El passat dilluns 17 de desembre es va aprovar en sessió plenària el darrer pressupost de la legislatura de l’equip de govern (Bloc, PSOE i El Pi), que deixa el deute municipal sanejat i s’incrementa un 0,89% respecte al pressupost de l’any anterior.

Cal destacar que la pressió fiscal s’ha mantingut durant els darrers anys als nivells del 2015, i per tant no s’ha pujat en aquesta legislatura.

Per primera vegada, s’ha incorporat una partida de 206.000 euros per a la carrera professional, que actualment s’està negociant, i que suposarà un increment en futurs pressuposts.

Per altra banda, a nivell d’inversions, durant el proper exercici s’executaran les obres del carril bici de Cala Ferrera, es durà a terme el passeig de la carretera del Far de Portocolom i es seguirà amb la reforma de carrers: per una banda la del carrer Roca d’en Boira a Felanitx i per l’altra la del carrer Rodrigo de Triana a Portocolom, i destacant l’ampliació de reforma iniciada aquest any als carrers del Castellet, amb l’embelliment del vial davant la Plaça Constitució. L’adquisició d’un nou solar, al carrer de S’Aigo, permetrà descongestionar de vehicles els carrers del centre, amb un nou aparcament dissuassori.

Cal remarcar també la connexió del nou pou de S’Horta amb el nucli urbà i el camp de futbol, com a mesura per a la millora de la qualitat de l’aigua al nucli, a més de dur a terme un estudi de l’aigua potable de Felanitx per tal d’avaluar la possibilitat d’obrir nous pous, substitució de la xarxa i construcció d’un nou dipòsit.

Pel que fa a l’estalvi energètic, se segueix apostant per les energies renovables, amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques al col·legi Joan Capó de Felanitx, tal com ja es va fer al col·legi S’Algar de Portocolom, aconseguint que el consum elèctric dels centres educatius sigui 100% produït amb energia solar.

El Parc municipal seguirà amb inversions per a la millora de les seves instal·lacions, amb nous jocs infantils; es duran a terme reformes al primer pis de la biblioteca municipal, creant nous espais per a la col·lecció Local, l’ADL i l’acollida d’emprenedors i nous projectes, a més d’iniciar l’estudi bàsic i reacció d’un projecte per a la reforma de l’Auditori Municipal; i es reformaran 11 rutes cicloturístiques finançades amb una subvenció de la Conselleria de Turisme.

Amb tot, es tracta d’uns pressuposts realistes i que segueixen amb la línia traçada durant els anys anteriors. Tal i com destaca el Batle Jaume Monserrat “Acabarem la legislatura amb les obres de l’Hospici finalitzades i amb la seva propera obertura, sanejant el deute municipal i sense rebaixar inversions al nostre municipi”.