procediment a seguir per donar-se d’alta a partir de dia 1 de gener de 2019 com abonats d’EDAM, SL, és el següent:

Cita prèvia

Per agilitzar el procediment i evitar esperes, s’estableix el sistema de cita prèvia, cridant al telèfon 971827487, o bé per correu electrònic a la següent direcció: info@edamaigo.com

Documentació a aportar

 • Fotocòpia de l’escriptura de propietat o contracte de lloguer;

 • Fotocòpia del DNI del titular;

 • Dades bancàries (IBAN) i firmar la domiciliació bancària;

 • Factura anterior.

20 envasos, 1 euro

Durant els matins dels propers dissabtes 24 de novembre, 1, 15 22 i 29 de desembre, les persones que duguin una bossa d’envasos al Mercat Municipal veuran recompensada la seva bona pràctica de separació de residus amb un euro. Es tracta d’una nova campanya de l’Ajuntament per fomentar el reciclatge entre la ciutadania, aquesta vegada amb premi directe.

Consciència ciutadana

Volem agrair per endavant la col·laboració i participació ciutadana i insistir en la importància d’utilitzar correctament els diversos serveis que el municipi ofereix, entre tots podem aconseguir un poble més net i respectuós amb el medi ambient.

Serveis que teniu al vostre abast:

 1. Deixalles pot venir a recollir els electrodomèstics, mobles i altres estris només amb una trucada de telèfon. Tel. 971582710.
 2. Si ets un particular i tens un parell d’enderrocs pots anar al Parc Verd de Portocolom, NO els deixis vora els contenidors!!!
 3. Utilitzau el servei de recollida de fems dins la franja horària establerta, vos recordam que els fems s’han de treure a partir de les 18:00h del vespre cada dia menys els dilluns.
 4. I si tens dubtes… truca’ns i t’informarem d’on va cada cosa, més informació a les oficines de l’Ajuntament, departament de Medi Ambient, tel. 971 58 00 51

Gràcies per la vostra col·laboració.

Recollida de piles

Si teniu un contenidor de piles ple al vostre negoci o empresa, podeu telefonar al telefon gratuït 900103138 d’OFIPILAS

Crida

Campanya d’anàlisi de la triquina en la matança per a consum domèstic privat

A tots els ciutadans es fa saber que l’Ajuntament de Felanitx, en compliment de la normativa dictada per la Conselleria de Salut i Consum (Decret 34/2009) ha autoritzat l’organització i el desenvolupament de la campanya de sacrifici de caps de bestiar porcí per al consum domèstic privat, la qual s’haurà de desenvolupar d’acord amb les següents condicions:

 1. La campanya de sacrifici s’ha de realitzar entre els dies 1 de novembre de 2018 i 30 de març de 2019.

 2. Les persones interessades en sacrificar algun animal en el marc d’aquesta campanya estan obligades a realitzar l’anàlisi triquina, per a la qual cosa hauran de seguir el següent procediment:

a) Abans del dia del sacrifici hauran d’acudir a les oficines de l’Ajuntament (SIAC), per tal de recollir el document d’identificació i la bossa amb el precinte en la que s’hauran de dipositar les mostres.

b) Els Veterinaris designats Col·laboradors de l’Ajuntament de Felanitx, són la Sra. Francisca Rosselló Rigo, col·legiada amb núm. 590, telèfon 652258048 i el Sr. Andreu Josep Oliver Rullan, col·legiat amb núm. 971.

c) El dia de la matança haurà d’extreure la mostra o mostres de cada animal sacrificat i identificar-les de forma adequada amb el document que facilitarà l’Ajuntament. Després s’hauran de dur a les oficines de la Policia Local, juntament amb la documentació i les taxes que ascendeixen a 30 €. El preu inclou els honoraris professionals corresponents i el cost de l’analítica. L’extracció de les mostres s’haurà de realitzar de conformitat amb les instruccions de la campanya. És molt important que hi hagi com a mínim els 50 g de mostra.

d) No es podrà consumir carn o productes crus o insuficientment cuinats fins que es conegui el resultat negatiu de l’anàlisi.

e) En cas que el resultat de l’anàlisi sigui positiu, el propietari de l’animal n’haurà de destruir tota la carn i els productes carnis obtinguts.

Cal recordar l’obligació d’atordir prèviament l’animal abans del seu sacrifici, tal i com estableix l’art. 6 del Decret 56/1994, que aprova el Reglament per al desenvolupament de la Llei 1/1992, de protecció dels animals que viuen a l’entorn humà.

L’incompliment de l’obligació de realitzar l’anàlisi triquinoscòpica, que constitueix infracció sanitària, i de l’obligació d’atordiment previ al sacrifici, seran susceptibles de ser sancionats d’acord amb la normativa vigent.

Acampada al Palma Aquarium: a dormir amb els Taurons!

Per a les vacances de Nadal l’Àrea de Joventut organitza una acampada al Palma Aquarium per a nines i nins de 7 a 10 anys.

La sortida serà dijous dia 3 de gener, a les 9h de Portocolom i a les 9,15h de Felanitx. En arribar els esperaran els monitors de l’aquari i allà faran activitats relacionades amb la cura del medi ambient, podran preparar el menjar dels peixos, veure com els cuiden, descobriran com viuen els taurons, quines són les seves costums, etc.

Estaran acompanyats les 24h per monitors/es que partiran amb ells i els ajudaran en les tasques quotidianes com a l’hora de menjar, dutxar-se, vestir-se, etc.

El preu de l’activitat és de 55€ i inclou; monitoratge de suport les 24h, trasllat en autocar, pensió completa i les activitats al Palma Aquarium.

La tornada serà el dia 4 a les 14h a Felanitx i a les 14,15h a Portocolom.

Per a informació i inscripcions 630748762 ( telèfon de Joventut ) o al CIJ de dilluns a divendres de 9,30 a 13,30h.

Les places són LIMITADES.

Betlems a Felanitx

L’Associació de Betlemistes en col·laboració amb la regidoria de Cultura i Comerç, convoquen a totes les persones interessades o que tenguin una proposta per participar en el muntatge de betlems, pregam que es posin en contacte per correu electrònic a cultura@felanitx.org.

Certificats de català

Proves Gener 2019

La Direcció General de Política Lingüística ens comunica que s’obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats de català dels nivells A2, B1, B2, C1.

El termini d’inscripció és del 6 al 19 de novembre de 2018. Si voleu més informació sobre aquesta convocatòria de proves de català, podeu consultar l’enllaç següent:

Punts d’inscripció, calendari i més informació:

http://dgpoling.caib.cat

Direcció General de Política Lingüística

Tel.: 971 177634

Agenda Centre Cultural Felanitx

Ja es pot adquirir a la Casa de Cultura el llibre de la biografia de Mn. Pere Xamena i Fiol, «Memòries (1918-2015)», edició i estudi preliminar de Jaume Sancho Gili i Bartomeu Tauler Valens.

Concerts de Santa Cecília

Dissabte 17, a les 20.00 hores, a la parròquia de s’Horta concert de la Coral Units Com Brins, a benefici de Caritas de Felanitx. Entrada gratuïta. Donació voluntària.

Diumenge 18, a les 19.30 hores, a la parròquia de Sant Miquel de Felanitx, concert de la Coral Units Com Brins, a benefici de Caritas de Felanitx. Entrada gratuïta. Donació voluntària.

Dijous 22, a les 19.00h, a la Casa de Cultura. Taula redona, “A Felanitx actuam contra la violència masclista. Que pots fer tu?”

Divendres 23, a les 19.00h concentració davant Foto Bennàssar. Exposició A Bocins. Homenatge a la plaça de sa Font de Santa Margalida a les Víctimes de la violència masclista. Actuació del Cor de Cambra del Conservatori.

A les 21.00 hores, a la sala d’actes del Conservatori de Música de Felanitx, Recital de Flauta i piano, Entre dos segles. Duo Mercè Medina i Albert Colomar. Entrada gratuïta.

Dissabte 24, a les 20.00 hores, a l’Auditori Municipal de Felanitx, concert de la Banda de Música de Felanitx, “Sobre mites i llegendes”. Entrada gratuïta.

De dilluns 26 a dilluns 10 de desembre, Exposició “La selva del esterotips” al Centre Cívic de Portocolom, horari de dilluns a divendres de 16.30 a 20.00h, el dimecres també de 09:00h a 12:30h.